Тук е от: 22 Окт 2007 16:57 Мнения: 12069 Местоположение: The O.C. (автор на темата)
Искам да сглобя компютър с поне такива характеристики, но не знам какво да търся в електронния ни магазин. Един колега ми даде http://uroci.net/uroci/6/Други-уроци/76/Хардуер.html да чета, но ми е крайно недостатъчно. Не знам какви дъна, какви видеокарти ... са излизали досега . Та, кажете всичко, което знаете за хардуера и аз вече ще си избера ! Благодаря предварително.
_________________ Ако всеки нарушава законите, кога ще се оправи България?
Тук е от: 08 Яну 2007 9:15 Мнения: 1467 Местоположение: Шумен/Пловдив
E6300 процесор за 40-50 лв. някое дъно на 775 с PCI-E слот за видео карта, DDR2 рам памети предвид по-стария процесор, видео карта... всичко втора ръка ти върши работа 4870 преди 2 дни гледах за 120 лв. или GTX560Ti за 200. Захранване... поне 400W /не разбирай 400 вата от 25 лв., най-много да си изгърмиш видеото.../, за да издържи всичко и си готов. ;-)))
E6300 процесор за 40-50 лв. някое дъно на 775 с PCI-E слот за видео карта, DDR2 рам памети предвид по-стария процесор, видео карта... всичко втора ръка ти върши работа 4870 преди 2 дни гледах за 120 лв. или GTX560Ti за 200. Захранване... поне 400W /не разбирай 400 вата от 25 лв., най-много да си изгърмиш видеото.../, за да издържи всичко и си готов. ;-)))
Извинявай колега , но тия цени бяха актуални преди години. В момента на тоя куц процесор ако можеш и 15 лв да му вземеш ,значи си извадил късмет. Само за справка - преди дни продадох core 2 duo E6750 за 36 лв. Видеокартите също - в момента една НОВА HD 6670 - 1 gb GDDR5 е 150 лв. А да съветваш човек да си купи нещо морално остаряло и да даде повече пари от за ново такова е ........... Днес поръчах на познат дъно сокет FM2 в комплект с бокс процесор AMD Athlon II x 2 340 , на обща цена от 140 лв,говоря за НОВИ дъно и процесор. Към Ловеца - за около 350 лв можеш да си направиш доста сносна конфигурацийка,цените на всичко поотделно можеш да намериш Тук Цените са БЕЗ ДДС но ако излезеш сериозен, ще те уредя да ползваш доста сериозна отстъпка и ще ти излезе долу - горе на цените , посочени в линка,така както са ,т.е ДДС ще ти отпадне почти изцяло. Захранване /марково / можеш да си вземеш втора ръка без проблем за около 20-30 лв , в зависимост от мощността - 400-500 реални вата. Кутия с двд записвачка също втора ръка за 20-25 лв.
Тук е от: 22 Окт 2007 16:57 Мнения: 12069 Местоположение: The O.C. (автор на темата)
Извън темата/подсказка:
Сглобих си вече машинка...скромна, ама за малко пари - малко. Ползвах старата кутия от първия си комп, защото много хора са ми казвали, че е много здрава. Сега нямам само видео карта и записвачка, ама не знам кои ще са подходящи. Не съм ориентиран и откъм марки/производители. Като го сглобявах само исках да е на Интел
Ако искаш добра видеокарта, можем да се разберем за тоя змей - viewtopic.php?f=8&t=19555, стига да имаш добро захранване.Ако направим сделка , ще ти подаря една двд записвачка,нали си ми приятел
В тази тема търся само информация, не оферти. arkona, случайно да имаш A++ ? Някой с такива познания ми трябва, за да ми обясни избора. arkona, аз не разбирам, но 512 mb ми се виждат прекалено малко, на фона на рамта, която си сложих. Та подкарах си Dota 2, но не ми хареса играта и не я играя. Играя по-стари, с които съм свикнал и те ми вървят добре. Имам проблем с някои HD клипове в тубата, например.
За една карта размера на паметта е почти маловажна - първо не можеш да натовариш дотолкова картата , че да използва цялата си памет и второ - всяка съвременна карта е със споделена памет , както с тая в случая -512 мб собствена и ДО 1500 -споделена , т.е черпи от рамта на системата при недостиг. Но по - важното е пропусквателната способност на шината,колкото повече битова е - толкова по - голяма производителност има. Също така е важен и типа на видеопамет -GDDR,GDDR2,GDDR3,GDDR4,GDDR5 . Тая е 256 бита ,GDDR3 и затова вади два пъти по-висок резултат при тестовете от карта с 2 гб собствена памет , но с 128 битова шина също с GDDR3 . А да сравнявам с най -долния клас карти - 64 битова шина просто няма смисъл. Но дотук с безплатните уроци и съвети , все пак и аз дете храня с тая професия
Тук е от: 08 Яну 2007 9:15 Мнения: 1467 Местоположение: Шумен/Пловдив
arkona написа:
Симо написа:
Извинявай колега , но тия цени бяха актуални преди години. В момента на тоя куц процесор ако можеш и 15 лв да му вземеш ,значи си извадил късмет. Само за справка - преди дни продадох core 2 duo E6750 за 36 лв. Видеокартите също - в момента една НОВА HD 6670 - 1 gb GDDR5 е 150 лв. А да съветваш човек да си купи нещо морално остаряло и да даде повече пари от за ново такова е ........... Днес поръчах на познат дъно сокет FM2 в комплект с бокс процесор AMD Athlon II x 2 340 , на обща цена от 140 лв,говоря за НОВИ дъно и процесор. Към Ловеца - за около 350 лв можеш да си направиш доста сносна конфигурацийка,цените на всичко поотделно можеш да намериш Тук Цените са БЕЗ ДДС но ако излезеш сериозен, ще те уредя да ползваш доста сериозна отстъпка и ще ти излезе долу - горе на цените , посочени в линка,така както са ,т.е ДДС ще ти отпадне почти изцяло. Захранване /марково / можеш да си вземеш втора ръка без проблем за около 20-30 лв , в зависимост от мощността - 400-500 реални вата. Кутия с двд записвачка също втора ръка за 20-25 лв.
А забелязваш ли, че поста ми е отпреди година? И малко встрани - напълно сериозно ли сравняваш 4870 с 6670? Ако е така, смени си аватара, моля. И кое захранване марково, читаво 500W е за 30 лв? Ако намираш CX430 дори за тия пари ще си купя, макар да не ми трябва.
Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 26 Яну 2025 11:38
Информация за текущата активност
Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]
Не можете да пускате нови теми Не можете да отговаряте на теми Не можете да променяте собствените си мнения Не можете да изтривате собствените си мнения