Тук е от: 08 Яну 2007 9:15 Мнения: 1467 Местоположение: Шумен/Пловдив
Принципно това с разликата в цените е валидно не през оферта през сайт, а на хартиен носител - т.е. хартиена оферта. А относно цакането - не съм се прецакал - даже хич. Защото един продукт - компютър, лаптоп, хард диск, видео карта не е само цена, а е и обслужване, гаранционно и т.н. Имам наблюдения над "ниските" цени на електронните магазини и тяхното гаранционно обслужване....навсякъде оторизираните сервизи ги благославят и им пожелават здраве... А да искаш просто ей така 5% отстъпка на лаптоп, защото струвал 1500 лв. без основателна причина е най-малкото тъпо, след това абсурдно ;–)
Едит: илийка, фирми като Еленко и тук има под път и над път. Тук обаче идва логичния въпрос - защо те не процъфтяват, а големите международни вериги се развиват?
Наистина не си се прецакал защото магазина не е на баща ти и не ти пука дали ще продадеш или не тя заплатата ти е сигурна а тея някви си 1500лв понеже не си ги изкарал с пот на челото и не си ги спестил сам затова толкова лекомислено разсъждаваш.
Ето така се разсъждава по шуменски Понякога чак се чудя защо хората мислят по този начин...явно големината на града има значение и има влияние върху мисленето на хората. Не си наясно с условията ми за заплатата - това е най-малкото. Тия 1500 лв. оборот щяха да ми дойдат добре, за да си постигна целта и да взема бонус. Може нещата при нас да са една идея по-скъпи, но има за какво. ;-).А относно потта на челото на работа, не се изказвай толкова крайно - не ме познаваш.
Тук е от: 15 Юли 2008 20:40 Мнения: 177
Сигорен съм че заплатата му ако зависеше от това какво е продал през месеца,не само отстъпка щеше да ти направи но щеше и да ти избърше дупето ако го беше накарал с извинение за израза ......
Определено има значение големината на града а ти ако беше на мястото на клиента как би постъпил? Какво значение има дали е циганин, турчин или т.н. нали ти вади парите кеш и иска да му ги вземеш?
Ето това е чисто българска работа, ако бил еди си кой в кой град,алооо събудете се тука е Шумен не София, тук е провинция не голям град,защо се опитвате да налагате тенденции за големите градове на малките градчета? Стига сте гледали в чуждите паници гледайте си във вашите,ако не ви изнася града винаги можете да се преместите
Никакво значение няма етническата принадлежност на човека. Важното е по душа какъв си. Ако щеш бъди и най-българския българин, ако си циганин по душа...няма спасение. Ако бях на мястото на клиента нямаше да претендирам за необоснована отстъпка заради цената от 1500 лв. на лаптоп. Вземане на пари може да направи всеки срещу дадена стока. Въпросът е друг - има ли смисъл да се постъпва по този начин /на клиента/? Замисли се - влизаш в магазин на Мерцедес. Имаш 50 000 лв. в брой. Обаче модела, който ти допада струва 53 000 лв. Ще тръгнеш ли да искаш 5% отстъпка, защото нямаш парите? ;-)
Симо винаги ме е било яд на такива хора, но не обикновенните които се чудят как да свържат двата края и търсят отстъпки а на хората които не си знаят парите и имат възможност а се циганят и търсят отстъпки. Всеки казва ми те затова имат пари.
Аз можеби не,защото съм прекалено горд , но защо пак дане поиска,ако поиска има шанс той да си вземе колата с 3000 по евтино, а пък продавача да продаде кола която иначе може да си виси на витрината. Замисли се ти ,ако влезеш в магазин на мерцедес сами ще ти предложат отстъпка няма да те оставят ти да поискаш,защото е в техен интерес да правят продажби и да вземат пари, сетествено говорим за магазини извън България ,защото тук и да си поискаме пак няма да направят
Симо винаги ме е било яд на такива хора, но не обикновенните които се чудят как да свържат двата края и търсят отстъпки а на хората които не си знаят парите и имат възможност а се циганят и търсят отстъпки. Всеки казва ми те затова имат пари.
Да, така е, затова имат пари. Защото са стиснати. Иначе, по темата за отстъпката, винаги трябва да си готов на пазарлък, аз досега ако не приемах оферти, трябваше да си търся друга работа отдавна (ама тая засега ми харесва ). Около 50% от продажбите ми са след оферти, контраоферти и т. н. И хората в най-големия аукцион на земята са го казали: Buy It Now Or Best Offer
Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 26 Яну 2025 10:40
Информация за текущата активност
Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot]
Не можете да пускате нови теми Не можете да отговаряте на теми Не можете да променяте собствените си мнения Не можете да изтривате собствените си мнения