Не мислех да продължавам темата и показвам начина си на работа тъй като целта ми не е да уча някого, защото не съм специалист в тази дейност, но след неволите на колегата
viewtopic.php?f=2&p=329140#p329140 дал капаро на майстора, който изчезнал реших все пак да споделя начина си на работа. С цел да насърча хора като мен и него за да извършат работата си сами. Както ще разберете етажа е тавански и затова започнах с изолация на тавана с минерална вата с дебелина 16 см. И след това поставих гипсокартон.

-- 02 Окт 2014 22:08 --
Следващата дейност бе да премахна водопровода правен преди години със стоманени тръби и поставих пластмасовите. Нещата са много елементарни, купуваш един поялник за около 20лева и си майстор. Вкарваш тръбите който ще запояваш държиш 4-5 секунди изваждаш ги от поялника и ги вкарваш една в друга задържаш 10 секунди и извикваш ура. Едно коляно струва 25 стотинки докато класическите 2-3 лева.

На първата снимка се вижда крайният резултат, докато втората беше грешно и излишно усложнение на нещата. Затова орязах всичко и направих всичко наново, така както е показано на първата снимка. Едната батерия я премахнах защото банята е доста малка и поставих само една комбинирана батерия за мивка и душ слушалка. С отклонение за кухнята и входа и изхода от бойлера- тръбите в ляво.
-- 03 Окт 2014 8:49 --
По нататъшната ми работа беше да изправя кривите стени, и оправяне наклона на пода. Залепих страничните плочки и накрая пода. Но много по лесно би било да бих оставил най долният ред от плочките на стените не залепен. И като залепя на пода , чак тогава да залепя и последният ред, става много по лесно и страничните плочки прикриват долните с което имаш на разположение по големи допуски. Не ти трябва голямата точност когато завършваш последно терикота на пода.
Пода го разделих на четири равни части и започнах от средата, с което теракотените плочки завършват симетрично. И така всички крайни парчета бяха почти еднакви. За очертаването и си направих шаблон с дължина равен на диагонала и, и използвах метода показан в по горният видео клип.