ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 24 Яну 2025 16:14

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Каква антивирусна ползвате?
1.Kspersky 7%  7%  [ 3 ]
2.NOD32 16%  16%  [ 7 ]
3.Avast! 33%  33%  [ 15 ]
4.AVG 11%  11%  [ 5 ]
5.F-Prot 0%  0%  [ 0 ]
6.Dr.Web 0%  0%  [ 0 ]
7.Windows Defender 2%  2%  [ 1 ]
8.Symantec 2%  2%  [ 1 ]
9.BitDefender 0%  0%  [ 0 ]
10.Друга (посочете) 29%  29%  [ 13 ]
Общо гласове : 45
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Каква антивирусна ползвате?
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2012 9:54 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 11 Сеп 2010 13:57
Аз се извинявам, че не уточних, че въпросът бе зададен в друг форум.
Добре 12 милиона потребителя... Ами я ми кажи колко от тях са бизнес клиенти? Надявам се не мислиш, че кракърите ще си правят вируси за обикновените потребители?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Юли 2012 11:13 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 17 Яну 2010 12:15
Цитат:
По-сигурни ли са Linux и/или Mac OS от Windows?
Не, не са. Те са значително по-малко атакувани, но това не значи, че са по-сигурни.
Разбира се аз не казвам, че точно Windows е най-сигурната операционна система. Просто казвам, че високата сигурност на Linux и Mac OS е мит. Писнало ми е да чета, че за Linux и/или Mac OS няма зловреден код и експлойти. О, има! Особено експлойти. Просто са много, много по-малко и не придобиват такава гласност. Понеже въпросните две операционни системи държат доста по-малък пазарен дял те не са и толкова апетитни мишени за авторите на зловреден код.
Също е мит, че Windows е надупчена като швейцарско сирене. Доста потребители спират UAC под Windows Vista/7, понякога спират антивирусните си, защото засичат някой crack като опасен, и не си поддържат софтуера актуален. 'Ми много ясно, че ще се заразят тогава. То е като да се оплаква човек, че кварталът е несигурен, но да си оставя вратата отворена.
Всъщност като се замисля Mac OS може да се определи като най-несигурната, защото от Apple продължават упорито да поддържат статута, че за Mac гадинки няма, бавят се с актуализациите доста повече от Microsoft и никога не казват нищо конкретно за уязвимостите. От Microsoft дават доста повече информация и документират пролуките доста по-добре, не се правят на ударени като Apple.

На който му е интересна темата : http://forums.softvisia.com/index.php/t ... 0-malware/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Ное 2013 18:51 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 15 Окт 2009 12:49
антивирусна не ползвам от години :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Ное 2013 19:15 
Напреднал
Напреднал
Аватар

Тук е от: 05 Яну 2009 13:17
От известно време поради корпоративни изисквания ползвам Symantec Endpoint Protection

Лаптопа ми работи идеално без да се забелязва наличието на тази антивирусна и засега нямам абсолютно никакви оплаквания от нея.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 24 Яну 2025 16:14

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Не можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: