Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 12483 Местоположение: винаги на №14
Малко си пообъркал/а мястото на темата като си я сложил/а в раздел"Хора ,пътища,автомобили".Ама и аз в началото докато се науча ги правех тези обърквации. Няма защо да се страхуваш.На сина ми правихме лазерна корекция 2 пъти.Преди 4 години на едното око и миналата година -на другото.В клиниката "Света Петка " във Варна при доц.Митов.На едното око имаше виждаемост 10%,на другото-40%.Не мога да си представя как е виждал,а и той не можеше да обясни,защото за него това беше нормалното.След операциите виждаемостта на първото се вдигна -на 70%,на второто-90%.Спокойно чете,гледа телевизия,кара кола.И е без очила вече. Операцията протича много леко.За не повече от 10 минути.Когато той влезе в операционната ,аз излязох да изпуша една цигара.Не бях я допушила ,когато излезе.Няма болка,само леко дразнене.Аз бях по-притеснена от него.Дори той ми каза,че предпочита такава операция вместо да ходи на зъболекар.И на другия ден,когато трябваше да отидем до Варна за контролен преглед искаше той да кара/което не се случи /. Няма нищо страшно и притеснително.На другия ден след операцията ще виждаш всичко около себе си много по-добре.Успех!
Миналата година ноември месец и аз карах баба си на такава операция на очите във Варна, само, че в Очен медицински център "Св. Николай Чудотворец". Тя беше с перде на очите и процедурата продължи около 45 минути, като имаше две капвания на капки, след които се изчакваше по 15 минути. Казаха й да носи тъмни очила 2-3 дни и след това хвърли и диоптричните. Вече 11 месеца ходи без очила, а ги носи от както аз се помня. 80 годишната ми баба вижда по добре от мен.
_________________ Щастието е единственото нещо, което човек може да раздава без да притежава!
Тук е от: 16 Сеп 2008 11:20 Мнения: 31 Местоположение: Шумен/Варна
То в Шумен няма нужната апаратура за подобни операции. Доколкото знам само в София, Варна и Търговище има подобен род клиники, с нужното оборудване.
_________________ “Всички крадат. Едни обаче крадат пирони, а други, пичове като мен, обират банки. Има обаче и ред страхливи отрепки, които стават или ченгета, или адвокати и живеят на гърба на хора като мен…” Джон Дилинджър
Аз също съм си правил операция преди 4-5 години в клиниката "Света Петка " във Варна при доц.Митов. И по-точно лазерна корекция, в моя случай - късогледство от 4.5 диоптъра и известна доза астигматизъм на едното око. Ефекта от операцията може да се опише само с една дума - чудо. Няма по-велико усещане от това да си върнеш загубено зрение - очилата не могат да компенсират нищо! Толкова години след операцията все още имам запазена острота - максималната възможна според таблиците в очния кабинет, като се има предвид че доста седя на компютъра Самата операция е безболезнена, с местна упойка - капка в окото, не усещаш нищо и приключва за около 10 минути. Разбира се, след това има специална хигиена на очите и пазене за около 2-3 месеца
_________________ До общината: Улиците преди бяха зле! Сега станаха по зле, ае ако може направете така, че пак да бъдат зле...
Тук е от: 07 Мар 2009 0:30 Мнения: 3473 Местоположение: Woodgrange park station
Knock написа:
Дърт - Я пробвай да се обосновеш какъв е проблемът да бъде направена оча операция в Шумен?
Мисля че скъпите ми съфорумници отговориха вместо мен.За което съм им благодарен!"ОЧА" операция в шумен забрави!На мен едни очила едвам ми предписаха за останалото да не говорим.
Тук е от: 08 Мар 2007 22:07 Мнения: 220 Местоположение: Shumen
И аз там си правих. Като застанеш под лазера нищо не усещаш, но преди това..... ... Мен ме боля ужасно. Може би е въпрос на търпение на болка, каквато аз не понасям по принцип. Струва си, но преди операцията ще ти кажат колко процента от зрението ти ще се възстанови. Това не зависи от размера на диоптъра, а от чисто физически показатели, за които ще ти направят изследвания.
Да,точно така ни казаха и на нас.Преди операцията предположиха ,че зрението ще се възстанови до 50-55%.След нея ,при прегледа се установи ,че възстановяването е стигнало 70 %. Има едно нещо,което ме безспокои.Това е,че ако в бъдеще се появи отново проблем с оперираното око/поради възраст или друго заболяване/ не може да се прави повторна корекция на око.Да се надяваме,че при това много бързо развитие на медицината след някоя и друга година ще има решение за това.Ама поне засега казват,че е така.
Тук е от: 14 Яну 2007 19:11 Мнения: 2051 Местоположение: под масата
Миналата година майка ми си прави там операция на едното око. Много е доволна и догодина ще прави и на другото. Ако видите из центъра жена с очила на който само едното е със стъкло ... това е майка ми. От догодина изобщо няма да носи.
vnd_85 написа:
Прочел съм целия сайт на "Света петка" и процедурата ми е ясна,просто исках да видя дали ще има негативни мнения.
Единственото ми "негативно" мнение е,че много,ама много трудно се намират места за паркиране около "Света Петка".Ама за това не е виновен доц.Митов. Всичко друго там е 6+!