Тук е от: 25 Апр 2010 8:13 Мнения: 2143
yogle-Мойте поздравления за новите рибички.Пожелавам ти успех.Информацията на показания линк е недостатъчна относно размножаването и.Надявам се че знаеш.
Да бе би било голяма играчка.Но като се има в предвид ,че най късия живот на някой от видовете аквариумни риби е около 5 години.Така че ще можеш да им се наслаждаваш дълго.Сомчетата живеят до 20 години.Но това не е предела.Койте май 80 години. Но има и рекордьори живеещи много повече от човека
Тук е от: 15 Апр 2007 21:12 Мнения: 987 Местоположение: Шумен
(автор на темата)
barbus,5 години живот ама от чисти селекции сигурно.Тук какво купуваме от изложби и магазини,никой не знае.Рядко съм имал рибка живяла повече от година,две с изключение на анциструсите.Те са като "шотландски бойци" по-точно като Дънкан Маклауд-почти безсмъртни .
Тук е от: 02 Апр 2009 19:23 Мнения: 691 Местоположение: Пред компа
Никито е прав,по нашите магазини се продават риби от къде ли не.Имам един неон който е гледам от почти 2 години,а беше голям като го купих.Сигурно съм ударил "бингото" с него защото все още си е в перфектно състояние.
_________________ Нема водорасли,водата е ЧИСТА!!!
Като четох една статия на тема,колко дълго живеят рибите отглеждани в искуствени водоеми,също се учудих.Найстина автора подчертава,че това е една общо взето много малко иследвана област.Темата е отворена и сега се допълват данните за липсващите видове.Базира се на лични опити на акваристи от целия свят.Предлагам ви преведената статия. http://translate.google.cz/translate?hl ... b%2Fclanky%2 Като се зареди Статията е под заглавие Възраст на аквариумни рибки
Terry-Класика,така сме започнали всички.Аз спициално в началото съм имъл аквариум защото сина като беше малък искаше.След което неусетно акваристиката ми остана любов за цял живот. Добре дошел сред нас и нека да ни плава.
Тук е от: 02 Апр 2009 19:23 Мнения: 691 Местоположение: Пред компа
Terry написа:
Добре заварил какви риби имаш ти
Имам два аквариума с африкански цихлиди и още един с харацинови рибки. Във форумът има колеги с много красиви аквариуми,разгледай подфорум Акваристика.
_________________ Нема водорасли,водата е ЧИСТА!!!