ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 15 Фев 2025 9:19

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Очна операция
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2009 6:23 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 14 Окт 2009 17:42
(автор на темата)
Искам да си направя операция на очите но ме е малко страх.Трябват ми мнения на хора,които са си правили такава или имат такива познати.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Очна операция
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2009 6:44 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Малко си пообъркал/а мястото на темата като си я сложил/а в раздел"Хора ,пътища,автомобили".Ама и аз в началото докато се науча ги правех тези обърквации. :D
Няма защо да се страхуваш.На сина ми правихме лазерна корекция 2 пъти.Преди 4 години на едното око и миналата година -на другото.В клиниката "Света Петка " във Варна при доц.Митов.На едното око имаше виждаемост 10%,на другото-40%.Не мога да си представя как е виждал,а и той не можеше да обясни,защото за него това беше нормалното.След операциите виждаемостта на първото се вдигна -на 70%,на второто-90%.Спокойно чете,гледа телевизия,кара кола.И е без очила вече.
Операцията протича много леко.За не повече от 10 минути.Когато той влезе в операционната ,аз излязох да изпуша една цигара.Не бях я допушила ,когато излезе.Няма болка,само леко дразнене.Аз бях по-притеснена от него.Дори той ми каза,че предпочита такава операция вместо да ходи на зъболекар.И на другия ден,когато трябваше да отидем до Варна за контролен преглед искаше той да кара/което не се случи :D /.
Няма нищо страшно и притеснително.На другия ден след операцията ще виждаш всичко около себе си много по-добре.Успех!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2009 8:31 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 31 Мар 2008 20:14
Миналата година ноември месец и аз карах баба си на такава операция на очите във Варна, само, че в Очен медицински център "Св. Николай Чудотворец". Тя беше с перде на очите и процедурата продължи около 45 минути, като имаше две капвания на капки, след които се изчакваше по 15 минути. Казаха й да носи тъмни очила 2-3 дни и след това хвърли и диоптричните. Вече 11 месеца ходи без очила, а ги носи от както аз се помня. 80 годишната ми баба вижда по добре от мен. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2009 9:10 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 07 Мар 2009 0:30
То освен че е объркал мястото, но и операция в шумен няма да могат да му направят.Най-добре отиди във варна.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2009 9:24 
Дърт - Я пробвай да се обосновеш какъв е проблемът да бъде направена оча операция в Шумен?

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2009 17:41 
Опитен
Опитен
Аватар

(автор на темата)
Естествено че ще е във Варна.За Шумен не съм си и помислял.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2009 18:47 
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

Тук е от: 16 Сеп 2008 11:20
То в Шумен няма нужната апаратура за подобни операции. Доколкото знам само в София, Варна и Търговище има подобен род клиники, с нужното оборудване.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2009 22:50 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 22 Яну 2007 9:58
Аз също съм си правил операция преди 4-5 години в клиниката "Света Петка " във Варна при доц.Митов.
И по-точно лазерна корекция, в моя случай - късогледство от 4.5 диоптъра и известна доза астигматизъм на едното око.
Ефекта от операцията може да се опише само с една дума - чудо. Няма по-велико усещане от това да си върнеш загубено зрение - очилата не могат да компенсират нищо!
Толкова години след операцията все още имам запазена острота - максималната възможна според таблиците в очния кабинет, като се има предвид че доста седя на компютъра :)
Самата операция е безболезнена, с местна упойка - капка в окото, не усещаш нищо и приключва за около 10 минути.
Разбира се, след това има специална хигиена на очите и пазене за около 2-3 месеца :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2009 0:23 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 07 Мар 2009 0:30
Knock написа:
Дърт - Я пробвай да се обосновеш какъв е проблемът да бъде направена оча операция в Шумен?

Мисля че скъпите ми съфорумници отговориха вместо мен.За което съм им благодарен!"ОЧА" операция в шумен забрави!На мен едни очила едвам ми предписаха за останалото да не говорим.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2009 0:24 
Опитен
Опитен

Тук е от: 08 Мар 2007 22:07
И аз там си правих. Като застанеш под лазера нищо не усещаш, но преди това..... :01_crazy.gif ... Мен ме боля ужасно. Може би е въпрос на търпение на болка, каквато аз не понасям по принцип. Струва си, но преди операцията ще ти кажат колко процента от зрението ти ще се възстанови. Това не зависи от размера на диоптъра, а от чисто физически показатели, за които ще ти направят изследвания.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2009 6:52 
№14
№14
Аватар

Да,точно така ни казаха и на нас.Преди операцията предположиха ,че зрението ще се възстанови до 50-55%.След нея ,при прегледа се установи ,че възстановяването е стигнало 70 %.
Има едно нещо,което ме безспокои.Това е,че ако в бъдеще се появи отново проблем с оперираното око/поради възраст или друго заболяване/ не може да се прави повторна корекция на око.Да се надяваме,че при това много бързо развитие на медицината след някоя и друга година ще има решение за това.Ама поне засега казват,че е така.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2009 9:44 
Опитен
Опитен
Аватар

(автор на темата)
Прочел съм целия сайт на "Света петка" и процедурата ми е ясна,просто исках да видя дали ще има негативни мнения.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2009 9:48 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 14 Яну 2007 19:11
Миналата година майка ми си прави там операция на едното око. Много е доволна и догодина ще прави и на другото. Ако видите из центъра жена с очила на който само едното е със стъкло ... това е майка ми. От догодина изобщо няма да носи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2009 11:04 
№14
№14
Аватар

vnd_85 написа:
Прочел съм целия сайт на "Света петка" и процедурата ми е ясна,просто исках да видя дали ще има негативни мнения.

Единственото ми "негативно" мнение е,че много,ама много трудно се намират места за паркиране около "Света Петка".Ама за това не е виновен доц.Митов.
Всичко друго там е 6+!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2009 11:04 
Персона грата
Персона грата

Тук е от: 31 Мар 2007 11:03
Трупи, лазерна корекция ли имаш предвид или друг вид операция? Шуменските лекари препоръчват хирургични операции на хората в напреднала възраст.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 15 Фев 2025 9:19

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: