Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 12483 Местоположение: винаги на №14
[typo_quote]Близо 1300 момичета от шуменска област могат да се ваксинират срещу рак на маточната шийка
Около 1300 12-годишни момичета в шуменска област могат да се възползват от възможността за безплатна ваксинация против рак на маточната шийка. Това стана ясно на брифинг в Регионалната здравна инспекция, където бе представена Националната програма за първична профилактика на рака на маточната шийка в Република България 2012 – 2016 година. Координаторът на програмата за областта д-р Тереза Чолакова акцентира, че това е първата програма, създадена за профилактика на онкологично заболяване – второ по честота след рака на млечната жлеза. „Целевата група, която може да бъде обхваната до края на годината са 12-годишните момичета, родени от 1 януари до 31 декември 2000 година“, заяви д-р Чолакова. Тя уточни, че ваксините са би- и квадриваленти, не съдържат вирусна ДНК и не са инфекциозни, а предпазването от заболяване е над 90%. Поставянето на ваксините става при личния лекар, като странични реакции почти няма. 2 милиона лева са отпуснати за програмата до края на годината, като имунизирането не е задължително, но е препоръчително. Всяка 2-ра минута в света умира една жена от рак на маточната шийка, в България - 1 жена всеки ден. Над 90 милиона дози от ваксината са поставени до сега в световен мащаб. С цел популяризиране на програмата от Регионалния координационен съвет започват беседи с родителите във всички общини на шуменска област. ШУМ.БГ
Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 12483 Местоположение: винаги на №14
Ако имах дъщеря пред голяма чуденка щях да бъда, заради тази ваксина...
А за ваксината против рак на сем. Хаджиеви какво мислите? Аз имам мнение, но ми е интересно и вашето. Някой от близките ви слагал ли е тази ваксина и как се чувства след това?
Аз съм от тия, дето не повярваха на рекламата на тази ваксина. Да не кажа, че изпитвах див ужас от мисълта, че могат да я включат в задължителните, когато видях една политическа фигура да се включва в рекламата й. Чудя се къде е сега тази дама..
И това, че си лаик в медицината те оправдава да се държиш като идиот и да не приемаш представени факти? Трябва медицината да си признае, че е сгрешила за да подкрепиш нещо подобно? Ти имаш ли поне елементарна представа колко милиони долари са инвестирани в тази ваксина. Имаш ли идея колко от тях в са в реклама. Колко тъп трябва да си за да разбереш с каква цел се прави? Осъзнаваш ли какъв абсолютен идиот си? Аз знам колко си зле... За съжаление, малко хора тук ще се съгласят с мен, но проблема не е в глупавия ни спор тук. Проблемът е, че утре някой родител ще отиде и ще ваксинира детето си с това, защото е малоумен глупак като теб
_________________ До общината: Улиците преди бяха зле! Сега станаха по зле, ае ако може направете така, че пак да бъдат зле...
Това че е лаик означава, че вярва на лекари, а не на "достоверната" информация от интернет... аз също съм на това мнение да се слуша какво казва лекаря (макар и с едно наум) макар, че съм много по-наясно по медицинските въпроси от повечето противници на ваксините....
Идеално. Вярваш на лекари? Успех - като легнете в болница следващия път. Дано да сте доволни от грижи и отношение Само ше ви кажа информация на ухо... Времето, в което се вярваше на Лекари и на наука отмина безвъзвратно Ако още не сте го осъзнали - жалко за вас, значи сте доста назад във времето в което Уж живеете
_________________ До общината: Улиците преди бяха зле! Сега станаха по зле, ае ако може направете така, че пак да бъдат зле...
Последна промяна Beatfan на 08 Юли 2015 19:29, променена общо 3 пъти
Идеално. Вярваш на лекари? Успех - като легнете в болница следващия път. Дано да сте доволни от грижи и отношение Само ше ви кажа информация на ухо... Времето, в което се вярваше на Лекари и на наука отмина безвъзвратно Ако още не сте го осъзнали - жалко за вас, значи сте доста назад във времето в което Уж живеете
Три пъти съм опериран, моето момче, сега август ми предстои пак операция.... жена ми има автоимунно заболяване и роди две деца и познай, о ужас за промития ти мозък - супер доволни сме от бг здравеопазването! Ама ти с това отношение няма да пропуснеш да оскимтиш света за лошото отношение на лекарите към теб, когато рано или късно опреш до техните услуги.... ако искаш, като видиш зора, не тормози себе си и тях, а се обърни към църква, врачки, интернет....
Всеки сам решава към кого ще се обърне, когато се засяга здравето му. Аз в това отношение и в тази тема няма да пиша повече Успех на всички, всеки е прав за себе си - това е, което може да се коментира тук. Всички аптеки в града харесаха вашите мнения