Заглавие: Забравен опит: Превръзки със солен разтвор
Публикувано на: 13 Окт 2013 23:39
Форумен дух
Тук е от: 11 Сеп 2010 13:57 Мнения: 1871 (автор на темата)
Попаднах на една много интересна статия относно превръзки със солен разтвор. Има ли някой, който да го е ползвал този метод и какви са му впечатленията?
Заглавие: Re: Забравен опит: Превръзки със солен разтвор
Публикувано на: 14 Окт 2013 4:24
<5™
Тук е от: 23 Фев 2007 16:15 Мнения: 6357 Местоположение: Шумен,Центъра на света
Аз имам опит, но само за натъртвания и открити рани. Перфектно се справя с тези травми. Само, че ползвам морска сол, а не готварска.Технологията е много просто и ефективна.
Публикувано на: 11 Яну 2014 23:56
Дълбоко в матрицата
Тук е от: 15 Яну 2007 14:01 Мнения: 2315 Местоположение: RINGWORLD
Доста позабравено. Умишлено вероятно. Сестрата не споменава за абсорбирането на разтвора през кожата май. Сега го пробвам за натъртен ляв прав. д-р Уолък и неговите минерали. Морската сигурно съдържа доста повече вещества от обикновен натриев хлорид. И при постоянен недостиг на повечето в организма е по-ефективна. Минавам на такава.
Публикувано на: 12 Яну 2014 20:43
~~~~
Тук е от: 06 Апр 2008 8:12 Мнения: 12792
Battleman написа:
Попаднах на една много интересна статия относно превръзки със солен разтвор. Има ли някой, който да го е ползвал този метод и какви са му впечатленията?
Батъл, аз не съм правила превръзки с морска сол, но имам някогашни спомени от баба ми. Разказвала ми е, че се прави еднократно 'натриване' на бебе със сол, нещо за изчистване на миризмите ставаше дума, но, с изричната уговорка, че това се прави от опитен човек и 'не е играчка за всяка разбирачка '. Аз не съм го правила никога, но съм ползвала малко морска сол, разтворена във водата за къпане на бебетата и нямам забележки. За разтвор при хрема- домашни капки за нос- също. Загряването на краката с гореща вода и морска сол също върши работа при настинки. Преди две години пробвах една рецепта за пиене на вода с малко сол- идеята беше за сваляне на отоци на краката / имам си ги поради заседналия работен режим , но не се получи, защото по това време пиех лекарства, които, на всичко отгоре, бяха грешно предписани. Та ефектът беше обратен. Порови в нета, но не му се доверявай напълно и, ако имаш конкретен проблем, търси възможно най-много, проверени източници.
Публикувано на: 13 Яну 2014 20:28
~~~~
Тук е от: 06 Апр 2008 8:12 Мнения: 12792
Извън темата/подсказка:
Kzint написа:
Не е вълшебно лекарство, ама си е по-добре от никакво. Май счупено има, подобрява се всеки ден, ако не го претоварвам.
Е, ти искаш да вземеш хляба на докторите!:) Счупеното само снимка го доказва, няма да ти помогнат и три торби сол. Ако е разтегнато сухожилие, имаш шанс да го спасиш с....мързелуване и табуретка. Плюс масажистка и Арника Монтана.