ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 26 Яну 2025 11:49

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Ваксина против рак
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2012 9:06 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
(автор на темата)
Пускам темата за обсъждане, след изявлението на едно медицинско лице, че здравната каса може да поеме ваксинирането на 6 000 ученички, безплатно, срещу рак на шийката на матката.
Очевадно е, че лобито на един фармацефтичен гигант, производител, е на път да пробие за пореден път, но не желая да коментирам личните интереси на управляващите.

Въпрос, който си задавам и поставям на обсъждане:

Бихте ли разрешили ваксинирането на момиченцата си само защото е безплатно и повлияни от рекламите, които предстои да ни залеят?

Извън темата/подсказка:
Как мислите- защо ваксинират именно момичета, а не , да речем момчета? Момиченцата не се раждат като носители на вируса, а болестта, която е от най-смъртоностните, се развива, след полов контакт /е, не един и т.н../

материали по темата: http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=13115

Аз не бих разрешила ваксинирането на децата ми, независимо от 'добрите' намерения, които маскират прокарването на решение за подобно финансиране. А вие?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Ваксина против рак
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2012 9:56 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 10 Мар 2009 19:03
Ако имах момиченце,не бих разрешила подобна манипулация.
Против съм, всякакви такива ''превантивни'' мерки.Навремето нашите баби и дядовци,сигурно са се ваксинирали...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2012 10:03 
~~~~
~~~~

(автор на темата)
Интересно, че никой от познати и приятели гинеколози, не би го направил.
Чудно защо няма обществен интерес и кой знае какви дискусии по въпроса, когато става дума за здравеопазване и харчосване на парите на данъкоплатците.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2012 12:48 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 02 Мар 2008 18:47
Имайки предвид, че ваксинирането представлява вкарване на малко количество от даден вирус независимо дали против грип или нещо друго, звучи плашещо да се вкарват ракови клетки в организмите на малки деца.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2012 13:14 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 31 Окт 2009 22:27
Не бих! Нито себе си, нито дъщеря си!По-добре да вложат тези пари в някакви мероприятия, свързани с половата култура на децата, да ги научат как да се предпазят от папилома вируса, как да посещават често гинеколога си, отколкото да ми правят безплатни ваксини!Чудо голямо. После един господ знае какви последствия има ваксината...пък и чевечеството идва в повече...нали така?Естествено, че момиченцата ще ваксинират!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2012 13:18 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 18 Фев 2012 10:59
Който не се ваксинира да му се отнеме личната карта и да не му се издава шофьорска книжка!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2012 13:29 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 04 Авг 2011 21:34
Никой не знае какви ще са последиците след 20-30 години от подобен вид имунизации.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2012 15:50 
~~~~
~~~~

(автор на темата)
ТошЕто написа:
Който не се ваксинира да му се отнеме личната карта и да не му се издава шофьорска книжка!

Което ме подсеща, че юристите не са това, което бяха.. Визирам една т.нар тежка артилерия..
Колко ще струва следващият експеримент на управляващите, само времето ще покаже..
Притеснителното, обаче, е, че за безплатен обяд винаги има много, много мераклии..:(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2012 16:09 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Възможно е ваксината да е опасна ,но е възможно и да предпазва. Дотам ни докараха ,че вече не вярваме на нищо . Мислим /и с основание/ ,че зад всяка инициатива се крие нечий интерес, че всичко се прави с някаква користна цел. А може и да не е така . А може и да е така.
Аз вече не вярвам дори на доказани авторитети. Ако имах дъщеря - не зная дали бих разрешила ваксина или не. И в двата случая щеше да ми тежи на съвестта и щях да чувствам вина.
И все пак да не забравяме ,че именно ваксината спаси хората от едрата шарка . И не само от нея....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2012 17:49 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 10 Мар 2009 19:03
Сетих се къде бях гледала за ваксината.
http://www.youtube.com/watch?v=5AR4cxrR ... ture=share
Реално погледнато всички медикаменти имат странични ефекти.Ако редовно им четете упътванията ще разберете,че лекарството което се налага да приемете ,повече ще ви навреди отколкото помогне.Всичко зависи от организма.Но заслужава ли си да си правим експерименти със собствения си живот и този на децата ни?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2012 18:14 
~~~~
~~~~

(автор на темата)
Аз съм против две неща- рекламата на лекарства и ваксини, както и финансирането на подобна имунизация за сметка на здравната каса. Нека всеки си носи отговорността за използването на медикаменти и ваксини!
Категорично съм против ваксинирането на момиченца между 9 и 12 /това била препоръчителна възраст/ както и на такива, за които е сигурно, че не са правили секс.
Изобщо- цялата идея ми се струва кощунствена, идиотска, а факта, че се ангажира шеф на някаква детска гинекология, го прави още по-тревожен.
Не познавам жив лекар , а смея да твърдя, че има доста такива около мен, който да си слага ваксина за грип, камо ли да одобри поставянето на такава против рак на шийката на матката.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Апр 2012 19:31 
Цигане
Цигане

Тук е от: 22 Яну 2009 22:25
БърбЕ, хубу че поставяш тоз въпрос, ама не е хубу и в раздел "За децата" да го обръщаш на политика..и политически пристрастия.
Извън темата/подсказка:
вече няколко пъти написа думичката "управляващи/те". :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2012 4:35 
~~~~
~~~~

(автор на темата)
Извън темата/подсказка:
А кой, според теб, разрешава експериментирането , че и плащането през здравна каса на подобно нещо? Не е умрялата ми баба, нито личната ми докторка, нито дружката, с която си пия кафе. Няма нужда да го приемаш като нападка към някой, просто се включи в дискусията:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2012 6:13 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Като имам време ще изгледам тези филми .
http://www.zamunda.net/details.php?id=266667&hit=1
http://www.zamunda.net/details.php?id=235407&hit=1

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2012 11:51 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 13 Яну 2007 23:28
Бърби написа:
Аз съм против две неща- рекламата на лекарства и ваксини, както и финансирането на подобна имунизация за сметка на здравната каса. Нека всеки си носи отговорността за използването на медикаменти и ваксини!
Категорично съм против ваксинирането на момиченца между 9 и 12 /това била препоръчителна възраст/ както и на такива, за които е сигурно, че не са правили секс.
Изобщо- цялата идея ми се струва кощунствена, идиотска, а факта, че се ангажира шеф на някаква детска гинекология, го прави още по-тревожен.
Не познавам жив лекар , а смея да твърдя, че има доста такива около мен, който да си слага ваксина за грип, камо ли да одобри поставянето на такава против рак на шийката на матката.

Негативизма в тази тема идва от предполагаемото прахосване на държавни пари. Вероятно е по-добре този тип ваксини да се плащат лично, не от касата. В конкретния случай държавата си е направила сметката че профилактиката ще й излезе в пъти по-евтино от лечението. Освен това фармацевтичните компании са известни с алчността си и пренебрежението към страничните ефекти. Така че първия въпрос, който здравомислещия българин си задава е кой държавен чиновник се нагуши пак? И да, вероятно сте прави, по-убеден от уверен съм, че някой някъде се е нагушил. В този конкретен случай обаче аз нямам нищо против. Все ми е тая дори и ако са прибрали милионни комисионни. Защото съм виждал какво става с жените, умиращи от рак на шийката на матката. Гледката не е приятна. Така че вече познаваш жив лекар, който одобрява тази ваксина. Не казвам че трябва задължително да се прави. Истината е, че тази ваксина не предотвратява всички инфекции от всички видове HPV. Истината е че не всички карциноми на шийката на матката се причиняват от HPV. Истината е че има усложнения от ваксината. Всеки може да реши за себе си, след като е запознат с фактите. Никой не ви кара насила.
Между другото, горещо ви препоръчвам тази книга:
The Immortal Life of Henrietta Lacks - Rebecca Skloot
mir.cr/0UNPCLK6

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 78 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 26 Яну 2025 11:49

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: