Тук е от: 23 Фев 2007 16:15 Мнения: 6357 Местоположение: Шумен,Центъра на света
(автор на темата)
Има нещо много сбъркано в програма "Успех" като цяло. Като цяло идеята да се администрират младежките дейности от Министерството на образуването е сбъркана. Още по-сбъркано, че досега никой ( от никоя организация ) не е се противопоставил на тази глупост. Има няколко причини за това, но това е друга тема.
(автор на темата)
Мисля в/у тях. Но не мога да разбера що за интерес е пренасочило 100 мил. лв. от младежките дейности към образувателното министерство. И как се е мислело да се изпълнят тези дейности. Не знам, сложна работа. Извънкласна дейности, извънучилищна а правена от учители и във училища под контрола на мон. Сложна работа.
Тук е от: 02 Мар 2008 18:47 Мнения: 541
Интереса е ясен - управлението на още 100 милиона. Важното е обаче тези 100 милиона да се използват по предпазначение, а не за запълване на дупки и облагодетелстване. Едва ли обаче има човек, който да вярва в това.
_________________ Сърце, биещо 1914 пъти в секунда...
(автор на темата)
Всяко правителство повтаря една и съща грешка - младите са важни, но да си гледат работа. Всичко показва, че образователната система има проблем както на ниво училище, така и на ниво университети. От друга страна самочувствието на образователната система е много голямо, което винаги ме е изненадвало. Образование и извънкласна дейност е комична случка. Две абсолютни противоположности заедно. В последно време ми се налага да пътувам много често да "чистя" след програмата в различни училища в БГ. Интересно само в Шумен се справят отлично поне засега. Но като цяло друго ме шокира още повече, но това е друга тема, която обмислям в момента.
(автор на темата)
Като представител на Шуменският университет даваш изключително точен и нагледен пример за отношението на министерството на образованието и целия му наличен апарат към всичко, което не е ваше/тяхно. Разбира се това е нормално и грешно. Благодаря за изключителния пример.
Добо, не разбирам - дружинен ръководител ли искаш да ставаш, шефство ли търсиш между училищата и скаутската организация. Предложи вариант. Ясно е, че става въпрос на съчетаване на приятното (европейски пари) и полезното (спорт и придобиване на други умения).
(автор на темата)
В момента си изграждам мнение по въпроса. В общи линии вече съм го изградил на 90 %. Все повече смятам, че програма "Успех" е не много добро решение за извънучилищно / извънкласно занимание. Разбира се в никой случай не визирам скаутската организация точно и само нея. И в никакъв случай не може да се говори за шефство под една или друга форма с училищата. Това е много вредна практика и няма да доведе до почти нищо и ще противоречи с основните принципи на нашата организация. Имаме нагледен пример вече с подобна преди време - чавдарчета, пионерчета и т.н.