И аз там си правих. Като застанеш под лазера нищо не усещаш, но преди това... .... Мен ме боля ужасно. Може би е въпрос на търпение на болка, каквато аз не понасям по принцип.
Ами подготовката на окото за лазера се прави под упойка - капка, не знам защо си усещала болка, нещо не те е хванала сигурно. Операцията е абсолютно безболезнена!
_________________ До общината: Улиците преди бяха зле! Сега станаха по зле, ае ако може направете така, че пак да бъдат зле...
Тук е от: 25 Ное 2008 21:25 Мнения: 377 Местоположение: Шумен
Мой колега си прави лазерна операция във Варна и е много доволен!А имаше такива дебели стъкла на очилата,че очите му се виждаха като точки.Сега е без очила,с чисто нов фейс и самочувствие.Той казва,че е прогледнал отново.
_________________ С какъвто се събереш,...с такъв се събираш!
Тук е от: 08 Мар 2007 22:07 Мнения: 220 Местоположение: Shumen
Сигурно не ми е подействала капката, но до момента, в който се появи тъмнината, болката не мога да я сравня с нищо преживяно. Не че имам с какво да сравнявам Доколкото виждам, аз съм изключение относно безболезнената страна на операцията, но резултатът пък е като при всички, които са писали от опит - повече от добър.
Пиша това не за да плаша тези, на които им предстои подобна операция, напротив - на който му се налага и има възможност дори е по - добре и на двете очи да си направи наведнъж, да не чака години или месеци. Нека да знае обаче, че са възможни и изненади /аз също отидох с уверението, че е абсолютно безболезнено/. По - добре е да знаеш, че може и да те заболи, за да не останеш неприятно изненадан/а .
Ами аз съм го писал и на други места -ако не си абсолютно убеден, че искаш да си направиш такава операция, ако не си абсолютно спокоен и сигурен - по-добре не го прави. Както всъщност правят и повечето - недоверието и страха са много големи
_________________ До общината: Улиците преди бяха зле! Сега станаха по зле, ае ако може направете така, че пак да бъдат зле...
Тук е от: 14 Окт 2009 17:42 Мнения: 169 Местоположение: при кораба майка
(автор на темата)
И на мен ми е интересно колко струва.Миналата година като им званях в "Света Петка" ми казаха 120 лв преглег и от 600 до 800 евро на око.Казаха ми че сега цените са паднали малко.Другата седмица като се обадя да си запиша час за преглед ще питам и ще драсна 2 реда.
_________________ Живей всеки ден така, все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
И мен много ме интересува тая тема! Аз отдавна си мечтая за тази процедура, но тъкмо като се навия и това съвпадне с наличието на средства, се появява някой лекар, който ми казва, че се лиготя и въобще нямам нужда от това... Аз съм с 2 - 2,5 диоптъра късогледство и всичко ми е мъгла, всъщност всички са много красиви - не е фатално, но не е приятно - не си познавам познатите, не виждам цените и т.н. очилата ги нося само на работа и като гледам ТВ. Пишете дали някой с под 3 диоптъра си е правил операция - Как е?
При мен беше 600 евро на око - това преди 4 години. Сега не знам как е, възможно е да е по-евтино, тъй като процедурата и апаратурата стана по-масова и много клиники вече работят с нея. Прегледа е отделно и при мен тогава беше около 120 лева, но трае около 2 часа и е изключително подробен, като се използва доста апаратура В края на прегледа лично доц. Митов идва, преглежда резултатите ти, прави ти преглед и отсича дали ставаш или не за операцията В моя случай каза, че докато стана пенсионер, няма да сложа очила след операцията - дай боже!
Що се отнася до диоптрите - колкото е по-малък диоптъра, толкова по-лесно и по-кратка операция. Не знам какви са ви съмненията С мен имаше едно момче с над 6 диоптъра - не знам дали можете да си представите за каква слепота става въпрос. Ами разрешиха му операция
п.п. Имайте предвид, че графика им е много натоварен и ще можете да си запишете час едва след около един или два месеца, евентуална операция след още толкова!
Тук е от: 08 Мар 2007 22:07 Мнения: 220 Местоположение: Shumen
И при мен беше толкова преди 7 г.
Аз бях с близо 2 пъти по - големи диоптри от Karra, но не носех очила, сещате се какво и как виждах. Сега имам някакъв диоптър, но е под 1 и въобще не ми пречи, дори не ходя по прегледи. На прегледа в деня след операцията имаше след мен едно момче, чиито родители се кланеха буквално пред Митов, защото синът им си е възстановил напълно зрението от 10 диоптъра.
Има значение и възрастта - под 18 не може, а над 40 (сякаш това беше горната граница) - не се препоръчва.
Аз доколкото си спомням, не зависи от размера на диоптъра дали ще може да ти направят лазерна корекция, а от други фактори, за които се прави това суперподробно изследване, за което Beatfan пише.
Съвет към всички, не само тези които имат проблеми с очите или са минали операция - купувайте си Лутеин, това е хранителна добавка, пие се по една капсула само на ден, но има уникален ефект. Повишава зрителната острота и намалява умората на очите, особено при работа на компютър
Жена ми също има очила, но когато взехме да разучаваме,от една страна има много доволни хора, но от друга , ако си на 20 години след още 20 - 30 не се знае кое как.А има и друго ,в един друг форум, беше изказано мнение, че всички очни лекари си ходят с очила и не си правят май много такива операции, включително и тези, които извършват операциите. Защо ли?