Тук е от: 08 Яну 2007 9:15 Мнения: 1467 Местоположение: Шумен/Пловдив
Няма непробиваем софтуер, наистина. Лошото е, че след като се пробие остават други пробойни. Ето затова - лицензно копие. ;-) 39 лв. не са много, а си струва.
Топ 5 безплатни антивирусни програми + топ 5 AV за Linux. Извън темата: вируси вече има и за Mac, и за Symbian, и за каквато ОС се сетиш. Включително и за компютъра на колата ти. По темата: има платени резидентни програми, които редовно те уведомяват, че са се обновили и са изловили най-новия вирус. Има операционни системи, които не дават на вирусите да се бъзикат с тях. Заключение: разни хора, разни оргазми.
Ми да, по-добре за теб. Знаеш ли на колко служебни машини имаме платен Norton AV? Всичките са с легален Windows и всичките са заразени. Аре сега ме търси като Радован Караджич откъде имам платен лиценз.
Тук е от: 02 Мар 2008 18:47 Мнения: 541
yarov написа:
Извън темата: вируси вече има и за Mac, и за Symbian, и за каквато ОС се сетиш. Включително и за компютъра на колата ти.
Съгласен съм, наистина е така. Разликата е в броят на написаните вируси за всяка една ОС. Мисля, че ще се съгласиш, че има голяма разлика в броя за Windows и Линукс. Това е може би най-маловажният довод в полза на Линукс, когато става въпрос за защита от гадини.
Чопър написа:
sameoldsong написа:
Няма непробиваем антивирусен софтуер. Единствената сигурна защита се нарича LINUX.
Според мен е въпрос на време да се започне да се пишат вируси за Линукс...
Не е въпрос на време, защото вече се прави. Причините, поради които споменах за LINUX са други.
_________________ Сърце, биещо 1914 пъти в секунда...
Тук е от: 02 Мар 2008 18:47 Мнения: 541
Battleman написа:
sameoldsong, Митев, сисадминът в Ро-Ни, много умно беще отговорил на въпроса ти с контра-въпрос:
"Защо да се правят вируси за ОС, които не се ползват толкова широко колкото Уиндоус?"
Извинявам се, но не виждам къде съм задал въпрос, а още повече къде ми е било отговорено с въпроса, който ми цитираш. А защо да не се правят? LINUX потребителите далеч не са малко и тази статия макар, че е от 2010 потвърждава твърдението ми. pcworld.bg/14825_ubuntu_linux__veche_ima_12_miliona_potrebiteli
_________________ Сърце, биещо 1914 пъти в секунда...
Тук е от: 15 Апр 2008 9:12 Мнения: 2229 Местоположение: Шумен
Не искам да ви звуча като индианец, какъвто съм си всъщност, но никога не съм вярвал в световните конспирации, папата и вирусите. От половин година съм без антивирусна програма, нямам грижи. Според мен всичко е много шум за нищо.
Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 25 Яну 2025 20:17
Информация за текущата активност
Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]
Не можете да пускате нови теми Не можете да отговаряте на теми Не можете да променяте собствените си мнения Не можете да изтривате собствените си мнения