ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 19 Яну 2025 2:31

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Подкрепяте ли лекарите от Спешна помощ?
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2014 13:16 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 13 Авг 2013 20:47
barbus: всичко е свързано. Липсата на елементарно оборудване в спешното, ниските заплати, лошото отношение и голямото напрежение изгониха кадърните и съвестни лекари, които намериха един или друг начин да специализират нещо или просто се изнесоха от пародийната държава. Тези, които останаха са или защото нямат друг избор или правят някакви схеми... връзката между парите и нехайството е ПРЯКА!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2014 13:45 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 13 Фев 2011 8:39
Барбусе, що не споделиш какви са заплатите на мед. сестрите там?????????????????????????? За превиващата се жена случая може да има съвсем друга гледна точка - ако тая е някоя хистеричка ходеща през ден в кабинета много ясно, че така ще се отнесе с нея... Няма персонал бе - средната възраст непрекъснато се качва, нови не идват, а и да дойдат бачкат като луди за 400лв, айде бе Барбусчо да пратиш великите чешки сестри на обучение тука как се живее с 200 евро на месец да видим колко ще издържат. Имаш ли хабер, че нощно време има по една сестра и санитар на ДВЕ отделения, кое по-напред да свършат, като са и слабо мотивирани???? Сестрите бачкат за 400 кинта, а санитарите са на минимални заплати, като им се вземат удръжките не взимат даже и 300 лева бе, как да имаш очи да я юрнеш тая жена да чисти като замаяна? Искаш милосърдие ли - следващия път като си имаш работа по здравни заведения кажи, че даваш по 50 кинта на всяка визитация на докторите и по 25лв надница на ден на дежурната сестра, тогава да видиш що е то милосърдие!

-- 05 Юни 2014 14:09 --

www.shum.bg/indеx.php?item=109824&PHPSESSID=70ds7s59t18s4u7epvku6gr3c7

Ето и идиотията - ще пращаме линейки от страната за да спасяваме положението в Столицата, комунистическа логика един път! Всъщност зора е лекарите подали оставките си там да им се натрие носа, но няма да си признае гинеколожката на г-жа Станишева, че не става за нищо!!! В тая статия се споменават заплатите на лекарите, но за обслужващия персонал не се казва нищо, само се намеква, че им се налага да бачкат на още едно място, а Барбуса милосърдие искал....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2014 14:26 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 22 Яну 2007 9:58
Хора, които не живеят в страната никога не са били в час какво се случва тук. Те си живеят в някакъв си техен свят. Барбус не прави изключение.
Другите хора, които също не са в час са тези, които никога не са седяли пред кабинет на лекар и не знаят какво е здравна осигуровка. Мисля се сещате какво имам предвид. Хора, които ползват само частни клиники и кабинети няма как изобщо да им проблесне в замъгления мозък какво се случва всъщност!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2014 15:20 
Акварист
Акварист

Тук е от: 25 Апр 2010 8:13
Разбира се че не искам и не е възможно да правим въобще сравнение да речем дори с Чехия, една от бедните държави в Евро съюза. Нямам ни най малко намерение за това. Само за информация на Чопър мога да ви кажа, че са ми правили три операции за който нищо не съм платил всичко плаща здравната каса. Денят в болницата започва така. Рано сутринта санитарките събуждат всички, бельото се сменя, както и пижамите. На болният му се дава чистата пижама и се отпраща в банята. В повечето случай са по двама в стая с баня и тоалетна. Които не могат да се изкъпят сами им помагат. Докато се изкъпеш и преоблечеш леглото ти е оправено с нови чаршафи. Мерят ти температурата записват някой данни. Когато мине визитацията всичко свети, чистачките са минали избърсали и изтрили праха. Чистачките правят тази процедура три пъти дневно. Жена ми е работила също в болницата в инфекциозно отделение и за сравнение не може и да става на въпрос. Всекидневно ти предлагат 5 пъти храна закуска обед и вечеря и два пъти закуски преди и след обяд. За този сервиз лечение лекарства и храна плащаш 100 коруни около 7 лева наши на ден.
Не искам тези неща да ги сравнявам въобще. Но когато на очният за подписването на медицинското ми, се мъчи да ми вземе 50лева, и аз му казвам, че няма да му дам защото имам здравна застраховка важащта в целият ЕС той заявява, че тази застраховка в България не важи. Как може да важи навсякъде само тук не. И намали веднага таксата на 10 лева.
Да оставим и това. Но факта, че пред кабинетите има спешни случай на които никой не обръща внимание не може да се оневини с нищо. Тук парите няма да помогнат. В първият си пост засягам този проблем още от 1985 година, когато здравеопазването беше финансирано много по добре. Но резултатите и отношението на лекарите е било същото както и днес.
Примери имам много. Ето един пример от 1980 година. Удрям си окото и от него тече кръв, колегите насила ме пращат в болницата, не е шега работа око е това казват. Измивам си ръцете и от бързане си забравям часовника на мивката, като се върнах '' Излекуван'' вече го нямаше. Отивам и търся очният но го няма. Виждам съседа в коридора доктор невролог.
-О здравей, какво става?
- Ударих си окото, а очният го няма.
-Я да те видя.
Поглежда окото ми и отсича.
- Абе кой ще се разправя с тебе, няма ти нищо, заминавай да работиш.
Миришеш от далеко на алкохол, но все пак на лице докато очният вече е попрехвърлил и се скатал. И аз се върнах обратно на работа.
Това явление няма да изчезне с пари и линейки, или смяна на управляващите, това е едно порочно отношение на лекуващите у нас от време оно. Но ако не бях излязъл в чужбина щеше да си мисля, че е нормално. Но се убедих, че това се дължи на нашата недисциплинираност и нехайно отношение на всички към всички и няма да се оправи нито с пари нито с оборудване. Защото след като никои не си гледа работата съвестно тези пари няма откъде да дойдат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2014 15:25 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тъй. Я сега си спомни колко ти и колегите ти си вършехте съвестно и отговорно работата тогава, колко пъти сте скатавали, черпили на работа и тн и тн. Сподели какво се сещаш!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2014 15:38 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 22 Яну 2007 9:58
Няма как да се сети, тя амнезията хваща много бързо като видиш друг начин на живот. Това, което дразни най-много в такива хора е, че наистина са забравили откъде са тръгнали и как са живяли тогава. Те говорят вече в трето лице "Вие българите сте такива и онакива..." А като почнат да раздават оценки и да съдят .... малко е да се каже че могат да те вбесят.
Българи, които отиват да работят и живеят в чужбина са поставени в други условия на труд и получават коренно различно възнаграждение в сравнение с родната си страна. От там мотивацията е коренно различна, съответно и желанието за работа, както и манталитета, който също се променя. При нас държавата от години извършва форма на геноцид срещу народа си, с оправданието "пари няма". Пари няма, но милионерите ни са повече отколкото в съседните на нас държави. Разбира се, всичко е постигнато с честен труд и "пазарна икономика".
А ние българите сме мързеливо племе, което ако работеше малко повече, щеше да изкарва пари като на колегите си в Германия!
И още нещо - в Германия няма нерагламентиран извънреден труд и такъв, който да не се заплаща. Там работодателите не изнудват работниците си и не се гаврят с тях. Там, работник в автомобилно предприятие, който работи на поточна линия и завива болтчета цял ден, като стане 17 часа хвърля инструментите, заебава всичко и си тръгва.
Така че недей да ни четеш лекции кой какъв е в България!

Последна промяна Beatfan на 05 Юни 2014 15:49, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Юни 2014 15:47 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Недей намесва Германия бе! Сега продажното олигофренче максимушка ще надуши и ще цъфне тука да обяснява колко висша раса са господарите му там и колко отвратителни помияри сме ние тука :ROTFL

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2014 8:20 
Акварист
Акварист

Тук е от: 25 Апр 2010 8:13
Обобщенията може да не ги вземате в предвид, напълно са достатъчни конкретните ми лични впечатления за да се разбера, че работите някак не са нормални.
Да работещите в чужбина Българи работят добре, защото взискателността е завишена (и когато попаднеш сам между останалите те гледат под лупа за да не кажа микроскоп всички) или трябва да работят или да се връщат. Фактически остават не повече от половината дори и по малко. Повечето се връщат веднага или след няколко години.
Но там дисциплината е голяма никой не може да си позволи ни най малко нарушение, защото ще бъде санкциониран точно.
Случаите които споменах са груби нарушения на лекарският кодекс и са всекидневна практика. Имам хиляди впечатления от личен опит но няма повече да отегчавам останалите, тъй като това са банални неща, които се знаят от всички и никои няма да реагира. И най лошото е че когато някои згази лука всички се вдигат в негова подкрепа и започват протестите и хленчения, че с 500- 1000 лева не може да се изкара, а пенсионерите с не повече от 200 лева какво да кажат.
Преди имаше мит, че комунистите са еталон за подражание и едва ли не, не са богове. Този мит е присъщ за лекарите и те в никакъв случай не могат да допуснат, че някога са сгрешили. Да моите уважения към здравният персонал, но нима там няма хора криещи се с нехайството си зад останалите, които работят при неописуеми затруднение и недостиг жертвайки собственият си живот? Има разбира се както във всички професии. Трябва ли такива случай да ги толерираме? И кой печели от това, освен те? Ако искаме нещо да се подобри то трябва да започнем най напред с тези случай. И както казах те не са от днес и вчера. Но те не помагат на никои, а само отегчават многократно тежката ситуация в която сме. Е ясно е на всички, че средствата отделяни на хората грижещи се за здравето ни са критично недостатъчни. Но нещата които съм описал не се нуждаят от средства и с нищо не подобряват ситуацията. Още по лошото е, че тези явления няма да се изменят нито с пари нито с оборудване, това е човешки фактор и ако нехайниците не бъдат спрени нещата ще се влошават още повече. Защитавайки гафовете на някого се отъждествяваме с него и не можем да чакаме признателността и уважението на останалите. И ако не се направи нищо хората ще измират като мухи, а останалите изчезват кой къде види и не можем да чакаме че нещата ще се подобрят.
Защото където и да ходиш, колкото и дълго да живееш даже и по добре нищо не може да замени Родината. Детските спомени и първите ти срещи с живота оставят незаличими трайни следи в паметта на всеки. И тази носталгия макар и незабележима е много здрава и рано или късно повечето напуснали Родината ще се завърнат. Нека не се напъваме като магаре на мост с впечатлението, че всичко което правим е най доброто и правилно от всички останали. Нека погледнем малко по реално ситуацията и се замислим малко с тези наша балканска философия (при която всеки се мъчи да прекара другия)до къде сме стигнали, и къде отиваме.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2014 11:40 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Хубу де ама по темата нещо да кажеш?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2014 18:18 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 15 Яну 2007 14:01
Лекари срещу правителството... когото и да подкрепиш - губиш. :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юни 2014 22:30 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Яну 2007 0:04
Аз съм за правителство, което ми дава право да избирам в коя страна от ЕС да се лекувам и как да си "управлявам" здравните вноски (вж. Белгия задължителни избори).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Юни 2014 23:30 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 15 Фев 2010 23:56
Твърдо НЕ!!! :G1.gif Нека някой ме попита защо!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Юни 2014 4:30 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
(автор на темата)
Ра„е, донякъде съм наясно защо не ги подкрепяш. Но питам "защо", защото зная , че ще получим точен и обоснован отговор.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Юни 2014 5:41 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

И на мен ми е чудно защо не?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Юни 2014 10:34 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 14 Дек 2008 6:08
lamerko2 написа:
. връзката между парите и нехайството е ПРЯКА!

Е т'ва е. Някак си не е редно аз, с основното си образование да вземам 4 пъти повече от човек, който се е учил 100 години да спасява животи. Подкерпям им протеста, подкрепям к'вото и да било стига да доведе до промени.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Бърз отговор

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Пътна помощ Шумен-roadassistance365.com

в Хора, пътища, автомобили

roadassistance365

0

23968

05 Фев 2020 23:14

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 19 Яну 2025 2:31

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми