Тук е от: 08 Яну 2007 10:22 Мнения: 1233 Местоположение: shumen (автор на темата)
Кажете си мнението за тази лаборатория.Тези дни ми се случи нещо доста неприятно.Изследвания от Ноневи дават по един показател завишение три пъти над нормата,след изследвания в друга лаборатория се оказва,че всичко е в норми.От други хора съм чувал доста негативи за тази лаборатория,че машините им не са точни и куп други работи.Кажете вашето мнение и впечатление.
Ама изследвания материал един и същ ли е? Имам предвид не да ти вземат кръв в Ноневи и после да дадеш някъде другаде и така да се различават резултатите, а една и съща кръв изследваш и на двете места?
Тук е от: 08 Яну 2007 10:22 Мнения: 1233 Местоположение: shumen (автор на темата)
Много не мога да те разбера,но кръвта е от един и същ човек,вземана в рамките на 2 дена.И няма как тоя показател да се смъкне толкова бързо.Някой може би ще кажат,че грешката може да е в другата лаборатория,аз не защитавам тях,но все повече негативизми чувам за Ноневи и за това бих предположил,че грешката е в тях.
Далеч съм от мисълта да защитавам която и да е лаборатория, но показателите могат да се различават и при взети проби в една и съща. Мога да ти подскажа , например, как се сваля холестерол..
По принцип е така,но разликата е много фрапираща.Не искам да навлизам много в подробности за какъв показател става въпрос.Просто искам да събера повече мнения по темата.Лично аз винаги ползвах техните услуги,но сега ще се замисля сериозно.
Самия показател говори много за това доколко той самия може да се смъкне за 2 дена и колко не, но недей ни го казва щом не искаш, само да тикажа, че примерно кръвната захар за минути може да се промени драстично А и все пак да не забравяме, че всичко си има клас на точност, минимално допустимата грешка на едното място плюс мин. допустимата на другото може да стане голяма грешка накрая всичко това ти го казвам с цел да те успокоя, ако си се ошашкал и да те посъветвам да се консултираш със читав лекар - той най-добре ще ти каже! Не искам да правя сечено на която и да е лаборатория, но аз ползвам услугите на лабораторията на ул Петър Делян не заради друго, а заради това, че мога онлайн да си видя резултатите и да си ги изкарам на хартия без да се налага да ходя до там повторно.
Темата е за лабораторията,а и за другите такива.За това много не ми се дискутира примера,но както казах,показателя е такъв,който не се смъква за 2 дена.Става въпрос за бебе на 1 месец,представете си какво може да ви причини един неточен резултат.То човек вече не знае на кого може да има доверие.Само знам,че тук в Шумен медицината ни изобщо не е читава.Да не се налага на никой да ходи по доктори.
Тук е от: 29 Дек 2007 9:30 Мнения: 4575 Местоположение: Шумен
Лично мнение,но когато изследва захарта си при тях,преди около 2 години,ми я изкараха около 8 и нещо,а в лабораторията на новата поликлиника 5.7,после чух,че работели със стари реактиви,или нещо такова,незнам точно как се казва,лично мнение,но повече там няма да стъпя!
Казвам се д-р Нонева и съм Управител на Лаборатория Ноневи-Шумен. На всички написани тук коментари, които касаят съществени неща отговарям лично и с името си: В Лаборатория Ноневи МОГАТ да се получават резултати по интернет без да се налага да се връщате обратно до лабораторията; Когато си позволявате да коментирате медицински теми, задължително е да говорите конкретно за да може да се отговори конкретно- за какъв изследван показател става дума, за възрастта на пациента и много други фактори, които правят изследванията динамични. Колкото до това с какви реактиви работи Лаборатория Ноневи, Ви уверявам, че при този обем на работа в лабораторията е практически невъзможно да се работи със "стари реактиви".
не знам с какви реактиви работят , но не съм доволна от резултатите си! Тяхното изследване ще ми струва ново изследнване на кръвта, освен това са невнимателни при вземане на кръв. Такова нещо не ми се беше случвало часове наред ме боли ръката и ми тръпне.
Здравейте на всички участници в този форум, Лекар съм в УМБАЛ "Александровска". Преди 1 месец приех пациентка в тежко състояние. По направените предварителни изследвания в болницата в която работя и по клиничната картина състоянието на пациентката отговаряше на HIV инфекция. Въпреки това, първоначално се доверих на представения ми от болната резултат за HIV 1/2 /съхранява се в медицинската и документация/, направен преди 3 месеца в ЛАБОРАТОРИЯ НОНЕВИ който беше ОТРИЦАТЕЛЕН. Въпреки това, решихме да изследваме жената в лабораторията към УМБАЛ "Александровска" и резултатът за HIV беше ПОЛОЖИТЕЛЕН. Същият резултат беше повторен 1 ден по-късно в Националната Лабораторията по Вирусология. Вирусният товар беше висок и пациентката беше в напреднал стадии на заболяването, така че напълно се изключва възможността да тя се е "заразила" за последните 3 месеца. С "ОТРИЦАТЕЛНИЯ" резултат от лаборатория НОНЕВИ пациентката беше пролежала преди това в друго здравно заведение. Известно ми е, че лабораторни грешки се случват ежедневно и някои от тях биха могли да бъдат относително допустими или поправими. В конкретния случай с лаборатория НОНЕВИ обаче смятам, че грешката е НЕДОПУСТИМА и носи своите огромни последствия, някои от които: забавяне на диагностицирането и лечението на болната, подвеждане на медицински специалисти, поставяне на риск на медицински персонал на две болнични звена, обслужващи болната и т.н. Апелирам колеги и пациенти за подобни изследвания, касаещи опасни и животозастрашаващи инфекции да се обръщат към Национални сертифицирани лаборатории с утвърдена система на контрол на качеството.
Тук е от: 15 Яну 2007 14:01 Мнения: 2315 Местоположение: RINGWORLD
Ха, док, може ли да намекнеш за професията на пациентката? Сервитьорка, готвачка, продавачка? Контакти с деца, с болни, с клиенти на банки ? Може ли да е била заразена преди повече от 6 месеца. А преди повече от 36?
Вчера се натъкнах на абсолютно безумие и некомпетентност в лаборатория Ноневи.Преди 25 дни си направих изследвания с направление от личен лекар и допълнително платени за ALAT и ASAT. За платените изследвания не ми издадоха касов бон, но таксуваха две пробовземания при условие че беше едно, за които също не издадоха касов бон.На другия ден изследванията бяха публикувани в сайта на лабораторията - ALAT/110U/l/ и ASAT/80U/l/.Естествено го разпечатах и ходих на преглед при ендокринолог.Преди няколко дни отидох да си взема резултатите тъй като ще влизам в болница и какво да видя въпросните изследвания бяха означени с понятието силна липемия естествено без да са посочени стойности. Вчера отидох да попитам защо е така.Отговора на лицето представляващо лабораторията бе:"няма нужда от стойности, апарата ни щеше да се развали от големите стойности, нали сме посочили стойността на триглециридите/които са по направление/...." след дълго настояване от моя страна последва отговор ами май над 200U/l, от стойността се вижда че служителката просто събира цифрово двата резултата.Към днескашна дата вече е променен и резултата в сайта.Искам да попитам д-р Нонева каква е цялата история и знае ли че лечението е различно при различни стойности на показателите?????????????
Искам да изкажа и аз мнение, преди 1 месец бях в лабораторията на Ноневи на бул. Витоша, 1во вземането на кръв беше много болезнено, 2ро резултатите ми бяха трагични.. Всичките хормони, които направих бяха над нормата. Пролактина ми беше 1300 при референтна стойност до 496. Направих си същите изследвания, но в препоръчана от моя доктор лаборатория, всичките ми изследвания излезнаха в норма. Никога повече няма да направя тази грешка да се върна там. Да не говоря, че изследванията там с ваучер ми излезнаха 48лв с 50% уж, а те всъщност са си толкова навсякъде! Хора не се лъжете и не ходете там!