Тук е от: 19 Сеп 2007 13:53 Мнения: 609 Местоположение: Шуменово
Не харесвам работата на МЦ Св. Иван Рилски - конкретно д-р Даниел Димов. Правилните думи са незаинтересованост и мудност.Трябва да се гони по коридорите на центъра за да ти обърне внимание.Жена ми отива с проблем там,а не защото иска да гледа картините в коридора.Специално към бременните - няма да намерите вниманието което очаквате.
Хайде, хайде, сега пък и мудност. Какво внимание очаквате от лекар в КОРИДОРА? И вие за преглед в коридора ли сте отишли?
Защото аз когато хода при него влизам в кабинета. Няма друг, който обяснява толкова подробно и внимателно. Винаги лечението му е било адекватно и благодарение на него имам моето съкровище.
Винаги ще има доволни и недоволни. Важното е всяка жена да намери СВОЯТ гинеколог!!!
Е има си хас "новият гост" да е някой безпристрастен.... що не се регистрирате, драги госте, че да отговорите и на някои други въпроси, че вече имам две семейства приятели, които се отказаха от услугите на тоя капут и се обърнаха към София и на въпроса "защо" отговора беше "много се бави бе, баси, повече от половин година минава за елементарни тестове, камо ли за инвитро, нямам време да го чакам"
А да не говорим, че е възприел паркинга зад поликлиниката като личен паркинг на него и сестрите му, мога ли да им еба мамата на тия простаци - всеки път като ходя и някой ще ме е запушил щото "паркинга бил на центъра" - на центъра ама друг път, паркинга е на поликлиниката, респ. на всичкото доктор вътре, съответно като ходя да им ремонтирам машините не смятам, че е нужно да мъкна куфара с инструментите стотици метри щото на някоя проста сестра ще и се вмирише шундата, като повърви малко...
Тук е от: 19 Сеп 2007 13:53 Мнения: 609 Местоположение: Шуменово
Аз и жена ми като пациенти изрядни от към платени осигоровки и с болежки една кошница сме принудени да ходим на частно,защото финикийците са стимул за мантите,плюс това като взема направление чакам,мотаят ме и ми гълчат като на стадиона.Вината едва ли е Ваша - пациенти и лекари на едната везна,а държавата натиска другата.
"Финикийците" не знам да са стимулирали някого, може би Клец има предвид финикийските знаци, да те са мощен стимул за всеки. Да не би случайно някой от тука пишещите да работи без заплата? При задаващия се дефицит на здравни услуги цената им все повече ще нараства, каквото и да ви говорят управляващите. Истината е , че лекари не достигат и все повече ще се усещат последствията на този недостиг. На първо време ще се чака за преглед с направление (нормална практика в ЕС от 6 до 12 седмици), ще се чака за планови операции (нормално от 6 до 12 месеца пак в ЕС). Ако тази тенденция на намаляване на лекарите се запази, след по-малко от 8 години ще си ходите с "финикийците" за здраве в джоба и пак ще чакате, защото няма кой да ви ги вземе. И за всичко това не са ви виновни "мантите", а поредица правителства, които сте си избирали. Т. е. виновни сте си самите вие.
здравейте! Случайно, търсейки раб. време на д-р Янева попаднах на този форум. Аз и майка ми ходим на прегледи при нея. Като цяло съм доволна, обаче като любопитен пациент особено когато това касае здравето ми обичам да съм осведомена да питам и да ми се отговаря та да съм наясно. В понеделник ходих на преглед при д-р Янева, тъй като от известно време имах сърбеж който се проявява на моменти. Оказа се че имам някакви гъбички, но нито ми обясни какви, от какво, защо. Единсвеното което разбрах е че средата долу се е променила и заради това са се получили. До сега никога не съм имала някакви гинекологични проблеми. Изписа ми някакви скъпи лекарства, които съдейки по предписанията на листовката за прием са силни, тъй като се приемат веднъж седмично, че и по-рядко(в зависимост от конкретния случай) Като цяло съм резервирана към лекарствата и избягвам да пия. Като прочета за страничните нежелани реакции категоризирани като много чести(1 на всеки 10 пациента ги получава) и ми се струва че после трябва да се лекувам и от тях. И как е възможно гъбички да се лекуват с медикаменти за които пише че като нежелана реакция могат да предизвикат гъбички?? Само пяната за интимна хигиена е 18лв. Lactacyd който ползвам аз не ставало. Сумарно, всичко излизаше над 50лв. Днес ще й занеса резултатите си от цитонамаската, да видим какво ще каже, но си мисля да отида и при друг лекар все пак за второ мнение. Ако някоя от вас се е сблъсквала с тази обширна "диагноза" гъбички да сподели. Благодаря предварително на всички дами
Моят съвет към всички, които си търсят гинеколог е да не ходят при Янева в новата поликлиника. Аз съм човек на който често му се налага да ходи по гинеколози и съм относително наясно със здравословното си състояние. Конкретния повод по който ми се наложи да посетя този "доктор" беше за да ми пусне микробиология. При прегледа тя ми каза, че имам раничка на шийката, която е "неактивна" и гъбички, които аз нямах, а и микробиологията ги потвърди. За мен тя изобщо не е за тази професия. Към настоящият момент имам потвърждението и на други гинеколози, че аз нямам раничка и никога не съм имала. Моят съвет към всеки, който си търси гинеколог е изобщо и да не си помисля за нея. не е компетентна нито да постави диагноза, нито да назначи лечение. За съжаление некомпетентността на някой гинеколози се отразява много негативно на нашето здраве и финанси.
До гост111 След като нямате гъбички или раничка защо пускате микробиология?Не вярвайте напълно и на лабораториите. И след като Др.Янева не е компетентна защо пред кабинета има винаги много хора.А за другите гинеколози аз пък нямам думи.
Здравейте и от мен. Изчетох цялата тема и си направих извод за себе си така като съдя по вашите коментари, че сте долу горе единодушни за Д-р Койнова и Д-р Йорданов. Предстои ми за пръв път да ходя на гинеколог макар че съм на 23( знам, че не е редно на моята възраст да не съм ходила до сега, но прекалено много се притеснявам. Вече наистина трябва да събера кураж и да отида защото започват да минават през главата ми разни съмнения, че нещо не е както трябва) и искам да помоля за мнение кой от двамата предразполага повече пациентите? И евентуално някакви координати техни. Много е важно при кого ще отида за първи път, за да преодолея този срам. И накрая след като мине всичко ще си кажа как може толкова време да съм го отлагала. Предполагам и при вас е имало притеснение в началото. Извинявам се, че отплеснах темата.
При Начев съм ходила с платен преглед - просто ми взе парите и ...до там.Колкото до Доля Нейкова - трябва да и се вземат дипломите спешно и да се преорентира в друга професия.Имах незначителен проблем –което се установи в последствие - а тя ми изкара извънматочна бременност,която трябваше да лекувам със хапчета за пикочния канал -щели да приемат плода за инфекция и да го изхвърлят безпроблемно за организма ми!? Освен това на моя позната,която отишла на профилактичен преглед й е намерила някаква "инфекция" в матката,която срещу заплащане от 220 лв е отстранила за около 10 мин,без каквито и да е предварителни изследвания!!!????? Поразпитах познати и приятелки и всички ме насочваха към ДИМОВ!Ще напиша за него само това,че ако всички лекари в България са като него,страданията на хората щяха да са много по-малко!!!Професионалист,който е много внимателен,винаги ми е отделял време освен за прегледа,да ми обясни разбираемо какъв е проблема и вариантите за разрешаването му,без да налага своето!Безкрайно съм му благодарна за всичко,което е направил за мен!И не ме разбирайте погрешно - винаги съм ходила с направление!!!За мен няма друг гинеколог като Д-р Д.Димов!!!
Предстои ми за пръв път да ходя на гинеколог макар че съм на 23( знам, че не е редно на моята възраст да не съм ходила до сега, но прекалено много се притеснявам. Вече наистина трябва да събера кураж и да отида защото започват да минават през главата ми разни съмнения, че нещо не е както трябва) и искам да помоля за мнение кой от двамата предразполага повече пациентите? ................ Много е важно при кого ще отида за първи път, за да преодолея този срам. И накрая след като мине всичко ще си кажа как може толкова време да съм го отлагала. Предполагам и при вас е имало притеснение в началото. .............
tinki90, ходенето на гинеколог никога няма да стане комфортно. Вземи се в ръце, бъди отговорна за здравето си. На възраст си да бъдеш майка, сама да мъкнеш децата си по лекари и да ги убеждаваш, че така трябва. Тези твои притеснения подхождат за 13 годишна, макар че те разбирам, повярвай! Ходила съм при д-р. Койнова, беше отзивчива и внимателна. На контролния преглед,на който сама ме извика, явно беше изнервена и претоварена,се държа по съвсем друг начин. Така че гаранция няма никаква. Избягвай откровено некадърните лекари. Айде, кураж! Не сме толкова специални, всички сме минали оттам!
_________________ "Не е важно колко дни има в живота ти, важно е колко живот има в дните ти..." Арт Бъкуолд...
С риск да прозвучи заядливо, ако прочетете по - горния ми коментар диагноза раничка и гъбички ми ги постави д-р Янева, а в последствие се констатира, че няма такива. А по отношение мнението ви за лабораториите сте напълно прав. В коментара си изразявам личните си впечатления от нея като "специалист", в крайна сметка всеки прави своя избор сам, но както казах според мен ИЗОБЩО НЕ СТАВА. А по отношение на опашките пред кабинета и нормално е да има такива след като има проблем с организирането на графика си. Не ангажирам никого с моето мнение, но според мен Доля Нейкова е в пъти по - добър специалист от нея.