ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 24 Яну 2025 15:33

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 72 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Apple скочиха в хиперпространството
МнениеПубликувано на: 26 Окт 2011 14:52 
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

Тук е от: 30 Май 2007 16:10
Armaggideon написа:
Не изпитвам нужда да споря с догматици. Догодина ще видим кой как се е представил (включително и вашите пластмасови играчки с Windows 7).

К’во стана, бе чукове такива :?:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011 15:33 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 13 Яну 2010 13:12
Кво, кво. Неверниците лаят, лаят и млъкват. Епъл създадоха история.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011 15:35 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 21:55
И? Човека-история почина. Какво правим? Да кажем 2-3 години ще се радват на стара слава и ще продължат серията от продукти. После?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011 15:47 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Чак сега разбирам дефектите в мисленето ти. Стив Джобс дори и да го няма, неговите идеи, мечти, подход, стил и т.н. ще си останат. Той е абсолютно условие за създаването на Епъл, но не и за неговото съществуване. Екипът им е от най-добрите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011 16:11 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Личното ми мнение е, че те направиха твърде много грешки. Но самия Джобс умееше да очарова публиката по време на презентациите... просто той беше №1 в това.

Колкото до мисленето ми - тук грешиш. Аз не съм поредната овца - това е добро и капаците. За мен софтуера е много важен, а Ейпъл имат затворена, фашистка политика в това отношение. В голямата си част Джобс е виновен - възприема, че 100% от потребители са абсолютно неграмотни и решава, че трябва да ги предпази от тях самите. Признавам, че тази тактика пожъна успех, но пак казвам - аз не съм овца. Не съм и обикновен потребител. Това е положението :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011 17:28 
Ентусиаст
Ентусиаст
Аватар

Тук е от: 30 Май 2007 16:10
Цитат:
As always there are those who reveal their asininity (as they did throughout his career) with ascriptions like “salesman”, “showman” or the giveaway blunder “triumph of style over substance”. The use of that last phrase, “style over substance” has always been, as Oscar Wilde observed, a marvellous and instant indicator of a fool. For those who perceive a separation between the two have either not lived, thought, read or experienced the world with any degree of insight, imagination or connective intelligence. It may have been Leclerc Buffon who first said “le style c’est l’homme – the style is the man” but it is an observation that anyone with sense had understood centuries before, Only dullards crippled into cretinism by a fear of being thought pretentious could be so dumb as to believe that there is a distinction between design and use, between form and function, between style and substance. If the unprecedented and phenomenal success of Steve Jobs at Apple proves anything it is that those commentators and tech-bloggers and “experts” who sneered at him for producing sleek, shiny, well-designed products or who denigrated the man because he was not an inventor or originator of technology himself missed the point in such a fantastically stupid way that any employer would surely question the purpose of having such people on their payroll, writing for their magazines or indeed making any decisions on which lives, destinies or fortunes depended.

Този цитат се отнася за теб. Написан е от Стивън Фрай. Ако искаш да прочетеш цялата статия, ето я:

http://www.stephenfry.com/2011/10/06/st ... ngle-page/

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011 20:06 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Armaggideon: просто ти си от онези застъпници, които никога няма чуят чуждото мнение. Ти си типичен потребител - на теб ти трябва изцяло удобна и лъскава навигация. Просто с две докосвания на дисплея да си пуснеш това, което можеш. Мен това не ме вълнува. Ако знам какви са реалните възможности на хардуера, аз искам да мога да си ги ползвам изцяло, въпреки, че в някои направления излизам от контекста на устройството.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Окт 2011 20:19 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 26 Яну 2007 18:18
Точно! Ако голяма част от потребителите знаеха какъв хардуер е необходим за софтуера, който искат да използват или по-точно какво наистина ще използват, щяха да знаят и за какви пари да получат оптималното устройство! И тогава нещата ще бъдат коренно различни като марки, позициониране, сегменти, ниши и т.н. :O03.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Фев 2013 9:47 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Съвсем случайно попаднах на моята си тема и стария си аватар (който не знам защо е в оранжево също, като не може да пише).
След много години се оказва, че съм абсолютно прав - запишете си го.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Сеп 2013 12:23 
.
Аватар

Тук е от: 19 Фев 2007 7:18
Мак е unix-базиран, което е само по себе си за уважение. Нахапаната ябълка обаче е някакси... не знам, защо пък да не е цяла?! Нещо свързано с контрола на потребителите ли е?!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Окт 2013 21:49 
.
Аватар

Малко да погледнем по-напред, където други вече са:
http://www.indiegogo.com/projects/ubuntu-edge
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Окт 2013 8:36 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 26 Яну 2007 10:08
Шаги новината е стара и проекта няма да бъде реализиран,заради това че не успяха в опредлен срок да съберат точната сума от даренията,вижда се на линка ,вдясно се вижда колко пари са събрали и колко им трябваше,но срока свърши.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Окт 2013 8:46 
.
Аватар

Принципно да, не е на пазара. Телелфонът обаче се продава:) поръчваш го на указаната цена.
Към момента е до изчерпване на количествата. Добър опит, каквото и да значи това, дори много успешен.
само с лъскавина вече не става...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Окт 2013 12:45 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 13 Авг 2013 20:47
shaggy: защо тогава връщат парите на тези дето вече са платили?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Окт 2013 17:43 
.
Аватар

Знам ли... действително не можах да намеря откъде да го поръчам:) В същото време има хора които твърдят че притежават телефона. Никое начало не е лесно, но е добра новина.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 72 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 24 Яну 2025 15:33

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Не можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: