Заглавие: мами, къде и при кого раждахте децата си?
Публикувано на: 18 Апр 2012 10:31
Опитен
Тук е от: 14 Май 2008 8:53 Мнения: 252 Местоположение: Шумен/Добрич (автор на темата)
Шуменски мами, бихте ли споделили къде и при кого раждахте децата си / а за бъдещите такива- къде мислят да го направят/? Нека съберем отзиви за местата, където можеш да родиш в близост / Шумен, Варна/, както и за докторите. Имате ли идея също какви са условията към момента в шуменското родилно отделение? Когато бях там за последно / преди има-няма 7 години/- беше скръб.
Заглавие: Re: мами, къде и при кого раждахте децата си?
Публикувано на: 18 Апр 2012 10:44
.
Тук е от: 31 Май 2010 11:35 Мнения: 1977
В Шуменската болница раждахме и всичко мина добре.
_________________ Изхвърли циганите, и ще въскръснат реките, гората, вилните зони, Енергото, железниците, селата, малките градове, пазарите за зеленчуци, мелиоративното стопанство на страната и паметниците на великите българи и героите. Сигурно и още един куп неща.
Публикувано на: 18 Апр 2012 11:01
Цигане
Тук е от: 22 Яну 2009 22:25 Мнения: 6950 Местоположение: по пътищата.
Във Варна, в една осем етажна болница с много букви, нещо от рода на СБАЛХХХ. Вече не ги помня. Най-общо: добро отношение от медицинския персонал, лека мизерийка в болницата, а..има и разделение. Циганки и българки ги слагат отделно. Недостатък: храната. Наблизо има Пикадили, но пък няма хладилници в стаите..
Публикувано на: 18 Апр 2012 13:29
Форумен дух
Тук е от: 31 Окт 2009 22:27 Мнения: 1628
Преди 7 год.раждах в нашта си шуменска болница при Дамянов и Балабанов. Всичко беше ок, въпреки че беше празник и аз бях 12-та родилка за деня. Относно сестрите ромки...какво да кометирам, щото те са повече от нас? Къде да ги сложат? Отделна болница ли да им постороят? Пък и родилното не е хотел, 3-4 дена се понася!Много са ми смешни тея глезли, дето всичко им пречи като тръгнат да раждат децата си!Айдуе успех на бъдещите родилки!
Публикувано на: 18 Апр 2012 15:54
Опитен
Тук е от: 07 Май 2008 15:52 Мнения: 210
Преди 2 години и 8 дена )) в МБАЛ - Шумен, при Д-р Дамянов. Изключително доволна и благодарна съм и на Д-р Дамянов и на акушерките- през цялото време бяха при нас ( имаше и още една мама ), толкова спокойствие и увереност вдъхваха , че нито и за секунда не съм си помисляла , че може нещо да не е наред или може нещо да се обърка ,и всичко мина ИДЕАЛНО. В отделението за новородени също всички бяха супер внимателни и отзивчиви , а и условията са си супер( дори и храната , въпреки че аз не забелязах някоя мама , която да има желание или време да яде)
Публикувано на: 18 Апр 2012 16:54
Опитен
Тук е от: 14 Апр 2009 14:16 Мнения: 205
БОЖУРА написа:
Преди 7 год.раждах в нашта си шуменска болница при Дамянов и Балабанов. Всичко беше ок, въпреки че беше празник и аз бях 12-та родилка за деня. Относно сестрите ромки...какво да кометирам, щото те са повече от нас? Къде да ги сложат? Отделна болница ли да им постороят? Пък и родилното не е хотел, 3-4 дена се понася!Много са ми смешни тея глезли, дето всичко им пречи като тръгнат да раждат децата си!Айдуе успех на бъдещите родилки!
Напълно споделям. Д-р Балабанов беше и при мен-хиляди благодарности. Може би е дискриминационно, но когато раждат българки лекарите и целиа персонал имат специално отношение-и те са хора, нали! Изглежда е някаква суета и измислен престиж да се ражда във Варна последните години. Освен може би малко по-добри битовки, едва ли е нещо различно!
Публикувано на: 18 Апр 2012 18:22
.
Моята жена също искаше да ражда във Варна,големи преговори бяха.Представете си моето положение,раждаме на 28 декември ако има сняг как ще заведа жената да ражда,ами всичкото това друсане дори и при хубаво време как ще и се отрази.Не се занимавайте с простотии тук има съвестни доктори.Проблемите идват когато се ражда с операции от объркани упойки,затова си раждайте нормално.
_________________ Изхвърли циганите, и ще въскръснат реките, гората, вилните зони, Енергото, железниците, селата, малките градове, пазарите за зеленчуци, мелиоративното стопанство на страната и паметниците на великите българи и героите. Сигурно и още един куп неща.
Публикувано на: 18 Апр 2012 18:47
Дълбоко в матрицата
Тук е от: 05 Фев 2007 15:55 Мнения: 2060
Извън темата/подсказка:
забавно е как някои говорят в множествено чивло, когато се говори за бебе - раждахме, напикахме се, насрахме се Росен, ти коя част от раждането реализира
Публикувано на: 18 Апр 2012 18:50
.
Извън темата/подсказка:
Че нали затова сме заедно с жена ми да правим всичко заедно
Публикувано на: 20 Апр 2012 11:31
.
hope написа:
Извън темата/подсказка:
забавно е как някои говорят в множествено чивло, когато се говори за бебе - раждахме, напикахме се, насрахме се Росен, ти коя част от раждането реализира
Извън темата/подсказка:
Права си не се бях замислял.Може и да не сме го правили заедно.
Публикувано на: 20 Апр 2012 19:45
Ветеран
Тук е от: 13 Яну 2007 23:28 Мнения: 560 Местоположение: 192.168.1.1
rosen-shumen написа:
...Проблемите идват когато се ражда с операции от объркани упойки,затова си раждайте нормално.
Ти ми изглеждаше интелигентен човек, как можа да друснеш таз невероятна простотия?! Последният проблем на родилките е обърканата упойка. Всъщност ако критерият на една родилка къде да ражда е упойката, аз съвсем обективно бих й препоръчал да избере Шумен. Лошото е че сериозните потенциални проблеми на родилките са съвсем по-различни. Не си правете обичайната форумна гаргара тук със сериозни неща. Всяка родилка с проблемна бременност трябва да ражда в специалзирана АГ болница, и много далеч от Шумен.
Публикувано на: 20 Апр 2012 19:51
.
Ти телевизия гледаш ли,аз не съм си го измислил сам.
Публикувано на: 04 Май 2012 21:45
Ветеран
Тук е от: 03 Юли 2007 18:17 Мнения: 664 Местоположение: Shumen
И аз родих съвсем нормално в шуменската болница. Не си падам по глезотии от типа на "ще раждам във Варна" или не знам си при кой доктор. Но... липсата на специално внимание явно разклаща основите на и без това нестабилната женска мисъл, в следствие на което се вземат какви ли не "решения" и то само "в името на детето". Раждането на бебето стана точно на термина - влязох с доволна усмивка в родилното. За 3 часа бебчо се роди и след още 2 ми го "връчиха" и оттогава като се почна един рев.. почти досега му държи. Но явно показва характер, не че не му сменям памперса За лекарите по време на раждането, какво да кажа- всичко си беше наред с отношението, даже на акушерката дължа огромна благодарност за напътствията й- но все пак това и е работата. За късмет повечето светила на шуменското АГ се оказаха дежурни тогава, Здравкова, Митев, шефа на отделението, но това едва ли има значение, защото човека дето върши истинската работа е акушерката. В отделението за новородени, никой не ти обръща внимание, ако нещо не попиташ настоятелно, но това дори е добре, ако не искаш някой постоянно да те напътства. Наистина отделят бели от черни, в стаята има две места, телевизор (но определено не ти е до това), реновирана баня, хладилник няма и храна не дават, трябва таткото да носи. За три дни прекарани там не ме попитаха имаш ли кърма да храниш бебето. Но и това не е от съществено значение, когато бебенцето вече се е родило. Другият от кусурите им е, че не дават обезболяващо по-силно от бускулизин, но нали и това е само за ден-два Така че реално - всичко си е наред, особено щом си настроен за това. Раждането е естествен процес и въпреки няколкото опита на моята гинеколожка да ми предложи секцио за по-лесно, се радвам че успях да усетя какво е истинското усещане на това да родиш детенцето си. С усмивка и излязох от родилното, макар че трите дни престой вътре ми се сториха малко множко, но какво да се прави "за 3 дни била пътеката". Всъщност на третия ден бях решена да си тръгна и сама, без да ги чакам с болничните, документите и т. нат. Но слава богу, устисках и се разделихме по протокол- снимки, усмивки... Днес Пламенчо стана на 4 месеца и за това време толко се разви, че просто вече е друго дете, смее се с глас, гука, прави устичката да каже нещо, цока настървено, понякога цвили, пръцка, но просто усещането да чуеш как детенцето ти прави всичко това е невероятно.
_________________ LIFE is the most exciting thing!