ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 19 Яну 2025 2:22

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Хранителни добавки
МнениеПубликувано на: 04 Май 2011 21:17 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 31 Окт 2009 22:27
(автор на темата)
От известно време ползвам така наречените хранителни добавки (предимно витамини и минерали).На всеки път когато вляза в аптеката се чудя какво да си купя-голям избор и на цени и на продукти.Има ли някъде списък или сайт за оторизираните вносители на тези лекарства?Освен това е пълно с фирими(със зарибяващи дистрибутори),които предлагат "най-хубавите" добавки...та чудя се, аз-маркетинга си е маркетинг,ама все пак и потребителят трябва да има информация.Преди време бях чула един лекар да казва, че хаповете,които не преминават контрола и изискванията на здравните министерства се лицензират като хранителни добавки.Очаквам в тази тема да споделим опита си,защото със здравето шега не бива!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Хранителни добавки
МнениеПубликувано на: 04 Май 2011 21:24 
Компютърджия
Компютърджия

Тук е от: 17 Юли 2009 21:04
Въпрос1 защо ги ползваш?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Май 2011 21:26 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

(автор на темата)
По лекарско предписание естествено.Като не разчитам само на тях,смея да твърдя,че се храня разумно и здравословно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Май 2011 21:28 
Компютърджия
Компютърджия

Тук е от: 17 Юли 2009 21:04
БОЖУРА написа:
смея да твърдя,че се храня разумно и здравословно.

Странно щом е така то би следвало да нямаш нужда от тези боклуци.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Май 2011 22:27 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Яну 2007 0:04
Цитат:
Много диетолози смятат, че качествената бира, в това число и нискокалоричната, може да послужи като хранителна добавка при диетите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Май 2011 6:25 
Цигане
Цигане

Тук е от: 22 Яну 2009 22:25
Можела е едно време, когато се продаваше в стъклени бутилки и като си изпиеш една бира, забравиш да си измиеш бутилката...и на следващия ден в бутилката имаше едни бели ...ъъъ...как да го кажа - "петна" от бирената мая.
Спомени, спооомени - идват, отлитат...Катедрата на /бившето/ ВИХВП селекционираше чиста култура бирени дрожди /мая/...камионите с ечемик чакаха на опашка пред Каменица, Шуменско пиво си имаше малцерай...Загорка...А сега - внос. Единствената оригинална съставка в бирата май остана...водата! Може и да бъркам естествено. :wink:
Извън темата/подсказка:
...но това не ми пречи да си изсърбам литърче бира на вечер.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Май 2011 7:48 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Категорично против 'хранителните добавки', които се продават от дистрибутори. Визирам търговията на вижън, амуей, алое вера, хербалайф каливита и всички подобни! Разбира се, познавам търговската страна процеса на предлагането, маркетинга и рекламната политика, каналите на дистрибуция- и това е единствената причина да не наливам пари в този...хм.."бизнес" като потребител.
Извън темата/подсказка:
Неотдавна тук имаше тема на една дама, която търсеше дистрибутори за вашия град. Помня, че не акцентираше на качеството на предлаганите продукти, а на възможността за бизнес и големи печалби, което адски ме отврати. Е, тогава не й казах в прав текст, че баламите клиенти и дистрибутори /които, естествено са принудени да бъдат и клиенти/ , докараха за тогавашния период на едно варненско семейство 8 бона месечен доход, та сега използвам темата да го спомена. Може и да реагира, знам ли.:)

Друго- грехота е да даваш пари за витамини и минерали, щом още можеш да си ги доставиш от природата. Предполагам, че ще кажеш причината, поради която се налага да ги ползваш в синтетичен вид. дано не е вманиачаване или мързел.:)
Не мога да отрека , все пак , полезното действие на някои от тях. които семейството ми е ползвало и бих препоръчала като безобидни: бирената мая на Сома / лекува успешно ечемик/, неоренал / ликвидира успешно статични отоци/ и продуктите на една съхранена / благодарения на японската държава/ държавна фирма:

http://www.lbbulgaricum.bg/bg/products.php?m=2&s=8,

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Май 2011 10:35 
Велосипедист
Велосипедист
Аватар

Тук е от: 12 Май 2010 11:19
Местоположение: ...Млечен път, ..., Земя, Европа, ..., България, Шумен, ...
БОЖУРА написа:
От известно време ползвам така наречените хранителни добавки (предимно витамини и минерали).На всеки път когато вляза в аптеката се чудя какво да си купя-голям избор и на цени и на продукти.Има ли някъде списък или сайт за оторизираните вносители на тези лекарства?Освен това е пълно с фирими(със зарибяващи дистрибутори),които предлагат "най-хубавите" добавки...та чудя се, аз-маркетинга си е маркетинг,ама все пак и потребителят трябва да има информация.Преди време бях чула един лекар да казва, че хаповете,които не преминават контрола и изискванията на здравните министерства се лицензират като хранителни добавки.Очаквам в тази тема да споделим опита си,защото със здравето шега не бива!

Може би лекарят е искал да каже, че когато производителят на даден хап не може да докаже някакви лечебни свойства на продукта си и съответно не може да го регистрира като лекарствен продукт, тогава му остава варианта да го регистрира като хранителна добавка.

"Хранителни добавки" са храни, предназначени да допълнят нормалната диета и които представляват концентрирани източници на витамини и минерали или други вещества с хранителен или физиологичен ефект, използвани самостоятелно или в комбинация, които се пускат на пазара в дозирани форми, като капсули, таблетки, хапчета и други подобни, на прах, ампули с течност и други подобни течни или прахообразни форми, предназначени да бъдат приемани в предварително дозирани малки количества.

Хранителните добавки се пускат легално на пазара само, ако отговарят на определени изисквания. Всеки търговец или производител, който иска да пусне на пазара в България хранителна добавка, трябва първо да мине през процедура пред РИОКОЗ. Съответно РИОКОЗ и Министерство на здравеопазването разполагат с база данни(списък) за хранителните добавки, пуснати на пазара, но май е само за служебно ползване. Предполагам, при конкретни въпроси от РИОКОЗ ще предоставят информация.
Все пак ориентир за потребител, на който не му се занимава с РИОКОЗ, могат да бъдат някои изисквания към легално пуснатите на пазара хранителни добавки:
- хранителни добавки могат да се продават само в обекти, отговарящи на определени изисквания.Най-сигурно е да се купуват в аптеки или дрогерии. Вероятно там, при запитване, може да се получи повече информация за легалността на продукта.
- на етикета на хранителната добавка трябва задължително да има подробни данни за съдържанието на български език;
- Етикетът, представянето и рекламата не трябва да приписват на хранителните добавки свойства да предпазват, лекуват или излекуват болести при човека, нито да се позовават на такива свойства.
- Етикетът, представянето и рекламата на хранителни добавки не трябва да съдържат какъвто и да е текст или да внушават, че балансираното и разнообразно хранене не може да осигури необходимите количества хранителни вещества.
Ако някои от горните изисквания не е спазено е твърде вероятно добавката да не е одобрена за продажба в България или най-малкото да има някакви нарушения.
По принцип е добре, че е мината процедурата пред РИОКОЗ, но и там няма много гаранция, защото май не се правят проверки на лабораторните анализи за съдържанието на продукта, които предоставят фирмите производителки. Но все пак е по-добре от нищо. Примерно има някои нашумели американски, холандски и какви ли не добавки, дето се водят много качествени, но само като им види човек етикетчетата, дето са само на английски, трябва да му е ясно вече, че става дума за фирма, която не е направила никакъв опит да регистрира продукта си и да продава легално. Но всеки сам си решава.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Май 2011 18:58 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

(автор на темата)
Благодаря на всички за мненията.Търся си по-точно качествени минерели-магнезий и калий.Досега все на ментете явно съм попадала!А иначе не ги пия от гевезалък,а защото имам дефицит в организма.
Чувал ли е някой за Royal Sales?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Май 2011 19:55 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 06 Юни 2009 18:44
не са ви ясни тия неща ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Май 2011 21:22 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 27 Фев 2009 10:05
Не съм се обаждал отдавна във форума, но този път няма как да остана неутрален! Темата ме интересува сериозно!
Наистина че изобщо не са ви ясни нещата.
Сериозните фирми - производителки на стойностни хранителни добавки ги разпространяват чрез "Мулти левъл маркетинг", което е изграждане на мрежа от потребители, а не от дистрибутори, за да са сигурни, че именно техните продукти ще стигнат до крайния потребител.
Вече почти 2 години аз, съпругата ми, синът ми, семейството на съпругата ми и много мои познати и приятели от цялата страна ползваме Гел от Алое Вера с коприва, Алое Фреедъм, пречистена по студена биотехнология коластра, пробиотик 12 с 12 бактериални щама, Пробаланс (великолепна комбинация от органични минерали и микроелементи), Вита Актив (10 витамина в смес от концентрати от 21 плодове и зеленчуци), БиОксан, Супер Омега 3 Актив, Cistus Incanus и други добавки, както и лечебна козметика на основата на чист гел от Алое.
За този период съм изчел над 250 сериозни медицински и научни изследвания на тази тема (основно на английски), а настолната ми книга е "Капилярите определят нашата съдба" на д-р Михаел Пойзер, която е 500 страници на немски език, описващи 45 годишен опит в приложението на чистия гел от алое.
Подчертавам чистия гел, защото на 14 октомври (международния ден на храната) миналата година се направих експеримент и обиколих шуменските аптеки за да си "купя" гел от Алое Вера.
Нямате си прадстава какви боклуци се продават - "гел от цял лист" (което е абсолютно противопоказно по изискванията на IASC), концентрати от алое - друга глупост, алоеви таблетки на хомеопатичен принцип (пълно безумие!!!) и други продукти, които са произведени в разрез с основните принципи на добив и съхранение на най-ценната част от алоето - чистия вътрешен гел без кората.
Аптекарите пък сякаш са паднали от Марс, ако ги попиташ нещо за алое. Почти две години съм чел като за държавни изпити за алое и другите продукти, за да съм сигурен че това, което се случи с мен и моите познати не е случайност, а закономерно следствие от действието на тези продукти.Благодарение на познанията ми и натрупания опит в групата ми има вече и четирима лекари - шеф на кардиологично отделение, детски педиатър, училищен лекар и клиничен психиатър, както и две медицински сестри и никой от тях не продава, а потребява!!!!
Да не говорим, че пробиотиците, които се продават по аптеките - течни, на сашета, на таблетки само показват ниската медицинска култура на тези, които ги пакетират (едва ли ги произвеждат), а и на тези които ги предписват и които ги продават, защото в този им вид пробиотичните щамове се унищожават още в стомаха от стомашните киселини, без да достигнат до там, където са най-необходими - червата.
Мале-е-е-е! Много се ядосах! И то не заради вашите мнения, а заради това, че почти ежедневно срещам хора, които действително са се срещнали с дистрибутори - тип "бизнесмени", които зарибяват хората в големите хотелски зали с възможности за бизнес, след което ги оставят да се оправят сами. Между тези хора има и такива, които са се регистрирали като потребители само и само да се оттърват от досадния дистрибутор, в резултат на което хем си дават парите, хем си боледуват, защото няма кой да им покаже как да си помогнат.

А че е огромен бизнес - така е! За 2009 година световната търговия с алоеви продукти възлиза на 110 млрд. долара, но официално сертифицирани са само 6 млрд. долара. В същото време в света е произведен чист гел за 125 млн. долара. С други думи казано - от един долар изходна суровина се произвежда и продава продукция за близо 1000 долара. Такава норма на печалба няма и при наркотиците! Но за съжаление болшинството от тази продукция е менте!

“Преди години получих просветление за успеха. Спрях да вземам финансови съвети от бедни хора и здравословни съвети от болни хора. И спрях да търся духовно водачество от хора, които не можеха да демонстрират проявата на законите на Вселената в живота си”

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Май 2011 6:43 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
ВАГАБОНТИН написа:
Вече почти 2 години аз, съпругата ми, синът ми, семейството на съпругата ми и много мои познати и приятели от цялата страна ползваме Гел от Алое Вера ...
Благодарение на познанията ми и натрупания опит в групата ми има вече и четирима лекари - шеф на кардиологично отделение, детски педиатър, училищен лекар и клиничен психиатър, както и две медицински сестри и никой от тях не продава, а потребява!!!! С други думи казано - от един долар изходна суровина се произвежда и продава продукция за близо 1000 долара.
Такава норма на печалба няма и при наркотиците! Но за съжаление болшинството от тази продукция е менте!

Така...извадих от писанието ти това, което ме впечатли най-много!
Не се посвени да ползваш темата за реклама- питам тогава- с какво ти, който ползваш форума затова, се различаваш от ония, дето си правят реклами в зали на едни подобни на сектантски, зрелища?:)
От тук и въпросът ми- защо повечето дистрибутори на алое вера плюят онези от хербалайф? :lol: :lol:
Иначе всички сте много добри, най-добрите, но никой не ви научи за толкова години, че за конкуренцията не се говори лошо?
Друго- как посочените от теб доктори като тъй само потребяват? Случаен ли е изборът им или са толкова тъпи /изключвам го/, че да не продават по законите на млм, за да намалят цената на своите продукти, а покрай това, и да поспечелят?:)
За другото съм съгласна- такава норма на печалбата няма дори при наркотиците! Да, защото в повечето хранителни добавки има леки форми на наркотик :lol: :lol: :lol:
А това:"С други думи казано - от един долар изходна суровина се произвежда и продава продукция за близо 1000 долара" показва само едно- колко много балами има по земята. И колко добри търговци! :lol: :lol: А уж имало криза...:)
Последно- би ли споделил колко печелите /ти и съпругата ти/ от пасивен доход?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Май 2011 8:28 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

(автор на темата)
Вагабонтин,писнало ми от такива дистрибутори дето си прехвалват стоката!Направо сте като сектанти (извини ме за сравнението,може и да съм малко груба).Добре владеете методите на убеждаващата комуникация!Друго не ми се говори...ще бъде излишно,струва ми се!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Май 2011 11:58 
Велосипедист
Велосипедист
Аватар

Тук е от: 12 Май 2010 11:19
Местоположение: ...Млечен път, ..., Земя, Европа, ..., България, Шумен, ...
БОЖУРА написа:
Търся си по-точно качествени минерели-магнезий и калий.Досега все на ментете явно съм попадала!А иначе не ги пия от гевезалък,а защото имам дефицит в организма.

Аз, на твое място, бих предпочел да си ги набавям тези минерали главно от храната. Примерно калий би трябвало да се съдържа в храни като маслини, сушени плодове(смокини, сливи, кайсии), картофи, банани, тиква и др., а магнезий в ядки, кълнове, трици, шоколад, сушени плодове, банани, спанак, зелен боб, някои минерални води и др.

Все пак зависи за какъв дефицит става дума и какво точно са ти казали лекарите. Иначе съм чувал(без да съм ползвал) за Магнерич и Калинор, но те май са лекарствен продукт и са по лекарско предписание. Във всички случаи, според мен, консултация с личния лекар би помогнала, както за установяване на причините за дефицита, така и за евентуални препоръчителни фирми и хранителни добавки.

ВАГАБОНТИН написа:
Не съм се обаждал отдавна във форума, но този път няма как да остана неутрален! Темата ме интересува сериозно!
Наистина че изобщо не са ви ясни нещата.
Сериозните фирми - производителки на стойностни хранителни добавки ги разпространяват чрез "Мулти левъл маркетинг", което е изграждане на мрежа от потребители, а не от дистрибутори, за да са сигурни, че именно техните продукти ще стигнат до крайния потребител.......

Аз само представих как горе-долу стоят нещата по закон. Ето подробностите, които спестих в предния си коментар, за да не натоварвам излишно съдържанието му:
Извън темата/подсказка:

Закон за храните
Допълнителни разпоредби
§ 1.
72. "Хранителни добавки" са храни, предназначени да допълнят нормалната диета и които представляват концентрирани източници на витамини и минерали или други вещества с хранителен или физиологичен ефект, използвани самостоятелно или в комбинация, които се пускат на пазара в дозирани форми, като капсули, таблетки, хапчета и други подобни, на прах, ампули с течност и други подобни течни или прахообразни форми, предназначени да бъдат приемани в предварително дозирани малки количества.

Чл. 6а. Хранителните добавки се доставят до потребителя само предварително опаковани.
(2) Министърът на здравеопазването съгласувано с министъра на земеделието и храните определя с наредба:
1. изискванията към хранителните добавки;
2. хранителните вещества (витамините и минералите), които могат да се влагат при производството на хранителни добавки;
3. критериите за чистота на хранителните вещества, предназначени за влагане в хранителни добавки;
4. информацията, която трябва да се отбелязва при етикетиране на хранителните добавки.
.............

НАРЕДБА № 47 ОТ 28 ДЕКЕМВРИ 2004 Г. ЗА ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ ХРАНИТЕЛНИТЕ ДОБАВКИ
Чл. 3. Хранителните добавки се пускат на пазара само ако отговарят на изискванията на тази наредба.

Чл. 4. (1) Производителите или търговците, които предстои да пуснат на пазара в Република България за първи път хранителни добавки, уведомяват за това преди пускането на пазара регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) по седалището си, а когато нямат такова на територията на Република България - в избрана от тях РИОКОЗ.
(2) Уведомлението до РИОКОЗ се изготвя по образец съгласно приложение № 1 и към него се прилага образец на етикета, използван за съответната хранителна добавка.
(3) Уведомлението по ал. 2 се представя в РИОКОЗ в два еднакви екземпляра, на които се поставя входящ номер, и единият се връща на подателя.
(4) За всяка хранителна добавка се подава отделно уведомление. При промяна в състава, наименованието или предназначението на хранителна добавка се подава ново уведомление.
(5) Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве създава и поддържа база данни за служебно ползване на подадените уведомления за хранителните добавки, пуснати на пазара.
(6) Въз основа на подадена от РИОКОЗ информация по ал. 5 Министерството на здравеопазването поддържа централна база данни на уведомленията по ал. 4.

Чл. 5. (1) Когато съдържанието, производството, спецификациите, представянето или етикетирането на хранителните добавки отговарят на изискванията на тази наредба и на другите нормативни актове, свързани с хранителните добавки, търговията с тях не се забранява или ограничава.
(2) Когато в резултат на нова информация или преоценка на съществуващата се установи, че дадена хранителна добавка, която съответства на изискванията на наредбата, създава опасност за здравето на потребителите, се прилага разпоредбата по чл. 37 от Закона за храните.
(3) В случаите по ал. 2 компетентният орган по Закона за храните предприема действия за незабавно информиране на другите държави - членки на Европейския съюз, и Европейската комисия за предприетите мерки, като предоставя и информация за мотивите, довели до налагането им.

Чл. 6. Хранителните добавки се продават само в обекти, регистрирани по реда на чл. 12 от Закона за храните, както и в аптеки и дрогерии.

Раздел IV.
Етикетиране на хранителни добавки (Загл. изм. - ДВ, бр. 44 от 2007 г.)
Чл. 12. (1)При етикетирането на хранителните добавки се спазват изискванията на Наредбата за изискванията за етикетирането и представянето на храните, приета с Постановление № 136 на Министерския съвет от 2000 г. (ДВ, бр. 62 от 2000 г.), като се обявяват задължително и следните данни:
1. наименование на категориите хранителни вещества или субстанции, характеризиращи продукта или указание за естеството им;
2. препоръчвана доза от продукта за дневен прием;
3. предупреждение да не се превишава препоръчваната дневна доза;
4. предупреждение продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене;
5. предупреждение продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.
(2) Наименованието, под което се продават продуктите, съгласно чл. 12, ал. 1 от наредбата по ал. 1, е "хранителна добавка".

Чл. 13. (1) Етикетът, представянето и рекламата не трябва да приписват на хранителните добавки свойства да предпазват, лекуват или излекуват болести при човека, нито да се позовават на такива свойства.
(2) Етикетът, представянето и рекламата на хранителни добавки не трябва да съдържат какъвто и да е текст или да внушават, че балансираното и разнообразно хранене не може да осигури необходимите количества хранителни вещества.

Преходни и Заключителни разпоредби

§ 2. Наредбата влиза в сила от 1.VIII.2005 г.

§ 2а. С наредбата се въвеждат изискванията на Директива 2002/46/ЕО на Европейския парламент и Съвета от 10 юни 2002 г. за сближаване на законодателството на държавите членки по отношение на хранителните добавки.

.............

НАРЕДБА ЗА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ЕТИКЕТИРАНЕТО И ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ХРАНИТЕ

Чл. 6. (1) При етикетирането на храните задължително се обявяват следните данни, написани на български език:
1. наименование, под което продуктът се продава;
2. списък на съставките на храната;
3. количеството на определени съставки или категории съставки в случаите по чл. 23;
5. минимален срок на трайност или обозначението "ИЗПОЛЗВАЙ ПРЕДИ", последвано от конкретна дата, когато храни от микробиологична гледна точка подлежат на бърза развала;
6. специални условия за съхранение и условия за употреба на храната;
7. нетно количество - в случай на предварително опаковани храни;
8. името или търговското наименование и адресът на производителя или на лицето, което опакова храната, или на продавача, установен в рамките на Общността;
9. подробности за мястото на произхода или за мястото, от което идва храната, когато липсата на подобна информация може да заблуди потребителя относно истинския произход на храната или мястото, от което идва тя;
10. при храни от внос се посочва държавата производител, а когато в друга държава храната е претърпяла преработка, която води до промяна в естеството й, върху етикета като страна на произход се обявява страната, в която е извършена преработката;
11. указание за употреба, в случай че потребителят не би могъл да ползва храната без него;
12. маркировка, позволяваща идентифициране на партидата, към която принадлежи храната;
13. действителното обемно алкохолно съдържание за напитки, съдържащи повече от 1,2 % vol. алкохол.
(2) Указанието за употреба по ал. 1, т. 11 се посочва по начин, който да позволява правилната употреба на храната.
(3) Допуска се данните по чл. 6, ал. 1 освен на български език да бъдат обявени и на други езици.

Ако някоя от тези т.нар. сериозни фирми, разпространяващи с МЛМ, които по същество за мен са финансови пирамиди, пробутва поредната панацея под наименованието "хранителна добавка" и не покрива изискванията на нормативните актове, цитирани по-горе, то тази фирма е нарушител и е, меко казано, съмнителна.

Лично за мене нещо в тоя Мулти левъл маркетинг е тотално сбъркано. Ако наистина някоя фирма е легална и предлага качествен продукт, щеше да си направи по един магазин или щанд във всеки по-голям град и после пак нищо не и пречи да си наема и дистрибутори. Но така, само с дистрибутори и лични контакти, мирише отдалеч на измама и е твърде вероятно, при някакъв гаф, бързо и лесно клиента да го пуснат по циганската пързалка. Да не говорим, че е адски неудобно за клиента това, че никога нужния продукт го няма на склад и трябва да се правят заявки и поръчки, и да се чака.

-- 06 Май 2011 22:07 --

Една статия с доста подробна информация и полезни съвети:
Наясно ли сме какво купуваме?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Май 2011 3:49 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 27 Фев 2009 10:05
Мале-е-е-! Май наистина с право не влизам във форума!
Едната си прави произволна компилация от изреченията ми и ме обвинява в реклама - само дето не видях къде съм рекламирал нещо, с изключение на нещата, доито лично потребяваме!
Другата реагира така, сякаш съм й влязъл в къщата и съм ритнал паничката с млякото на котката й, че съм бил и сектант - също не видях в това, което съм написал, как съм навлязъл в личното ви (можеше и с главна буква, но не се познаваме) пространство.
Цялата ситуация ми заприлича на поговорката "За са залаят кучетата, трябва да мине кервана!". Само че кучетата лаят докато кервана преминава през оазиса, а след като кервана отново навлезе в пустинята, се връщат с изплезени езици и чувство на изпълнен дълг, лягат на сянка под палмите и чакат следващия керван!
А, и честно казано интернетното форумно общуване отдавна не ме кефи! Налага се да чета неща, които с нищо не ме правят по-добър!
Хайде, Добро утро и весела седмица! След десетина дена може да вляза пак за добро утро!

“Преди години получих просветление за успеха. Спрях да вземам финансови съвети от бедни хора и здравословни съвети от болни хора. И спрях да търся духовно водачество от хора, които не можеха да демонстрират проявата на законите на Вселената в живота си”

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Бърз отговор

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Възстановяване на Firefox след рестарт без добавки

в Хардуер и софтуер

Loveca_

0

44414

07 Мар 2021 18:41

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 19 Яну 2025 2:22

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot]

Не можете да пускате нови теми