Четох в линковете нещо, което ти написаха и по-горе: USB адаптера можеш да си го ползваш само да си зареждаш батерията, не да прехвърляш данни. Това нали не е с цел да те предпази от бъдещи вируси за MacOS, които се предават основно с флашки ?
Тук е от: 09 Яну 2007 2:16 Мнения: 1786 Местоположение: Valhalla
Ами не е. Ако искаш да си защитиш флашката от самостартиращ се вирус, просто направи следното: създай папка с името autorun.inf на флашката си. Сложи там няколко файла, колкото да не е празна.
Под Вин, има ОС забрана за съществуването на директории и файлове с едно и също име на едно и също място. Правейки подобна директория се отрязва ауто рън способността, на повечето приложения. Повечето вируси, заразяващи флашките, пробват да направят такъв файл за ауторън. Повечето се провалят, ако не успеят, а в случая няма как да успеят преди да проверяват за подобна директория, преди да изтрият всички поддиректории със съдържанието им. Уф.. това мислех да го пиша в друга тема за проста защита на флашките от вируси, но съм пропуснал.
_________________ Изработка на сайт -Часовници онлайн --- Рок и метъл в нета --- etcaptor.com ------ watchesbg.net ---------- freenetlife.com
As for Adobe, Jobs said they are lazy and Jobs blames Adobe for a buggy implementation of Flash on the Mac as one of the reasons they won't support it.
Apple does not support Flash because it is so buggy, he says. Whenever a Mac crashes more often than not its because of Flash. No one will be using Flash, he says. The world is moving to HTML5.
Няма нищо перфектно. Най-тъпото оправдание да не включиш поддръжка на нещ, което се ползва в може би 40% от сайтовете е да кажеш, че е бъгаво. Но както казах в първия си пост - ВИНАГИ ЩЕ ИМА ТЕЛЕТА, КОИТО ЩЕ КУПУВАТ ФОТОРАМКИТЕ НА ЕЙПЪЛ ТОЧНО ЗАРАДИ ИЗКАЗВАНИЯТА НА ДЖОБС!
Преди няколко години, когато Firefox излизаше на сцената, много уебсайтове не работеха на този браузър. Банки, e-comerse и т.н. Причината — тези сайтове бяха кодирани специално за доминиращия тогава IE. Някои хора си мислеха, че Firefox ще се провали именно поради тази причина. Айде да видим сега дали ще се сетиш за някой сайт, който не работи през Firefox? Какво се случи — Firefox накара дивелъпърите да започнат да се съобразяват с уеб-стандартите. Същото се случва и сега — все по-малко от тях включват Flash в бъдещите си планове.
Винаги ще има мрънкачи като теб, които никога не са пипали продукт на Apple и се мислят за по-умни от Стийв Джобс.
Между другото, никъде в англоезичния свят Apple не се произнася "Ейпъл".
За фокс-а, не бих казал, че "кара" разработчиците на сайтове да се съобразяват с уеб стандартите. Съвсем друго е - при разработката на браузъра, тимът зад този браузър се съобразява с тези стандарти. За това повечето неща вървят гладко с фокс. Неща за които, майкрософт, ейпъл и много други има доста да понаучат, преди да почнат да създават свои измислени такива и да създават трагикомедии. Иначе по темата - таквоз нещо не бих си купил. Само като прочета списъка, относно какво няма, започвам да се питам аджаба какво има. Тя и моята моторолка няма даже и полифония.
_________________ Изработка на сайт -Часовници онлайн --- Рок и метъл в нета --- etcaptor.com ------ watchesbg.net ---------- freenetlife.com
За фокс-а, не бих казал, че "кара" разработчиците на сайтове да се съобразяват с уеб стандартите. Съвсем друго е - при разработката на браузъра, тимът зад този браузър се съобразява с тези стандарти. За това повечето неща вървят гладко с фокс. Неща за които, майкрософт, ейпъл и много други има доста да понаучат, преди да почнат да създават свои измислени такива и да създават трагикомедии. Иначе по темата - таквоз нещо не бих си купил. Само като прочета списъка, относно какво няма, започвам да се питам аджаба какво има. Тя и моята моторолка няма даже и полифония.
Въпросните сайтове, за които стана дума не са се съобразявали с уеб-стандартите.
И кой ти каза, че Apple не се съобразяват с тях?
-- нед яну 31, 2010 6:55 pm --
yarov написа:
Интересен момент при Iphone е бързия бутон за достъп до Youtube. Айде някой да накара Youtube да ползват Quicktime :-p
Кое му е интересното на момента? iPhone също няма Flash-плъгин.
Цитат:
Since June 2007, YouTube's videos have been available for viewing on a range of Apple products. This required YouTube's content to be transcoded into Apple's preferred video standard, H.264, a process that took several months. YouTube videos can be viewed on devices including Apple TV and the iPhone.
А.... май ще трябва да съм лаконичен! Тази изцепка на Стив Джобс, може да направи весел денят на всеки, не и неговият. Тръгнал да говори за бъдещето - пък продава продукта си в настоящето. И продукта му няма нито мултитаскинг, нито поддържа интерфейс, нито поддържа игри и видеота, територия на наложила се досега технология. Имал проблем с гугъл, щото apple не навлизали в бизнеса с търсачките, а обратно - гугъл навлизали в бизнеса с телефоните. Ще навлизат я! Пускай ялови продукти, дето те връщат в началото на 90-те и гледай за какво става въпрос. Пускай ги на цена, дето не е по джоба на клиента ти и после сменяй платформата и процесора. А това, дето пише за адобе /и аз не съм им фен/, просто не приляга на хора в бранша от такава величина. Не може целият свят да не става, пък ти да си само пича. То никой не става, ама само ние сме дъ бест - о, благодаря!
Абе няма смисъл да се тровиш... има си потребители с МНЕНИЕ, има си овце, които маршируват пред Джобс. Щом той казва, че това е играчката, която трябва да се купи - точка по въпроса. Е след 10 години може би няма да има флаш. Но може би няма да я има и ябълката
еех, смейте се вие, ама един ден ще цитират пред публиката текстовете на ''Armaggideon'' от този форум... също като Джобс:))
Сега сериозно(и безпощадно) по темата: аз съм клиент, консуматор, потребител, не ми е неудобно да кажа опитен(доста опитен) потребител, и от това, което виждам ще ти кажа ''аз няма да дам и 1 стотинка за това, няма да си мръдна пръста'' - не ми харесва, и е изключително гадно изпълнено. Нагледал съм се на подвеждащи продукти, така че не си давай зор да правиш реклама. МСофт взеха да се пооправят - епъл паднаха в дупката )
Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 25 Яну 2025 20:43
Информация за текущата активност
Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]
Не можете да пускате нови теми Не можете да отговаряте на теми Не можете да променяте собствените си мнения Не можете да изтривате собствените си мнения