Бъркаш се бе, не всичките жертви са мангали, имай малко уважение!!! Едно дете не е виновно, че се е родило мангал, какъвто и ти самия си, рязана карабино!!!!
За съжаление жертвите не са само цигани. Знам, че звучи грубо и расистко, но в цялата тази трaгедия се набиват някои неща, които няма как да пренебрегна: - Цигани изсякоха гората над пострадалия район. Изсякоха я по цигански - на височина 70-80 см. - Цигани затлачиха с бокуци дерето, от което тръгна водната вълна (и сега се оплакват, че никой не им го бил изчистил). - Докато хора от цялата страна пращат дарения и смс-и в полза на пострадалите, циганите от Максуда ( на другия край на Варна) се редят на опашки за помощи в Аспарухово. - Докато доброволци от цялата страна отиват да ринат кал в Аспарухово, ромите от квартала обикалят и плячкосват пострадалите къщи и коли....
Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 12486 Местоположение: винаги на №14
FOWLER написа:
За съжаление жертвите не са само цигани.... Знам, че звучи грубо и расистко
Да прав си, Фаулър. Но прекалено смекчаваш думите. Това, което пишеш е меко казано "грубо и расистко". Нечовешко и цинично е това, които пишеш. Както е цинизъм всичко казано от Арубата. Срамувам се от думите ви. Срамувам се, защото и радостта и болката, независимо какви сме ги усещаме по един и същ начин. Както се раждаме и умираме по един и същ начин, независимо дали сме българи, цигани, турци, немци или патагонци. Притеснително и неприятно ми е, че има хора като фаулър и арубата около нас.
Току що се връщам от Аспарухово. Нещата стоят точно така както ги описах по-горе. Имаше много готини млади хора с лопати в ръце които чистеха кал. Не видях нито един "ром" да рине кал. Циганите бяха на опашките за помощи. Други обикаляха с каруци и събираха железа довлечени от водата. На мен, Амапола ми е много неприятно и притеснително, че има една огромна и непрекъснато увеличаваща се прослока от населението, която живее като паразит на гърба на всички нас. Прослойка, която може само да унищожава и да се възпрозизвежда... Хайде останете със здраве!
Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 12486 Местоположение: винаги на №14
И ти си остани със здраве. Не зная дали си се разхождал до Аспарухово, но много точно преразказваш написаното в блиц и в разни ксенофобски блогове, които масово се цитират във фейсбук. Защото аз наистина ходих в Аспарухово - и вчера, и днес сутринта. Картинката, която видях беше различна от твоята . И българи, и цигани чистеха.
Още нещо. Преди два дни написах, че се опасявам че циганите ще станат обект на най-нежни грижи от страна на всякаквите видове власти в България. Е, вече не се опасявам. Защото го видях с очите си. Сега просто не искам да си мисля къде ще отидат събраните от дарения пари за бедстващите хора.
А междувременно пострадалите аспаруховци търпеливо и упорито продължаваха да ринат калта и боклуците. На нито един от тях не му остана време да отиде до центъра на квартала и да си вземе помощи...
_________________ До общината: Улиците преди бяха зле! Сега станаха по зле, ае ако може направете така, че пак да бъдат зле...
Последна промяна Beatfan на 23 Юни 2014 6:25, променена общо 1 път
Тук е от: 15 Апр 2008 2:43 Мнения: 3140 Местоположение: Ultras No Politica
Чопър написа:
Бъркаш се бе, не всичките жертви са мангали, имай малко уважение!!! Едно дете не е виновно, че се е родило мангал, какъвто и ти самия си, рязана карабино!!!!
Ти си кръстоска между мангал, албанец и горила! На мен даже скелетът ми е европеиден!
_________________ "Нашата философия гради нов свят, делото ни руши стария!"
Скелет - таратанци, къс ръкав си, което те прави получовек отвсякъде, пък ако ще и на пъпа на немцията да идеш.... Сега започни да се държиш така както трябва да се държи един мангал - ЗАМЪЛЧИ И НАВЕДИ ПОКОРНО ГЛАВА!!!!
Цитирам една позната от Варна, която е написала у сурат тефтера следното:
Цитат:
.. Никога не съм се отнасяла с по-особено отношение към така наречените ... РОМИ- ЦИГАНИ.... Но това на което станах свидетел днес...ме изкара извън нерви... Цел следобед с още няколко доброволци изнесохме сигурно тонове кал и тиня от мазите на една къща..... На площадчето срещу нас седяха две групи от по четири..пет мургави събратя - с бели чорапи...бели маратонки и цигари в уста - и с АДСКИ нагли погледи - ей така - на раздумка. В следващият момент пристигна бус с храна за доброволците.... миииии - нямаше начин някой от тях нормално да стигне до него - орда циганки - с бели рокли и официални одежди се бутаха и караха за кроасани...вода и разни такива. ТЕ БИЛИ СТРЕСИРАНИ...... ТЕ БИЛИ ЗЛЕ..... НИЕ ТРЯБВАЛО ДА ГИ СЪЖАЛЯВАМЕ И ДА ЧИСТИМ.... И съответно всички телевизии бяха в махалата...... НЯМАМ ДУМИ......
Благодаря, имам измрели, но имам и достатъчно живи и точно затова ме подразни въпросното мнение и намеците, които се отправят чрез него. Защото ми писна всичко, което се случва в тая държава да се свежда само до три думи.
_________________ До общината: Улиците преди бяха зле! Сега станаха по зле, ае ако може направете така, че пак да бъдат зле...