Тук е от: 08 Яну 2007 10:22 Мнения: 1233 Местоположение: shumen (автор на темата)
Призовавам форумните капацитети да изкажат своето мнение в темичката ми. Имам проблем с лаптопа ми.Мисля, че е лентовия кабел на матрицата, но не съм много сигурен.Като местя екрана и понякога пожълтява,излизат черти и цветовете му стават много ярки.Това се получава само при местене.Имах същия проблем, но тогава беше в гаранция и ми смениха направо дъното,кабела и матрицата.За това не съм много сигурен дали е от този кабел, но при положение, че проблема е само при мърдане на екрана, това ме води на мисълта, че е от него.Днес при отваряне изкриви яко цветовете и с много зор го наместих, за да показва добре.Май дойде време да се сменя този кабел.Някой ако има опит с подобен проблем да сподели, да знам дали да търся този кабел или нещо друго.Също така някой ако предлага части за този модел, може да ми пише.Мислех да го пробвам на външен монитор, да видя как е там.Но за съжаление нямам за момента.
Ако някой има такъв кабел или може да намери да казва цена.
Тук е от: 22 Окт 2007 16:57 Мнения: 12069 Местоположение: The O.C.
И аз имам такъв проблем, но с комп и монитор. От лаптопи не разбирам, ама щом си тръгнал да сменяш кабели ; да ремонтираш, може да смениш тоя кабел, дето свързва монитора ти с остатъка от лаптопа. Най-вероятно само в 1 малко нещо е проблема, защото един път като свързвах другия монитор с компа и не показваше зелено, а то се сгънало едното остро нещо от кабела на монитора и не влязло в дупката си в компютъра. Като го изправих и като си влезе, зеленото се показа. Успех ! Надявам се да съм бил полезен.
_________________ Ако всеки нарушава законите, кога ще се оправи България?
Тук е от: 08 Яну 2007 10:22 Мнения: 1233 Местоположение: shumen (автор на темата)
Не си ми много полезен,знам че е от кабела и другият вариант е да е от някоя букса, но ме съмнява.Сега съм го отворил и като мърдам кабела и проблема изчезва и се появява.Та търся кабел за Dell Vostro 1510 с номер J502C/0J502C.
Илийка, гледах ги в ибей.Днес и утре ще потърся тука в България и ако няма ще си поръчам.Че в момента пак се разбута и ме ядосва вече.Ама нали има колеги във форума дето се занимават с чарколяци, та викам да пробвам тук.
-- Съб Фев 02, 2013 4:10 pm --
Колеги, нов проблем.Подсветката на екрана спря.Може да е от лентовия кабел, може да е самата подсветка и може да е инвертора(което според мен е най-вероятно).Замервам изхода на инвертора и там няма никакво напрежение.Някой знае ли какво е напрежението, което отива към светлините на монитора?Прилагам и снимка с буксата, която замервам.И някой да кажа дали това е правилния метод и как мога да разбера дали е изгорял инвертора или самите лампи?
Знам,от 220 до 700 V.Аз не бъркам с голи ръце, а с мултицета.Все пак в тоя край на платката ток не идва.Поръчал съм си частите вече.Радвам се, че някой се обади с адекватно мнение.Във форума за обявите гледам много разбирачи има на хардуер, ама никой нищо не писа тук.
Тук е от: 11 Дек 2009 9:52 Мнения: 449 Местоположение: Шумен
Инвертора не се пуска без лампа! Защото без нея може да вдигне и 3000V!!! Тогава следва волтова дъга, гори инвертора и този който мери напрежението. Честотата е около 50-70 килохерца!!! НЕ СЕ МЕРИ С МУЛТИЦЕТ! (не се мери с почти нищо де...) ВНИМАВАЙ, щото е опасно за живота!!!
Нов инвертор не струва милиони!
_________________ "он лажецо, гяволо, знае дека лаже, идеолого сам си верува, хаирсъзино"
Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 25 Яну 2025 20:23
Информация за текущата активност
Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]
Не можете да пускате нови теми Не можете да отговаряте на теми Не можете да променяте собствените си мнения Не можете да изтривате собствените си мнения