ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 19 Яну 2025 0:58

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Очна операция
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2009 13:35 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 14 Яну 2007 19:11
Не беше лазерна. Освен проблеми с диоптрите имаше и астигматизъм.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2009 18:26 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 22 Яну 2007 9:58
Ghost написа:
И аз там си правих. Като застанеш под лазера нищо не усещаш, но преди това... :01_crazy.gif .... Мен ме боля ужасно. Може би е въпрос на търпение на болка, каквато аз не понасям по принцип.

Ами подготовката на окото за лазера се прави под упойка - капка, не знам защо си усещала болка, нещо не те е хванала сигурно. Операцията е абсолютно безболезнена!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2009 19:07 
Напреднал
Напреднал
Аватар

Тук е от: 25 Ное 2008 21:25
Мой колега си прави лазерна операция във Варна и е много доволен!А имаше такива дебели стъкла на очилата,че очите му се виждаха като точки.Сега е без очила,с чисто нов фейс и самочувствие.Той казва,че е прогледнал отново.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2009 20:14 
Опитен
Опитен

Тук е от: 08 Мар 2007 22:07
Сигурно не ми е подействала капката, но до момента, в който се появи тъмнината, болката не мога да я сравня с нищо преживяно. Не че имам с какво да сравнявам :G8.gif Доколкото виждам, аз съм изключение относно безболезнената страна на операцията, но резултатът пък е като при всички, които са писали от опит - повече от добър. :D

Пиша това не за да плаша тези, на които им предстои подобна операция, напротив - на който му се налага и има възможност дори е по - добре и на двете очи да си направи наведнъж, да не чака години или месеци. Нека да знае обаче, че са възможни и изненади :o /аз също отидох с уверението, че е абсолютно безболезнено/. По - добре е да знаеш, че може и да те заболи, за да не останеш неприятно изненадан/а :O03.gif .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2009 21:09 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Ами аз съм го писал и на други места -ако не си абсолютно убеден, че искаш да си направиш такава операция, ако не си абсолютно спокоен и сигурен - по-добре не го прави. Както всъщност правят и повечето - недоверието и страха са много големи :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2009 19:16 
Цена?

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2009 19:25 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 14 Окт 2009 17:42
(автор на темата)
И на мен ми е интересно колко струва.Миналата година като им званях в "Света Петка" ми казаха 120 лв преглег и от 600 до 800 евро на око.Казаха ми че сега цените са паднали малко.Другата седмица като се обадя да си запиша час за преглед ще питам и ще драсна 2 реда.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2009 20:55 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 28 Юни 2008 17:37
И мен много ме интересува тая тема!
Аз отдавна си мечтая за тази процедура, но тъкмо като се навия и това съвпадне с наличието на средства, се появява някой лекар, който ми казва, че се лиготя и въобще нямам нужда от това...
Аз съм с 2 - 2,5 диоптъра късогледство и всичко ми е мъгла, всъщност всички са много красиви :) - не е фатално, но не е приятно - не си познавам познатите, не виждам цените и т.н. очилата ги нося само на работа и като гледам ТВ.
Пишете дали някой с под 3 диоптъра си е правил операция - Как е?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2009 21:22 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

При мен беше 600 евро на око - това преди 4 години. Сега не знам как е, възможно е да е по-евтино, тъй като процедурата и апаратурата стана по-масова и много клиники вече работят с нея.
Прегледа е отделно и при мен тогава беше около 120 лева, но трае около 2 часа и е изключително подробен, като се използва доста апаратура :D
В края на прегледа лично доц. Митов идва, преглежда резултатите ти, прави ти преглед и отсича дали ставаш или не за операцията :O05.gif
В моя случай каза, че докато стана пенсионер, няма да сложа очила след операцията - дай боже!

Що се отнася до диоптрите - колкото е по-малък диоптъра, толкова по-лесно и по-кратка операция. Не знам какви са ви съмненията :BB08.gif
С мен имаше едно момче с над 6 диоптъра - не знам дали можете да си представите за каква слепота става въпрос. Ами разрешиха му операция :)

п.п. Имайте предвид, че графика им е много натоварен и ще можете да си запишете час едва след около един или два месеца, евентуална операция след още толкова!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2009 22:52 
Опитен
Опитен

Тук е от: 08 Мар 2007 22:07
И при мен беше толкова преди 7 г.

Аз бях с близо 2 пъти по - големи диоптри от Karra, но не носех очила, сещате се какво и как виждах. :cry: Сега имам някакъв диоптър, но е под 1 и въобще не ми пречи, дори не ходя по прегледи. На прегледа в деня след операцията имаше след мен едно момче, чиито родители се кланеха буквално пред Митов, защото синът им си е възстановил напълно зрението от 10 диоптъра. :B9.gif

Има значение и възрастта - под 18 не може, а над 40 (сякаш това беше горната граница) - не се препоръчва.

Аз доколкото си спомням, не зависи от размера на диоптъра дали ще може да ти направят лазерна корекция, а от други фактори, за които се прави това суперподробно изследване, за което Beatfan пише.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2009 23:21 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Съвет към всички, не само тези които имат проблеми с очите или са минали операция - купувайте си Лутеин, това е хранителна добавка, пие се по една капсула само на ден, но има уникален ефект. Повишава зрителната острота и намалява умората на очите, особено при работа на компютър :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2009 10:24 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 26 Яну 2007 10:08
Към Beatfan такава ли е опаковката http://www.framar.bg/%D0%BB%D1%83%D1%82 ... 62984.html или тази http://www.framar.bg/%D0%BB%D1%83%D1%82 ... 07207.html

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2009 16:20 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Според листовките всичките видове съдържат почти еднакви съставки - основната е лутеин, другото са помощни вещества: 6 мг лутеин, 3 мг зеаксантан, 20 мг бета каротин, 100 мг витамин С, 215 мг лактоза, 2,5 мг магнезиев стеарат.

Аз ползвам тези от втория линк: http://www.framar.bg/%D0%BB%D1%83%D1%82 ... 07207.html

А и са по-изгодни - 50 капусли за 14 лева - това количество стига за месец и половина :)

Много съм доволен и просто не съм намирал смисъл да пробвам другите :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2009 17:37 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 26 Яну 2007 10:08
Beatfan мерси,а в коя аптека да го намеря,че да не обикалям.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Апр 2010 23:48 
Нов потребител
Нов потребител

Тук е от: 15 Мар 2010 11:21
Жена ми също има очила, но когато взехме да разучаваме,от една страна има много доволни хора, но от друга , ако си на 20
години след още 20 - 30 не се знае кое как.А има и друго ,в един друг форум, беше изказано мнение, че всички очни лекари си ходят с очила и не си правят май много такива операции, включително и тези, които извършват операциите. Защо ли?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 19 Яну 2025 0:58

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: