Тук е от: 25 Апр 2010 8:13 Мнения: 2106
(автор на темата)
Напоследък като че ли всичко наоколо се нажежава. Очевидно най добре е да заминем за море. Но ако все пак все още нещо ни задържа или имаме други планове, как да се преборим с горещините? Това което правя аз е да попийвам студена бира, мокренето на главата си със студена вода, и повече сладоледи, друго не ме напада. Май занапред ще трябва да поставя един басейн в двора, и в най горещите дни да се топвам от време навреме. Какво правите вие?
Напоследък като че ли всичко наоколо се нажежава. Очевидно най добре е да заминем за море. Но ако все пак все още нещо ни задържа или имаме други планове, как да се преборим с горещините? Това което правя аз е да попийвам студена бира, мокренето на главата си със студена вода, и повече сладоледи, друго не ме напада. Май занапред ще трябва да поставя един басейн в двора, и в най горещите дни да се топвам от време навреме. Какво правите вие?
С жегата /заигравката на природата в отмъщение на човешката глупост и алчност/ не можеш да се бориш. Можеш, донякъде, да облекчиш живота си.. Гледам, грешно се облекчаваш. Студената вода и студената бира ще ти изиграят лоша шега. Мен са ме учили, че само топъл чай /по възможност зелен/ помага. Изравнява температурата на тялото и спасява кръвното. Особено страдат тия с ниско, щото ги замайва, успива и не усещат как се сриват. Понякога около басейна.. Басейнът е на десетина крачки, но и през ум не ми иде да кисна в него точно в тия жеги. Морето...ах, моретооооо...ще го пропусна, за сметка на Родопите:) Мойта глава се вълнува повече от зеленини и минерална вода, отколкото от намазани телеса и претъпкани плажове. Чуждоземското е интересно в първата една трета от живота, после става навик .. По това време нищо не ме задържа в офиса, хващам гората задължително...бачкам си дистанционно и така.. Басейн не ти трябва, излишно хАбиш водата..
(автор на темата)
Да студената вода е опасна защото не съдържа алкохол и прекомерно бързо охлажда стресово стомаха, който е климатика грижещ се за температурата на тялото. В един горещ ден бях жабясал и като се напих като крава с вода от хладилника ми се подкосиха краката, пребледнях и едвам се прибрах. Добре, че жена ми с ръцете си започва на прави някакви кръгове около корема ми без да ме докосва, и аз моментално започнах да повръщам студена вода като от чешмата, и веднага функциите ми се възстановиха, иначе имах усещането че всеки момент ще умра. От тогава никога не пия студена вода и безалкохолни напитки от хладилника. Но бирата съдържа алкохол и той загрява и не е опасна да се консумира охладена. Чая също е идеален, както казваш но някак си нямам охота да го пия често. А сега един въпрос към МАХ. От вчера метостанцията ни показваше слънце и една редица дъждовни капки, макар че времето беше ясно и слънчево и температурата бе повече от 30 градуса. Тази сутрин се охлади до 18 градуса появиха се облаци и капките дъжд си останаха, слънцето вече изчезна от екрана, потвърждава се че ще вали, канала леко замириса , което също е признак че времето се разваля. По телевизията обаче не чух, че ще вали? Каква е зависимостта от изменението на налягането и мириса на канала? И има още един признак, който още не се е появил болежки в китката ми. Защо започва да ме боли китката преди да завали?
Тук е от: 22 Окт 2007 16:57 Мнения: 12068 Местоположение: The O.C.
Не разбирам защо трябва да се борите с хубавото време. Аз седя на компа и като стане следобед излизам на слънце да се стопля. Знам, че зимата пак ще се топлим на духалките, забити в стените в "университета" и гледам да се радвам на хубавото време колкото мога повече.
_________________ Ако всеки нарушава законите, кога ще се оправи България?
Тук е от: 08 Яну 2007 9:15 Мнения: 1467 Местоположение: Шумен/Пловдив
Ловец, пий си хапчетата редовно и си стой у вас. Звучиш като баба на 80 години, пред инфаркт, която е решила да излезе за връзка магданоз в 15 часа до далечния пазар...
(автор на темата)
Ловеца има силен "климатик" и даже в най големите горещини има нужда от малко напичане на слънцето като сок, това е положението. Такова беше жилището ни в Чехия, когато повечето се оплакваха от топлите лета аз излизах да се припека на слънцето когато ми ставаше студено.
(автор на темата)
Промяна в показателите на метеостанцията, сред облаците се появи отново слънцето, дългоочакваният дъжд се отдалечава. Преминах на кафе и таратор с ракия. След обяд югоизточните помещения са като сауна, премествам се в северозападните. Преминавам към спорта със следенето на мачовете на звездите. Жалко за нашите слабаци отпаднали от Евро турнирите, да се надяваме за по добри времена и повече късмет.
(автор на темата)
aruba_man Поздравления уцелил си джакпота. Иначе при мен ситуацията е следната. Барометъра показва 976,с понижения на външната t,която е за сега само 17,5°C, засега вътре е 23°С слънцето изчезна, появиха се три редици дъжд, влажността се покачи от 20-26%, но атмосферното налягане пак се повиши с една единица и показва 977, и слънцето осветява прозореца ми. Трите редици на дъждовни капки изчезнаха от екрана на барометъра, скалата на графичното изображение на ат.налягане за последните 12 часа е не измерително и е непроменено на графиката. Вероятно ще бъде горещо и днес, дъжда сигурно се отлага. Времето е благоприятно за къпане в морете и басейните.