Не ви ли стига нормалната храна? Тя и тя толкова е нормална... Тези простотии с добавки и всякакви боклуци, никога не съм ги разбирал... Който има излишни пари, да се трови.
Всъщност не е така, а тъкмо напротив. Искам да видя настроения и мнения на обикновенни хора за да си направя справка докъде е стигнала заблудата с тази полу-легална фирма както и евентуално подаване на жалба до КЗП или подобни организации защото не мисля, че е морално отговорно най-малкото, будни и отговорни граждани да допускат шарлатани да търгуват с надеждата на хора изпаднали в безизходица.
-- 15 авг 2010 13:40 --
CMK, в конкретния случай нестава въпрос за обикновенни хранителни добавки с който да си набавяш витамини, антиоксиданти и подобни иначе нужни вещества, а за хранителни добавки за които се твърди,че имат лечебната сила да лекуват мигрена, рак, дарегенерираш хрущял и подобни лъжи...
При мултилевел компаниите, които разпространяват хранителни добавки не може да се говори за морал. Готови са да ти обещаят всичко само за да им дадеш парите си. Същата работа е с продуктите от алое, които разпространяват по подобен начин. В аптеките си има всякакви хранителни добавки на нормални цени. Който е решил да купува, нека си вземе от там, а не от дистрибутори, които са инструктирани да обещават, че продуктът може да вдигне и мъртвите от гроба.
Именно, но също така поставяме въпроса "това нормално ли е?" и като как да информираме г-жа Петрова(примерно), която съкрушена от няколкогодишните опити на мъжа си да пребори рака в пристъп на отчаяние закупува за няколко стотин лева гореспоменатите БАД(биологично активни добавки) от които мъжа и не се подобрява защото е абсурдно да го помислиш даже това и накрая остава без пари дори са едно сносно погребение да изпрати достойно мъжа си? Как можем да информираме и предупредим хората да не вярват толкова безпрекусловно в нашия случай на една начална учителка как нейните "лекарства" ще сътворят чудеса като накрая получаваш само вербални гаранции - дори касов бон не ти се дава като документ, че си закупил този "боклук" ще го нарека.
Тук е от: 25 Сеп 2009 10:17 Мнения: 141 Местоположение: Шумен
Хиляди години сме съществували без "хранителни добавки". При едно разнообразно хранене организмът си доставя всички необходими вещества. Според мен продажбата на така наречените "добавки" е престъпление. Особено на безбожно високи цени. Но проблемът явно е в купувачите...Хващат се като удавник за сламка и очакват невероятен ефект...За съжаление няма такъв. ...Много може да се говори и пише по темата ...
_________________ Човешката простотия и вселената са безкрайни. За вселената не съм сигурен! Айнщайн
аз искам да попитам как е нормално тези неща (независимо дали са лекарства или добавки) да се предлагат от хора,които нямат грам медицинско образование ..
ами възможно е, аз също съм си задавала тези въпроси. След като официалната медицина не може да се справи с някои заболявания хората прибягват до хранителни добавки. Аз бях скептична, но опитах и вече два месеца и половина ги пия. Започнах с 5 продукта, постепенно ги намалих на един, защото са много пари....но съм доволна. Не мисля че съм ги дала напразно. Тези дни си правих изследване на един апарат за меридианна диагностика по китайската медицина и се оказа че нямам проблем с имунитета, и енергията /повечето са общоукрепващи и имуностимулиращи/, с нервите съм по-добре. Факт е че съдържат съставки, които подпомагат здравословното състояние на човека. Друг въпрос е дали при сериозно заболяване биха помогнали. Много е рисковано да се предписват от хора без медицинско образование, защото някои от продуктите съдържат съставки, които не са препоръчителни за определени заболявания /детоксикиращите им продукти например при камъни в бъбреците ако се приемат в по големи дози биха довели до перфорация, други продукти съдържат понижаващи или повишаващи кръвното съставки/ Така че това е много отговорна работа. Аз смених двама дистрибутори именнно поради това: неподходяща дозировка на въпросните продукти, това е много важно за крайния ефект. Все пак могат да се използват но не са панацея за сериозните заболявания.
Искаш да спорим за "великите" ви добавки ли? Ай да питам каква е тая прословута нанотехнология на козметичните ви продукти? Ай да попитам в коя аптека се продават вашите боклуци?