Тук е от: 08 Мар 2007 22:07 Мнения: 220 Местоположение: Shumen
Избрах "Изобщо не се пазя" само защото анкетата предлага или абсолютно задължителни хигиенни навици /къпя се, мия си ръцете - че кой нормален не го прави?/, или мерки, от които нямам никаква нужда. Иначе пия витамини абсолютно всеки ден, не ям и не пия като за последно, угаждам си за всичко в рамките на нормалното. Лекарства не пия повече от 10 г.
Извън темата/подсказка:
Внимавайте с имуностимулантите - все пак са химии.
Резултатите от анкетата просто ме изумяват! Най-малко значимата за случая мярка, събира най-много привърженици, а най-важната - нито един! Миенето на ръцете води! Не че е излишно, но то си е нещо рутинно, което всеки би трябвало да прави редовно дори и да няма епидемия. Би трябвало да е на първо място, ако имаше опасност от хепатит, например. Никой не е посочил маската, от която има най-голяма полза. Снощи в магазин "Трънчев", видях за пръв път няколко младока с маски, които ме изненадаха приятно.
_________________ Никога не си това, за което се мислиш!
Тук е от: 29 Дек 2007 9:30 Мнения: 4575 Местоположение: Шумен
Аз не виждам голям смисъл от тези маски като траят само 2 часа,при положение че съм на даскало 6 часа трябва да сменя 3 маски. Няма много смисъл от тях според мен.
И аз не бих тръгнал по улиците с маска, но в някои други случаи си има нужда. Например вчера се наложи да повися малко в хирургическия блок, а там имаше някои нововъведения заради грипната епидемия. По етажите в отделенията коридорите опразнени и всички чакащи за прегледи, приемане и свиждане(безрезултатно, защото свиждането е забранено сега) стоят натъпкани във фоайето на съответния етаж. Така и на моя етаж 35-40 човека си чакахме и обменяхме вируси и бацили -кихане, кашляне, точене на сополи - грозна гледка. Е тогава ми се прииска всички да са с маски или поне ази. Друг е въпроса доколко маската би помогнала, но е по-добре от нищо. Най-малкото можеше да не стига до чужди сополи по моето яке.
_________________ Това, което някои намират за невъзможно, е нещо, което не са виждали преди. Вярвам на този, който се стреми към истината, съмнявам се във всеки, който е убеден, че я е открил.
Тук е от: 07 Яну 2007 4:15 Мнения: 7169 (автор на темата)
okokorko написа:
Никой не е посочил маската, от която има най-голяма полза. Снощи в магазин "Трънчев", видях за пръв път няколко младока с маски, които ме изненадаха приятно.
Вече го писаха други хора, но да повторя. Най-актуалната медицинска информация сочи миенето на ръцете като най-важната бариера срещи вирусите на грипа. Относно маските, ползата от тях е толкова минимална, че просто няма смисъл да се носят. Това също го казват всички лекари. Дори ако носиш маската по-дълго време, може повече да си навредиш.
Миенето на ръце не помага ако си в класната стая по 4-5 часа на ден или ако работиш в офис с някой заразен около теб. Днес един познат (лекар) пък ми каза, че имуностимулаторите вредяли на повечето хора, на голям брой от органите - по било добре да си прекараш грипа. Тъкмо мислих днес да си взема от тези за които сте писали в темите, но се отказах. Оставам на чесън...