През 21 век в България има деца, които се третират като роботи в семейството
Ти познаваш ли такива семейства ? Щото аз не познавам. Не говоря за единичните случаи по новините ,които се показват заради сензацията. Мечо , да , истина е ,че около нас има неадекватни родители - спор няма . И ако все пак родителите са толкова изперкали има достатъчно служби , чиновници и най-вече Наказателен кодекс и достатъчно място зад решетките. Но заради единични откачалки да се прокарва подобен тъп закон - не го разбирам.
+1
_________________ Но е толкова лошо - колко съм добра, и толкова добро - колко съм лоша, че гарантирам- ще бъда най-доброто нещо в живота Ви и най-лошото чудовище в съня Ви.
When I grow up...there will be a day...when everybody will have to do what I say...
То не стига, че голяма част от днешните родители едва връзват двата края, ами остава да се даде възможност на наследниците им, с помощта и насъсквани от адвокатите, да натикат зад решетките създателите си и да продадат (заедно с адвокатите), гнездото в което са отгледани!
_________________ Никога не си това, за което се мислиш!
Те ще ги тикнат в затворите, понеже по тоя начин пак ще спечелят пари..
_________________ Но е толкова лошо - колко съм добра, и толкова добро - колко съм лоша, че гарантирам- ще бъда най-доброто нещо в живота Ви и най-лошото чудовище в съня Ви.
When I grow up...there will be a day...when everybody will have to do what I say...
Тук е от: 08 Яну 2007 10:07 Мнения: 2599 Местоположение: Шумен
okokorko написа:
То не стига, че голяма част от днешните родители едва връзват двата края, ами остава да се даде възможност на наследниците им, с помощта и насъсквани от адвокатите, да натикат зад решетките създателите си и да продадат (заедно с адвокатите), гнездото в което са отгледани!
Ококорко, ти си един истински титан на мисълта и делото !
Скъпо диво горско животно. Мечо! И без такъв луд закон съм виждал как децата изхвърлят родителите си на улицата, с помощта на калпавите ни сегашни закони и безскрупулните адвокати. http://www.standartnews.com/krimi/bivsh ... 15522.html
_________________ Никога не си това, за което се мислиш!
Представи си , че гнусен изрод те изнасили ... Ще имаш ли смелост да се обадиш ???
А ще имаш смелост да отидеш на детски съд? Може да греша, за това, ако е възможно, ми обясни къде е разликата между телефоните и съдът и с какво той ги превъзхожда.
_________________ "In the whole history of the world there is but one thing that money cannot buy...to wit-the wag of a dog's tail."
it_ends_tonight_ написа:
ME4O_TURIST написа:
Представи си , че гнусен изрод те изнасили ... Ще имаш ли смелост да се обадиш ???
А ще имаш смелост да отидеш на детски съд? Може да греша, за това, ако е възможно, ми обясни къде е разликата между телефоните и съдът и с какво той ги превъзхожда.
Детският съд съд ще е предназначен само за детски престъпления. Не гледайте толкова едностранчиво на нещата . Проблемите с насилието над деца са много-много сериозни .
Чакай сега. Не знам аз по Европата за какво е предназначен детския съд, но в статията, която публикува amapola, се споменава, че децата ще могат да подават жалби срещу родителите си, ако им се ограничи правото на развлечение и свободно време. Също така и ако са жертви на физическо и сексуално посегателство. Никъде не се говори за детската престъпност, която ти коментираш. Взех да се обърквам вече...
_________________ "In the whole history of the world there is but one thing that money cannot buy...to wit-the wag of a dog's tail."
Разводни се темата . Аз просто вмъкнах след едно мнение на ококорко , че ще се създаде специализиран детски съд за престъпленията извършени от малолетни и непълнолетни. А в статията се споменава, че децата могат да завеждат искове ДОРИ и срещу родителите си. Потретвам, че проблемите с деца са много сериозни и само болните ви мозъци могат да измислят, че масово ще се злоупотребява. Имате ли дори и малка идея какво се случва с дете на разведени родители, ако се наложи да пътува зад граница и единият родител откаже ? Докато бях на стаж попаднах на таква жалба . Детето трябваше да пътува за международно състезание , а бащата отказва да даде разрешение ... И нищо не може да се направи. Всъщност може , но процедурите са доста тромави А случаят не е единичен ...