Тук е от: 31 Юли 2008 15:39 Мнения: 2093 (автор на темата)
Шаги, от средата на 20-ти век позиция може да се отстоява и без размахване на сабя...
Относно линковете, които си пуснал - това Asus Eee ми се струва някаква детска играчка, нежели сериозна машина. Тъчскрийн устройството на Dell - сякаш са турили сензорен екран на телевизора ми вкъщи, а дори и да го сметна за компютър, пак заема повече място от кинескопен дисплей. Apple отдавна имат много по-добра разработка.
Ако трябва да сравня коментарите относно функциите на iPad, то ако го заменим с механичен часовник, ще искаме от него - година, месец, дата, час, секунди, време от денонощието, лунна фаза, два хронометъра (единия с натрупване), водоустойчивост, пожароустойчивост, дуракоустойчивост... Сам Джобс каза, че това е МЕЖДИННО устройство. Най ми е смешен довода, че нямал телефон - ха дръжте го на ухото си това и се опитайте да не изглеждате пълни идиоти!
Цялата ситуация ми напомня старта на iPhone. С плюсовете и минусите на устройството.
Благодаря за напомнянето и съвета, но аз съм от старата гвардия - ако ми размахваш нещо пред очите - първо стрелям после питам(размахването на каквото и да е, става за ваша сметка:)) От постовете ви с арми:)) човек остава с впечатлението, че вие се напъвате за нещо, при това след мнения на хора, за които със сигурност знам, че разбират. постове, снимки, тестове, проценти, претенции... смех Политика - политика, ок! Ама утре ще ви научат да ядете и л..на и пак ще има ентусиасти които ще викат ''революцияаа!...ААА!''
Всъщност, нямам намерение да ви тревожа:) Прибирам (сабята).
От какво аджеба разбирате? Някой от вас използвал ли е / използва ли Мак? Досега не прочетох нито един валиден аргумент. Пуснахте един куп смехотворни линкове, където се демонстрират безполезни играчки, на които върви, Боже господи, Windows. Нямам време за словесни излияния, ще ви оставя с храна за размисъл — ключовата дума е софтуеър.
Баснята за лисицата и гроздето я знаете, затова ще цитирам Толстой:
Цитат:
Знам, че повечето хора, включително тези, които с лекота решават и най-сложните проблеми, рядко могат да приемат дори най-простата и очевидна истина, ако тя щя ги накара да признаят погрешността на заключения, които те с удоволствие са обяснявали на колеги, на които са учили другите и които, нишка по нишка, са втъкали в тъканта на собствения си живот.
Armaggideon: нека да кажем, че ползвам G5 PPC. Тенекията е супер (с малки забележки, особеност на МАС), но софтуера е ИСТИНСКА ТРАГЕДИЯ. И какво да очакваме от BSD хибрид, произлязъл от сървърна система и превърната в мултимедиен буламач.
И нека да ти кажа следното: Ейпъл (па изговаряй си го както искаш) залага на сигурното - работи с точно определен хардуер, като реформите са свръх тромави. Прехода към 64 бита беше кошмарен (за Интел базираните платформи). И поради супер бъгавия си софтуер избягаха от иначе добрите PPC-та - и това е така, т.к. 80% от периферния им софтуер се пише от фирми посредници, които хал-хабер си нямат.
Колкото до великата им сигурност - при традиционните им тестове за сигурност винаги са прониквали до 10-тата мин.
Тук е от: 31 Юли 2008 15:39 Мнения: 2093 (автор на темата)
Аз пък съм от по-новата генерация. Когато цял хор ми каже "даааааа", аз си мисля за "неееее". Не лансирам, нито натрапвам мнението си. Впечатлен съм от компактността, дизайна и приложението на устройството - всъщност това е почти визията ми за "правилното" комуникационно устройство. От функциите, дето ги няма - да видим колко ще трябват! Само Бъдещето може да покаже.
-- вто фев 02, 2010 17:37 --
Lamerko, така като те чета, имам чувството, че за управление на полети ще използваме пад-а. Говорим за сърфиране, лек мейл, четене на книги, гледане на филми и снимки, елементарна комуникация...
Lyudmil12: Най-евтиното у-во е твърде скъпо. И т.к. НЯМА 3G модул, ти няма да си съвсем мобилен - ще можеш да разчиташ единствено на Wi-Fi зоните, което в щатите е пълна лудост (а все пак у-вото ще се продава най-вече там). Другия проблем за комуникацията е липсата на камера - според последната простоя се оказва, че шината била идентична като на iPhone и съответно имало ниша за камера... самата и липса буди върховно недоумение, при положение, че реално почти не оскъпява. Сериозен гаф е липсата на поддръжка на флаш - твърде много са еднодневните сайтове, които имат изградена функционалност на флаш. А каквото и да си говорим тази джаджа не е предзнаначена за сериозни хора - очаква се да се ползва от определена група потребители, за които липсата на съдържание в големите квадрати няма да е грешка в iPad, а в сайта, до който искат достъп. Искам пак да уточня, че това у-во ДАЛЕЧ не е комуникационно насочено.
Смешни ми са изразите "революционно" - е па дизайна, софтуера и всичко останало БЕШЕ революционно при iPhone/iPod. Тук просто нищо ново за съжаление. Ако искаш компактно у-во - погледни презентациите на Archos. Само да кажа, че те са доста дълго на пазара и се ползват с добро име. Което е по-веселото - ще ти излезе точно толкова, колкото малката 3G версия на iPad, където всяко едно нещо е платено (може да е по $.99, но все пак дразни). Аз лично далеч повече съм навит да се взема eBook Kindle - след серия от ъпдейти и хакове, у-вото почва да ти дава доста благинки - подръжка на PDF, подръжка на кирилица в оригиналния формат на Kindle (вече има безплатни сайтове за конвертване на форматите), постоянен достъп до интернет (системата на Kindle, google, wikipedia и някои други са с напълно безплатен достъп, а за някои сайтове се изисква месечен абонамент - наприер за Gizmodo се води блог система и месечния абонамент е $0.99). Пращането на писма също е напълно безплатно. Нека да не забравяме големите предимства на електронното мастило пред всички останали дисплеи.
От какво аджеба разбирате? Някой от вас използвал ли е / използва ли Мак? Досега не прочетох нито един валиден аргумент. Пуснахте един куп смехотворни линкове, където се демонстрират безполезни играчки, на които върви, Боже господи, Windows. Нямам време за словесни излияния, ще ви оставя с храна за размисъл — ключовата дума е софтуеър. .............Толстой:
Цитат:
Нънънънънънънъ [/i]
Аз я прибрах (я воздал и прибрал - Л>Н>Т), но за Вас ще повторя:)): - не споменавай излишне Името - InsanelyMac и хакинтош са готини местенца, лафехме си някога - не ме карайте да купувам ТОЧНО определен хардуер за да ви върви нещо
Тук е от: 26 Яну 2007 8:52 Мнения: 173 Местоположение: гр. Варна
Такам .. моето мнение плюс един върос към подкрепящите иПад-а. 1. Моето мнените - такова чудо, човек (или поне аз) би си взел за да се забавлява в евентуално свободно време докато пътува. Не става за четене на книга (кофти матрица), поради липса на постоянен интернет не става и за браузване, а в моментите когато има ви фи не мога да поиграя дори една флаш игрица, ако си пусна скаип трябва да е само той и незнам кога ще ме дропне, не мога да разчитам да пратя майл и т.н. 2. Въпроса : Искам да ми кажат ревностните поддръжници за какво биха го ползвали, биха ли дали сума със стартова цена от $499 и замисляли ли са се след колко време ще им омръзне нещо толкова безполезно поради факта, че може да го ползваш за едно две неща и то ако си в зона с ви фи ? Или може би ще си го купят от "гъзарията" и само за да го имат ей така ?
Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 25 Яну 2025 21:22
Информация за текущата активност
Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]
Не можете да пускате нови теми Не можете да отговаряте на теми Не можете да променяте собствените си мнения Не можете да изтривате собствените си мнения