Заглавие: 3 или 4Д видеозон в Шумен за фетална морфология?
Публикувано на: 10 Ное 2009 10:53
Ентусиаст
Тук е от: 19 Фев 2009 15:52 Мнения: 26 (автор на темата)
Здравейте! Търся мнения за добър лекар в Шумен който да има 3 или 4Д видеозон .Искам да си направя фетална морфология казаха ми че в шумен имало такъв но незнам точно към кого да се насоча.Споменаха ми за д-р Попова (старата поликлиника) и първа частна АГ клиника.
Заглавие: Re: 3 или 4Д видеозон в Шумен за фетална морфология?
Публикувано на: 13 Ное 2009 8:04
Ентусиаст
Тук е от: 11 Май 2009 13:47 Мнения: 29
Здравей, важното за феталната морфология е не апаратурата а специалиста. Когато аз си правих Биохимичен скрининг, доцент Ангелова ми каза, че в България има десетина специалисти сертифицирани да извършват фетална морфология и те могат да видят проблема и на двуизмерен видеозон. За съжаление това беше преди 3 години и немога да дам координати на специалистите във Варна /защото в Шумен няма такива/.
Всъщност аз нещо немога да разбера, какво е четвъртото измерение на този 4D видеозон. Нали ние живеем в три измерно пространство /всъщност в четири но четвъртото е времето и ........../.
А първа АГ клиника не я препоръчвам на никого, там отношението е отвратително.
Публикувано на: 17 Ное 2009 18:47
Ентусиаст
Тук е от: 19 Фев 2009 15:52 Мнения: 26 (автор на темата)
Благодаря на всички за отговорите.За първа частна клиника и аз се уверих че нямат отношение към клиентите си.Звънях по телефона за да попитам дали имат подходящата апаратъра за съответното изследване но ми вдигна някаква загубена секретарка ли беше каква беше незнам която освен че не беше компетентна а беше страхотно нагла.Само дето не се сбихме по телефона.Оказа се че имат само 2Д ехограф.Всъщност феталната морфология се е правела на 2Д РЕЖИМА!!! а 3 или 4Д-то го пускали за кеф на родителите (защото там по ясна става картинката за хора които не са доктори:))Но всеки е на мнение че е по добре феталната морфология да се направи на 3 или 4Д-то (съответно пак на 2Д режима)тъй като са по нови апарати точността е била по добра.Ходих при Попова в Старата поликлиника оказа но феталната морфология не я направихме понеже седмиците ни не достигнаха и сега ни вика пак на 24.Чудя се дали да ходя но ще го реша:)Доволна съм от отношението на жената много добре ми обясни всичко .А дали разбира все още немога да кажа нищо.Прегледа си ме на ехографа даде си ми жената диск с бебчето.Съответно ми обясни кое къде е.Що се отнася до доц.Балев наистина всеки казва че в Варна е най-добрият но скоро в един от форумите видях бяха посветили цяла тема за доц.Балев където една жена се оплакала че е ходила при него специално за съмнения за спина бифида а той не могъл да я открие което ме кара да се позамисля но наистина най-добрите мнения са за него. Стана малко дълго но може да се наложи на някоя друга майка да се поинтересъва като мене а в нета за Попова нищо не намерих.Добре че имах познати че те ми казаха и чак след това се сетих за този форум където с 3-4 отговора наистина ме светнахте и за 2-те места и се оказахте прави за което ви благодаря.
Публикувано на: 08 Фев 2012 8:17
Ентусиаст
Тук е от: 06 Фев 2012 11:09 Мнения: 24
Какви са тези лъжи с четириизмерния ехограф. Много ясно за пари.Доколкото знам не живеем в четвърто измерение/Има такъв фантастичен филм''ЧЕТВЪРТОТО ИЗМЕРЕНИЕ''/ Не плюйте АГ клиниката там работят най-добрите гинеколози и отношението към пациентите е прекрасно. За д-р ПОПОВА нищо положително не се чува. Доколкото знам се държала много невъспитано с пациентите.
Публикувано на: 08 Окт 2012 14:45
Виждам че темата отдавна не е актуална предвид датата на последния пост, но аз все пак се интересува то въпроса с 4д апарата. Аз ходя в частната АГ клиника зад хотела - там ми следят бременността, и досега не са ми правили 4Д, а от всичките прегледи с ехограф ми дадоха само една снимчица, и то изпросена... иначе доктора се държи добре, просто не е много подробен за въпросите, които ме интересуват и като го питам за допълнителни тестове или нови технологии - директно си ме реже и нищо не ми дава като информация. сега имам питане за др. Попова и 4Д преглед за аномалии - някой има ли представа каква е цената там? в първа АГ клиника ми правиха такъв преглед - Фетална морфология, но на стария ехограф и то за не повече от 7-8 минутки гледа доктора всички органи, а четох че такъв преглед трябвало да продължи поне 30-40 мин и да се описва и документира - при мен нямаше нищо такова - доктора каза - това е добре, онова е добре и - готова си! Ако някой има опит с 4д-то моля да сподели!
Публикувано на: 08 Окт 2012 20:41
Опитен
Тук е от: 10 Яну 2010 2:42 Мнения: 270
Ооооф, при В. Попова-НИКОГА! Тя ми водеше консултациите и изобщо не съм доволна. Първо ме вкара в болницата няколко дни преди термина под предлог, че бебето е много голямо и задължително ще се ражда с операция. Бебето се роди 3.650 , верно, че с оперативна намеса, но не защото бебето е много голямо, а защото беше къса пъпната връв........и до последно твърдеше, че ще е момче, а то каква мома се пръкна, да ни е жива и здрава. Нищо лично, но и от други хора чувам само лоши неща за нея, вие си решавате!!!
Публикувано на: 08 Окт 2012 21:13
Дълбоко в матрицата
Тук е от: 09 Яну 2007 0:04 Мнения: 2775
Абе стига с тая мортална фетология (или кво беше там). Слушайте си тоновете на бебетата и се опитайте да спите спокойно. Какво разбирате под 3D: височина, ширина и дълбочина. Какво очаквате да включва 4D? Миризма ли? Щото усещане за допир си имате и преди да почне да рита.
Публикувано на: 09 Окт 2012 5:59
Форумен инвентар
Тук е от: 13 Фев 2011 8:39 Мнения: 3622
Ние ходим при Нейкова, булката е доволна... Иначе и аз се подразних на тая простотия и питах: - Какво е 4Д? - Ами 4Д, как какво? - Ами живеем в триизмерен свят, като четвъртото измерение се смята времето ама малко относителна работата... - Четвъртото е движението.... Тука реших да спра, че току виж сме се скарали, иначе това е добър метод за ранно диагностициране и нищо повече.
Публикувано на: 27 Юни 2022 8:27
Веселинка Попова е най-лошата лекарка, която съм посещавала досега. Няма никакво отношение към пациентите си. Изключително злобна е и се държиш сякаш е Господ. Гледа да претупа нещата. Дори ми каза "айде по-бързичко, и аз имам свои ангажименти". Използва стари методи за преглед и не предразполага пациентките си, а аз съм на 20 години. Останах изключително разочарована докъде може да стигне злобата на човек - и то лекар. Само си изгубих направлението.