ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 25 Яну 2025 20:40

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Windows 8
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2011 22:25 
Форумен дух
Форумен дух

Тук е от: 08 Яну 2007 5:10
(автор на темата)
Скоро излиза бетата на новата боза.

Това е версията за таблети,изглежда обещаващо с metro интерфейса. :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Windows 8
МнениеПубликувано на: 14 Сеп 2011 7:09 
Форумен дух
Форумен дух

(автор на темата)
http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/apps/br229516
Днес в 6 часа българско време майкрософт пуснаха за изтегляне Windows Developer Preview 32 и 64 битови версий.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Окт 2011 6:21 
Напреднал
Напреднал
Аватар

Тук е от: 08 Ное 2010 1:02
Пробвах го за БЕТА не е лошо...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Окт 2011 7:29 
Форумен дух
Форумен дух

(автор на темата)
Нестабилно е още и за основна операционна система не става. :wink: Обаче има доста голяма възможност да повтори успеха на 7цата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Дек 2011 12:00 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 07 Мар 2009 0:30
Има още бая да го мислят, първоначално е разработено за таблет, сега смятат за компютри да го правя...на това им се вика хора без работа.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Дек 2011 12:13 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 11 Сеп 2010 13:57
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Яну 2012 19:32 
Компютърджия
Компютърджия

Тук е от: 17 Юли 2009 21:04
В Windows 8 ще се появи функция за преинсталиране с "един бутон" Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Яну 2012 19:42 
Playful moods
Playful moods

Тук е от: 10 Мар 2008 10:08
Щом ще има опция "преинсталиране", няма да е особено сполучлив този 8... Ще си седя на 7, не ми се е налагало да преинсталирам! :O01.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Яну 2012 20:41 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Яну 2007 0:04
Да бе, те отсега предвиждат колко ще е ненадежден, щом ще борят вирусите с презапис на всеки сектор от диска. Какво ще правят фирмите, които се занимават с поддръжка тогава? Вярно, ще инсталират драйвери.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Яну 2012 21:34 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 22 Яну 2007 9:58
Оритването на нещо ново и непознато е типична човешка черта. Не беше много отдавна, когато същата анти кампания и мнения се водеше срещу Windows 7. Пък сега не виждам някой да ползва XP, освен някои фирми, ама то има и такива на DOS :)
Така че не виждам смисъл да осъждаш или коментираш нещо, което не познаваш и не си изпробвал лично. Абсурдно е.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Яну 2012 23:23 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Пробвах Windows 7 в продължение на 3 месеца. Пробвал съм и Vista на няколко служебни машини доста по-дълго. Всичките ни служебни машини в момента са на XP, щото друг Windows на тоя хардуер няма да тръгне. Държа да отбележа, че от 11 години ползвам лицензиран софтуер на Microsoft. И за толкова време разработчици (и поддръжници като теб) продължават да карат потребителите да си мислят, че да преинсталираш ОС е най-нормалното нещо. (Засрамих се и изтрих продължението.)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Яну 2012 10:10 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тоест в твоя случай ползваш Windows XP по принуда, защото хардуера не ти позволява следващо поколение операционна система. Ако беше ползвал седмицата по-дълго време, щеше да забележиш, че тя много по-рядко се нуждае от преинсталация, в сравнение с Windows XP или Windows 98. А самата преинсталация се налага заради некачествен софтуер или заради вируси. Това е. Ако имаш инсталирана само една счетоводна програма, разбира се че няма да преинсталираш и 10 години...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Яну 2012 14:18 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Сега преразказваш какво съм написал, което значи, че си ме разбрал. Махнах седмицата, защото беше също толкова уязвима откъм вируси. И ето кое ти убягва: самата концепция за преисталация е сбъркана. Не може да убеждаваш потребителите да си купуват новия ти продукт , като им гарантираш, че утре ще се счупи, обаче сами ще могат да си го поправят. Това и в Ikea го няма.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Яну 2012 23:17 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Къде го няма? Не те разбирам, съжалявам... Обаче знам, че масовите потребители искат да могат да си оправят проблемите с едно натискане на бутон, а не да се налага да плащат на пишман компютърни специалисти или да тормозят роднини и приятели постоянно. Не знам защо продължавам тази дискусия. Нямам интерес да те убеждавам в нищо и не съм фен на никоя операционна система. Ползвам това, което ми е максимално удобно и ми създава най-малко проблеми и е максимално съвместимо с максимален брой софтуер и хардуер. Форума за Линукс е на друго място и не ходя там... Айде... :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Яну 2012 23:36 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Няма да съжаляваме сега за Нероден Петко. Не се стягай, никъде не съм рекламирал Линукс (ето, пиша ти от домашния Windows). Споделих, вярно, с други думи, че съм хранел повече надежди за максимално удобна операционна система. Сега ни предлагат нов панаир с "пряк път" до System Restore. When you get stomped on, you have the right to holler.

-- Пет Яну 20, 2012 9:58 pm --

Дано да греша, но ми се струва, че новият бутон може да изглежда така:
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 25 Яну 2025 20:40

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Не можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: