Тук е от: 02 Ное 2011 21:08 Мнения: 215 (автор на темата)
Здравейте на всички занимаващи се с това хоби,в последно време по повод подрък на рибки се запалих много и сега съм решил,да си правя аквариум като за начало окуло 500л ,ще ви ържа в течение до обитателите му чакам стъклата да се подготвят и силикона,засега това очаквам някакви препоръки или съвети
И аз сега я правя тази работа,от къде поръча стъклата,ще се шлайфат ли,за шкаф мислил ли си. Аз направих вече чертежите за шкафа и аквариума.Внимавай къде ще сложиш дъното,че да не наводниш целия блок или да си полееш градината.
_________________ Изхвърли циганите, и ще въскръснат реките, гората, вилните зони, Енергото, железниците, селата, малките градове, пазарите за зеленчуци, мелиоративното стопанство на страната и паметниците на великите българи и героите. Сигурно и още един куп неща.
Стъклата съм и поръчал на Кристал глас ,като зъдалжително ще се шлаифат,доверявам им се понеже се режат с робот и ще имат добри диагонали.Шкафа също е поръчан от буков материал ,като е добре разделен вътрешно да може да понесе големия литраж,за сега чакам всичко включително и силикона,надявам се скоро да го започна ,ако неизлезе нещо непредвидено.
Да ,благодаря ви за линковете доста подробно съм изчел всичко ,съклата са вече при мен,и шкафа ще дойде скоро,да се постопли че да започна да лепя,надявам се данее чак май месец.
Аз съм готов с аквариума,шкафа и рибите.Като снимам ще покажа.
_________________ Изхвърли циганите, и ще въскръснат реките, гората, вилните зони, Енергото, железниците, селата, малките градове, пазарите за зеленчуци, мелиоративното стопанство на страната и паметниците на великите българи и героите. Сигурно и още един куп неща.
Тук е от: 25 Апр 2010 8:13 Мнения: 2148
Мойте поздравления,пожелавам ти успех.Зимния период е критичен за всички акваристи и ако не ги изстудиш докато е студено всичко ще е наред.Като се оформи аквариума ще чакаме за снимките.Новите членове са като свежа вода в езерото на акваристите.Още един път честито и да ти върви като по вода.
330 литра ама сега са около 300.Барбус не съм ги топлил тази зима ама в нас е 25-26 градуса,и не са поchнали да се оплакват.