Този път се изложиха жестоко... очакванията бяха големи, а резултата - iPod с по-голям екран. Същата ОС, същата форма... НИЩО НОВО. Но хората ще го купуват просто защото е част от кампанията за промиване на мозъци на Ейпъл.
На пръв поглед пропуските са: 1. Няма поддръжка на флаш - забравете за сайтове с флашки; 2. Няма камера - забравете за видео конференции; 3. Няма поддръжка на айпи телефония - забравете за разговори по нета. Всъщност има система, която следи дали случайно не се мъчиш да чакалиш системата; 4. Версията с ГСМ модул струва с $140 повече. Няма възможност да прокараш разговори през 3G без да нарушиш 2/3 от точките в договора и не кракнеш системата; 5. Няма MacOS - идва с мобилната система на iPod(iPhone). Забравете за мултитаскинг! 6. Няма възможност да се сменя батерията. Ако сте на път - не можете да ползвате допълнително захранване във вид на втора батерия! 7. Няма слот за сторидж карти. Разчитате изцяло на капацитета, отговарящ на модела, който сте закупили (аз лично знам, че ще има 3 модела - 16Gb, 32Gb и 64Gb). 8. Няма USB - има порт, но той е само за захранване от док-а. Забравете за синхронизация или бързо прехвърляне през PC! 9. Твърде много се спекулира, как можеш да го ползваш за плеър. НО! Няма HDMI порт и НЯМА възможност за HD плейбек! 10. Екранно мащабиране - заковано е твърдо 1024х768 (4:3). Очаква се мазало със широкомащабните приложения! 11. Приятната рекламка за Google Earth/Maps - не бойте се деца, iPad НЯМА GPS!!! ЕВЕНТУАЛНО АКО разполагате с GSM версията, можете да ползвате асистът функциите на ГСМ клетките 12. И разбира се няма програмно SDK, което добрите, смели, красиви и умни програмисти да ползват. Но пък защо да го има? Нали ОС-а е затворен
Тук е от: 29 Дек 2007 9:30 Мнения: 4576 Местоположение: Шумен
Китайци копираха и iPad
новият сензорен компютър-таблет на Apple беше една от най-очакваните технологии, но подобно на новия iPad устройство вече се продава в Китай от почти 6 месеца. Подобният на iPad компютър с тъчскрийн е ново достижение за китайските производители: клониране на продукт, преди изобщо да е обявен, отбелязват китайските блогъри. Но Shenzhen Great Loong Brother Industrial Co. - създателите на китайското устройство, подобно на голям iPhone -заявиха, че Apple са копирали тях. „Не разбираме. Защо са направили същото като нас?“, попита Хуан Сяофан, служител на компанията. „Ние го създадохме първи“. Подобният на iPad „P88“ е стартирал през април и е бил представен на международен панаир миналата година в Пекин.P88 е по-голям и по-тежък от iPad, но има по-голям екран, памет, по-бърз процесор и за разлика от iPad, има USB портове. В същото време Fujitsu заяви, че е продавала мобилни устройства iPad в САЩ от 2002 г. Американският им клон е създал мултимедийно устройство, което позволява на работещи в магазини да следят данни за инвентара и да се справят с други бизнес-операции. Те са опитали да регистрират името „iPad“ като патент в САЩ през март 2003 г, но все още не са получили патента. От фирмата все още решават какво да правят за компютъра на Apple.
Източник:шум.бг.
_________________ Автодиагностика на BMW с професионална диагностика BMW INPA и EDIABAS - Адаптации - Програмиране - Извеждане на живи данни - И много други. Пътна помощ 24/7
Тук е от: 31 Юли 2008 15:39 Мнения: 2093 (автор на темата)
Виждам, че моят ентусиазъм не се споделя много, но все пак искам да уточним, че това не е комуникационна конзола. Всъщност най-много ми харесва възможността да чета електронни книги легнал. Според мен един ден устройствата ще се разделят на комуникационна част (малко устройство като днешното хендсфрий) и мултимедийна част (включваща голям екран, който е основният недостатък на днешните GSM/PDA)
И тук ще те разочаровам. Въпреки добрата матрица, самата подсветка дразни достатъчно очите. За целта си има електронни книги, които имат специален дисплей без подсветка. Създава се илюзията, че четеш хартиена книга. Аз лично съм се насочил към Kindle на Amazon - макар и да не мога да си водя записки на екрана, джаджата има достъп до интернет през 3G, който е достъпен в половината свят - включително и България. Естествено не можеш свободно да си браузваш, но имаш достъп до Wikipedia (освен до системата на Kindle). А това може да убие доста време докато пътуваш на някъде.
Тук е от: 31 Юли 2008 15:39 Мнения: 2093 (автор на темата)
Това, дето го цитираш, не е ли с e-ink, черно-бяло демек? Display: 6" diagonal E Ink® electronic paper display, 600 x 800 pixel resolution at 167 ppi, 16-level gray scale.
Ако те интересува - AMAZON Kindle DX. Рийдъра е скъпичък, но за сметка на това е 10". Пак казвам като голям минус - липсата на тъч функции, което прави невъзможни записките по страниците на дадена книга. Аналога на Сони има такава функция, но за 3G трябва да скючваш договор. И т.к. Kindle е може би най-популярен - най-бързо за него се появиха разни хакове (например му хакнаха затворения формат на книгите). Аз лично бих се възползвал доста често от представената възможост да си търся и чета статии в Wikipedia, което е съвсем безплатно. Има и 6" версия, която е доста по-евтина - излиза с доставката (от co.uk) 385 лв., но т.к. смятам да го ползвам много често в домашни условия, а не само за пътуване - идват ми малко...
1. Няма поддръжка на флаш - забравете за сайтове с флашки;
Има си причини за това — технологически и политически. Освен това Flash е проклятието на интернет и скоро ще започне да се отдръпва като де-факто видео контейнер.
Цитат:
2. Няма камера - забравете за видео конференции;
Тези, които са го пробвали на живо споделят, че скоростта на iPad е впечатляваща. Очевидно Apple са преценили дали да сложат камера или не.
Цитат:
3. Няма поддръжка на айпи телефония - забравете за разговори по нета. Всъщност има система, която следи дали случайно не се мъчиш да чакалиш системата;
4. Версията с ГСМ модул струва с $140 повече. Няма възможност да прокараш разговори през 3G без да нарушиш 2/3 от точките в договора и не кракнеш системата;
Не е вярно, виж по-горе.
Цитат:
5. Няма MacOS - идва с мобилната система на iPod(iPhone). Забравете за мултитаскинг!
Не ти трябва мултитаскинг на такова устройство. Неговата ниша е между смартфон и лаптоп. Всички приложения са на цял екран. Ти случайно някога да си ползвал две приложения по едно и също време?
Цитат:
6. Няма възможност да се сменя батерията. Ако сте на път - не можете да ползвате допълнително захранване във вид на втора батерия!
Батерията издържа 10 часа. Някога чел ли си книга 10 часа без прекъсване. В края на краищата все ще се намери къде да го включиш след като падне. Ти имаш ли резервна батерия на телефона си?
Цитат:
7. Няма слот за сторидж карти. Разчитате изцяло на капацитета, отговарящ на модела, който сте закупили (аз лично знам, че ще има 3 модела - 16Gb, 32Gb и 64Gb).
Напълно достатъчен капацитет за мобилно устройство.
Цитат:
8. Няма USB - има порт, но той е само за захранване от док-а. Забравете за синхронизация или бързо прехвърляне през PC!
Има си Wi-Fi (802.11n).
Цитат:
9. Твърде много се спекулира, как можеш да го ползваш за плеър. НО! Няма HDMI порт и НЯМА възможност за HD плейбек!
Да, също така не можеш да подкараш Photoshop, Maya или Vectorworks на него. Срамота!
Цитат:
10. Екранно мащабиране - заковано е твърдо 1024х768 (4:3). Очаква се мазало със широкомащабните приложения!
Глупости.
Цитат:
11. Приятната рекламка за Google Earth/Maps - не бойте се деца, iPad НЯМА GPS!!! ЕВЕНТУАЛНО АКО разполагате с GSM версията, можете да ползвате асистът функциите на ГСМ клетките
Няма и вградена пералня, хладилник и микровълнова печка. Ей това вече е излагация
Цитат:
12. И разбира се няма програмно SDK, което добрите, смели, красиви и умни програмисти да ползват. Но пък защо да го има? Нали ОС-а е затворен
Следващият път, преди да пишеш глупости, не претупвай предварителната си подготовка, за да не ставаш смешен. Цък.
Има си причини за това — технологически и политически. Освен това Flash е проклятието на интернет и скоро ще започне да се отдръпва като де-факто видео контейнер.
Аз съм потребител, който си ПЛАЩА. Въобще не ме интересува, че имало начин да се пробие "iPad OS" (което си е iPod OS, с 2 бита повече в идентификатора). От Адоби ПОТВЪРДИХА, че няма НИКАКЪВ проблем да се пусне флаш-а на iPad (толкова за технологическите причини), но реално е Ейпъл не мислят за потребитела, а за своите финансови интереси (тук ясно си личат "политическите" причини). Моного се дразня някой да твърди, че пуска на пазара нещо, което разбирате ли било свръх велико, но всъщност почват да ти обесняват колко било за теб да НЕ ползваш технология, която се ползва на 80% в своята ниша...
Цитат:
Тези, които са го пробвали на живо споделят, че скоростта на iPad е впечатляваща. Очевидно Apple са преценили дали да сложат камера или не.
Не разбрах какво общо има скоростта с камерата. Всеки ГСМ за 120 лв. има НЯКАКВА си камера. Тази простотия има 1 Гхз процесор - може толкова да издържи един видео поток. Колкото за преценката - не могат да казват, че са пуснали свръх-мега у-во (Стив се изказа, че това било най-доброто нещо, което някога са пускали), а всъщност на практика да пуснат една ДИГИТАЛНА РАМКА за снимки!
Цитат:
Това не е вярно. Цък.
И нарушаваш 80% от договора с AT&T, където първите 80% от точките общо взето изразяват забраната за телефония.
Цитат:
Не е вярно, виж по-горе.
Не знам дали се правиш на интересен, но ако нямаш 3G модул - нямаш и нет по 3G. Варианта с WiFi не се брои, т.к. у-вото престава да бъде мобилно. Ако все пак се намираш в обсега на дадена WiFi зона, то нямаш рестрикции за телефония, но идеята нещо започва да се губи. Аз лично имам ТЕЛЕФОН с близка разделителна (480х800), пак с процесор на 1Ghz, с повече от достатъчно памет (448Mb RAM) и мога да кажа, че е супер куцо ако не можеш да разчиташ на постоянна връзка. Освен това няма да можеш да разчиташ на входящи обаждания, ако нямаш воис линк
Не ти трябва мултитаскинг на такова устройство. Неговата ниша е между смартфон и лаптоп. Всички приложения са на цял екран. Ти случайно някога да си ползвал две приложения по едно и също време?
Почваш като обясненията на Станишев, как всичко ни било наред. Като за начало приложенията са разделени в две групи - тия в РОМ-а, и всички останали. Приложенията, която са в РОМ-а ползват мултитаскинг (например ако пуснеш вградения плеър за музика няма да има проблем да бродиш едновременно с това и в нет-а). Но т.к. това все пак се води мултимедийна платформа, нека да си пуснем една игра. Ама трябва да спрем скайп-а?
Цитат:
Батерията издържа 10 часа. Някога чел ли си книга 10 часа без прекъсване. В края на краищата все ще се намери къде да го включиш след като падне. Ти имаш ли резервна батерия на телефона си?
Грешка. Батерията би издържала 10 часа в лабораторни условия. Реално със средно натоварване ще умре на 4-тия. АКО НЕ ГЛЕДАШ филми Да не забравяме, че разтоянията в щатите са огромни (играчката е предзнаначена главно за американския пазар) - дори вътрешен полет със самолет може да отнеме повече от 10 часа!
Цитат:
Напълно достатъчен капацитет за мобилно устройство.
Зависи за какво. Осакатяването от липсата на слот не се изразява толкова заковаване на сторидж пространството, ами най-вече елиминирането на един от най-универсалните начини за прехвърляне на информация. Лично аз имам нетбук (който има цели ДВА слота за СД) и го ползвам много често да си прехвърлям снимките от картата на огледално-рефлексния ми фотоапарат в нетбука, като ги разглеждам внимателно на място на по-големия екран дали не ми се налага повторна сесия. Нека да напомня, че iPad OS e затворена система, и ако искаш да качиш ТВОЙ файл, който не е удобрен в App Store - то процедурата е твърде дълга и тромава (минава се през 999 удобрения).
Цитат:
Има си Wi-Fi (802.11n).
Да, има. Но не си мисли, че можеш да си прехвърляш файлове през него ;-)
Цитат:
Да, също така не можеш да подкараш Photoshop, Maya или Vectorworks на него. Срамота!
Мамка му! А моя НЕТБУК, който трябва да отиде в историята заради iPad (изказване на Стив) работи с Windows 7 и няма проблем с Photoshop. Да, няма проблем
Цитат:
Глупости.
Да бъдем културни 99.9% от новите филми са широкоекранни. Това означава, че ако пуснем такъв фим на великия изтребител на 10" - 1/4 от и без това малкия екран ще бъде запълнен с две черни ивици (помним как беше при ТВ-тата нали?). Просто идеята някак си не ми се нрави. Ако ги положим с моя НЕТБУК, който има вирокоекранен дисплей - видимата част от филма ще бъде доста по-голяма, въпреки, че пак е на 10"
Цитат:
Няма и вградена пералня, хладилник и микровълнова печка. Ей това вече е излагация
Добре е да си фен на нещо, но при очевадни пропуски не можеш да се изрззяваш така. Нека да напомним, че голяма част от презентациите на Стив бяха точно с картите. Много хубаво, че показа как Гугъ рутирал направо през сателитните снимки и колко добре се виждало, но ако съм спестил $140 (+$30 за МЕСЕЧЕН АБОНАМЕНТ) - картите идват малко безполезни нали? Особено, ако приемем факта, че при липса на дейта линк просто няма как да се визуализират
Цитат:
Следващият път, преди да пишеш глупости, не претупвай предварителната си подготовка, за да не ставаш смешен. Цък.
А знаеш ли, че единствения начин ТВОЕТО приложение, за което не си спал ХХХ нощи и си положил страхотен труд има твърде минимален шанс да бъде удобрено за App Store (отказват приложения с майтапчийсия предлог, че вече има подобно такова. Например Гугъл Воис има отказ). След което целия твой труд отива на вятъра. С други думи - няма как да знаеш дали твоето приложение ще види някога бял свят!
ПП: забравих да поясня за една системка - от Ейпъл ви следят постоянно какво правите и всяко нещо, което не им харесва (филми, музика, нелегален софтуер през JB) ще бъде изтрито или системата просто ще бъде заключена!
Тук е от: 08 Яну 2007 9:15 Мнения: 1466 Местоположение: Шумен/Пловдив
Виждам, че вече имам фенове, което може само да ме радва. За iPad разбрах точно преди 2 дни, но...както всичко свързано с Apple не ми се нрави... Е, като изключим MacBook Pro... Просто се чудя кога ще им писне да правят у-ва със същия форм-фактор, съквартиранта ми има iPhone 3G и ... честно казано "морално остарелия" ми покет се справя по-добре и не бих го заменил при нито един случай. Хев а найс дей.
Тук е от: 09 Яну 2007 2:16 Мнения: 1786 Местоположение: Valhalla
Armaggideon написа:
Цитат:
Има си причини за това — технологически и политически. Освен това Flash е проклятието на интернет и скоро ще започне да се отдръпва като де-факто видео контейнер. [
Бре бре бре и... па! Де ги четете тези простотии. Води се война в бранша за т.н. R.I.A. Майкрософт направиха цял Силвърлайт за да бъдат конкурентни на флашовките. Други направиха AJAX библиотеки, котито поне да позволят подобни благинки без плъгини. Накратко за продукта на Ейпъл, едно консервативно мнение. Изделие без USB или неговата мини версия, е както жена без подобен порт. Облизвай се на воля. Казвам го като потребител и девелопър. Тези, от които в момента може да се учим на отвореност или затвореност са точно Гугъл. Вижте им опън сорс проектите, включително и т.н "натив клиент" и тогава ще говорим за простотия от мини характер. За тез, дето още не вдяват, един по семпъл пример. Ти си можел много хубаво да пееш и да свириш на китара вкъщи. Няма шанс обаче, някой да разбере това, камо ли да е поканен.
_________________ Изработка на сайт -Часовници онлайн --- Рок и метъл в нета --- etcaptor.com ------ watchesbg.net ---------- freenetlife.com
lamerko, никой не те кара насила да си плащаш. За да не се обяснявам надълго, ако имаш време прочети тази статия. Може би си наясно, че Youtube отдавна има H.264 версии на клиповете си, заради iPhone. Освен това, има ясни индикации, че се подготвят за HTML 5. Същото важи и за Vimeo.
Каква е резолюцията на твоя нетбук? 1024 × 600 предполагам. Демек не печелиш нито един пиксел като гледаш широкоекранно видео. Може би предпочиташ да виждаш евтина пластмаса вместо черни ленти, де да знам.
Windows 7? Ей това е най-големия проблем. Основното, което прави този продукт уникален е софтуеъра. MS създава посредствен софтуеър, Apple създава отличен, в това е основната разлика.
И накрая, интернет е пълен с игри, приложения, и сайтове, които са боклук. Apple не могат да си позволят да предлагат боклук, въпреки че някой може да си е играл 2 години да създаде този боклук.
-- съб яну 30, 2010 9:46 pm --
Metala написа:
Armaggideon написа:
Цитат:
Има си причини за това — технологически и политически. Освен това Flash е проклятието на интернет и скоро ще започне да се отдръпва като де-факто видео контейнер. [
Бре бре бре и... па! Де ги четете тези простотии. Води се война в бранша за т.н. R.I.A. Майкрософт направиха цял Силвърлайт за да бъдат конкурентни на флашовките. Други направиха AJAX библиотеки, котито поне да позволят подобни благинки без плъгини. Накратко за продукта на Ейпъл, едно консервативно мнение. Изделие без USB или неговата мини версия, е както жена без подобен порт. Облизвай се на воля. Казвам го като потребител и девелопър. Тези, от които в момента може да се учим на отвореност или затвореност са точно Гугъл. Вижте им опън сорс проектите, включително и т.н "натив клиент" и тогава ще говорим за простотия от мини характер. За тез, дето още не вдяват, един по семпъл пример. Ти си можел много хубаво да пееш и да свириш на китара вкъщи. Няма шанс обаче, някой да разбере това, камо ли да е поканен.
USB има чрез адаптер. Както и Силвърлайт и Флаш ще загинат. Това е положението, съжалявам.
Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 19 Юли 2025 20:22
Информация за текущата активност
Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]
Не можете да пускате нови теми Не можете да отговаряте на теми Не можете да променяте собствените си мнения Не можете да изтривате собствените си мнения