Заглавие: Re: Съгласни ли сте органите ви да бъдат дарени след смъртта
Публикувано на: 27 Фев 2011 20:02
Администратор
Тук е от: 07 Яну 2007 4:15 Мнения: 7169 (автор на темата)
Да, доста се отдалечихме, а темата е простичка. Става въпрос за даряването на органи след смъртта на човек и личната позиция по този въпрос. Ни повече, ни по-малко. Останалото е за друга тема. Не съм наясно с фондовете и др. сложни работи.
Публикувано на: 27 Фев 2011 20:26
Форумен дух
Тук е от: 28 Юни 2008 17:37 Мнения: 1178
Принципно съм "за" даряването, но като се замисля, че може да се поохлузя леко и да вляза, примерно с нещо леко в болница, а за зла врага в съседната стая да бере душа някоя VIP-персона... Та тогава моето "за", плахо се превръща в "НЕ". Трудно ми е да отговоря еднозначно, всичко зависи от ситуацията...
Публикувано на: 27 Фев 2011 20:30
Администратор
Тук е от: 07 Яну 2007 4:15 Мнения: 7169 (автор на темата)
Според мен страховете за ВИП персоните, които щели да ни убият за органите не вървят много, защото ако някой има много пари може просто да отиде в чужбина и да си купи какъвто орган иска легално, от държава в третия свят. Няма смисъл да влиза в престъпни схеми у нас.
Публикувано на: 27 Фев 2011 20:32
Дълбоко в матрицата
Тук е от: 15 Яну 2007 14:01 Мнения: 2315 Местоположение: RINGWORLD
Търсенето определя предлагането и цените. Тясното място е техническата част - всичко се трансплантира на ръка, бавно трудно и несигурно. С автоматизирането на процеса ще се отвори огромен пазар и съответните интереси ще доведат до законови промени - задължително използване на всичко годно от труповете. Логично ще се въведе отново смъртно наказание отначало за тежките престъпления, после и за по-леки, за да отговорят управляващите на натиска от избирателите си за повече органи. Беззащитните мъртъвци
Публикувано на: 27 Фев 2011 20:38
Форумен дух
Тук е от: 28 Юни 2008 17:37 Мнения: 1178
SecondShoe написа:
Според мен страховете за ВИП персоните, които щели да ни убият за органите не вървят много, защото ако някой има много пари може просто да отиде в чужбина и да си купи какъвто орган иска легално, от държава в третия свят. Няма смисъл да влиза в престъпни схеми у нас.
Искрено се надявам да си прав!!! Но ако се окажа, в описаната по-горе ситуация, няма да ми е спокойно... Е - аз съм си виден параноик, ама това са мислите, които ме ядат по въпроса...
Публикувано на: 27 Фев 2011 20:45
~~~~
Тук е от: 06 Апр 2008 8:12 Мнения: 12792
Karra написа:
Принципно съм "за" даряването, но като се замисля, че може да се поохлузя леко и да вляза, примерно с нещо леко в болница, а за зла врага в съседната стая да бере душа някоя VIP-персона... Та тогава моето "за", плахо се превръща в "НЕ".
Тя, персоната, сигурно си мисли същото и за теб!:)
Извън темата/подсказка:
Я по-весело! Параноята е бодилчето в дупето на нещастните хора. Не ми изглеждаш таква..
Публикувано на: 26 Юни 2011 11:28
Дълбоко в матрицата
Тук е от: 23 Юни 2008 15:54 Мнения: 2164
Винаги съм искала ( ще продължавам и да искам ) да помагам някак на хората. Докато съм жива с каквото мога, докато съм мъртва - с органи. Не виждам причина да остана без сърце, бъбрек или каквото може да се дари ( не съм запозната кои органи стават, кои не ) след като на мен в гроба няма да са ми нужни. Защо да погребвам шанса на някой да живее, след като вече съм извървяла своя път?
_________________ "In the whole history of the world there is but one thing that money cannot buy...to wit-the wag of a dog's tail."
Публикувано на: 26 Юни 2011 14:43
~~~~
Аз пък никога не съм искала да им помагам, но все така се случва, че го правя..
По темата, въпреки,че сигурно съм го казала вече- изобщо не ми пука какво ще стане с карантиите ми после. Ако вършат работа на някой, да ги вземат. В нашта къща няма две мнения по въпроса..
Публикувано на: 09 Яну 2012 20:14
малчуган
Тук е от: 08 Ное 2011 21:06 Мнения: 1327 Местоположение: MonkeyLand
Според мен, би било доста добра алтернатива да си дариш органите след смъртта. Има вероятност някой човек в беда да бъде спасен. Душата така и така отива на някое красиво кътче, нека поне телата ни не изгният просто ей така, а да бъдат в помощ за човек, на който му предстои да живее дълъг и хубав живот.
_________________ freddeegreen.wordpress.com/ И аз не съм нищо друго освен една малка буква в необятната дума - Свобода!
Публикувано на: 10 Яну 2012 10:48
Форумен дух
Тук е от: 15 Юли 2011 10:24 Мнения: 1785
Съгласна съм с Мънки. Ако можем да бъдем полезни, защо не?
_________________ Но е толкова лошо - колко съм добра, и толкова добро - колко съм лоша, че гарантирам- ще бъда най-доброто нещо в живота Ви и най-лошото чудовище в съня Ви.
When I grow up...there will be a day...when everybody will have to do what I say...
Публикувано на: 10 Яну 2012 15:18
~~~~
Декларирането на съгласие по този въпрос по форуми няма никаква стойност, честно казано. Не се ли постигне съгласие в семейството, не се ли предвиди подобна ситуация, пиши го думи , хвърлени на вятъра..
Аз бих... Аз съм готов да помогна... Аз не знам си какво...
Публикувано на: 10 Яну 2012 20:26
Форумен дух
Тук е от: 15 Юли 2011 10:24 Мнения: 1785
Това си е мое решение, не на близките ми. Те трябва само да се съобразят с него.
_________________ Но е толкова лошо - колко съм добра, и толкова добро - колко съм лоша, че гарантирам- ще бъда най-доброто нещо в живота Ви и най-лошото чудовище в съня Ви.
When I grow up...there will be a day...when everybody will have to do what I say...