ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 26 Яну 2025 11:50

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Летни занимания за децата ни
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2012 17:35 
Нов потребител
Нов потребител

Тук е от: 01 Юни 2012 7:09
(автор на темата)
Здравейте, търсих подобна тема, но не намерих. Моля, споделете как организирате свободното време на децата си през лятото. Имам две деца на 10 и 13 г и не мога да ги отделя от компютъра. Искам някъде да ги запиша да спортуват или някъде където да могат да се занимават по няколко часа на ден. Споделете вашия опит, моля.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Летни занимания за децата ни
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2012 19:49 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата

Тук е от: 05 Фев 2007 15:55
Има летни занимания в регионалната библиотека, но още не е излязла програмата.
Други занимания ще има в ОДК, може да провериш на място.
Има и занимания по училища във връзка с новия проект за извънучилищна дейност. За тях трябва да питаш класната.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2012 19:59 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
Извън темата/подсказка:
Вземи захранващия или FTP кабела и ще ги отделиш от компютъра

Последна промяна iliikata на 02 Юни 2012 20:05, променена общо 2 пъти
Ти разлика м/у UTP и FTP правиш ли? И се научи да ползваш offtopic-a!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2012 21:08 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
Извън темата/подсказка:
Илийка, научил съм се да използвам offtopic-а, но това, което написах си е точно по темата. Може да имам 3 по компютърни мрежи и да съм объркал кабелите, но предложих адекватен метод за отделяне на децата от компютъра.

Макар, че като се замисля, Чарли освен, че не може да отдели децата от компютъра, не знае и какво да ги накара да правят.

Чарли, пиши ги скаути при Dobo ! Той няма да ги остави да скучаят.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2012 21:49 
Нов потребител
Нов потребител

(автор на темата)
Мислила съм за това, Ловецо, но знам че се ходи по горите...едното ми дете е алергично към насекоми, а сега знам че тревите са избуяли и...Все пак в този клуб заниманията не са всеки ден, а лятото не знам дали е удачно да се ходи толкова често извън града /имам предвид когато са жегите/. А някой знае ли за някакъв спорт или на тенис-кортовете, или нещо друго?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 03 Юни 2012 4:37 
<5™
<5™

Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
Искам да вмъкна уточнение. Скаутите не сме забавачница.Т.е. не работим само през лятото. Точно поради причина, че много родители, деца и млади хора разбират дейността само през лятото по това време на годината не записваме деца. Мога да ви предложа както вече казаха ОДК, Библиотеката и Младежкия дом.

Извън темата/подсказка:
Препоръка:
Това е от мой близо 25 годишен опит. Алергията към насекоми ( не сте споменали към кои точно ) е сложна и опасна работа, но подлежи на корекция. Направете всичко възможно да започнете тази корекция от сега. Говоря не за моментно решение с препарати, а направо за лечение. Не бих искал да навлизам в подробности свързани с мене защото ще ви притесня и уплаша, но лекувайте детето. Всичко друго е на втори план.

Не съм спирал да бъда в гората, мога да кажа, че почти 70-80 % от времето си прекарвам в гората. В общи линии живея там. В гората има всичко - насекоми, треви, животни и т.н. Но надейте мисли, че в града е по-безопасно. По време на една сбирка със скаутите по програма -оцеляване стигнаха до извода, че оцеляването в града е много по-сложно и трудно.

За игрите, интернета и т.н. голяма част от родители са спокойни, когато децата си играят са тихи и няма проблеми с тях. Това е огромна грешка. Децата трябва да са шумни, да играят, да се бият, да правят бели. Така след години няма да има проблеми с тях. Много време работя с деца извън училище. Преди беше от любов към спорта, после продължих със скаутството, днес вече няма връщане назад. Явно ще работя това цял живот ако може да се нарече работа.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2012 12:56 
Нов потребител
Нов потребител

(автор на темата)
Благодаря на Добо за съветите ...Беше време когато бяхме спокойни когато децата не са по улиците, но сега сме неспокойни защото са на компютъра, играят игри, гледат видео..с игри и др. подобни. Не можем да ги накараме нещо да спортуват, отделно че съучениците им са в същото положение, родителите като ги няма по цял ден те са на компа. Преди години ходеха от клубовете по училищата да навиват децата да спортуват и така се записвахме по 2-3 и ходехме заедно. А сега какво? Всичко е оставено на самотек...училището обучава болни и запуснати физически деца. Както и да е. Това е огромна и много болна тема. Само да вмъкна в тази връзка: тениса на корт е спорт за бизнесменски деца! Трябва тлъст портфейл...да ходи на уроци и да играе. Другите дето са средностатистически ...да гонят топката в задния двор, на поляната зад блока или на училищното игрище...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2012 18:00 
<5™
<5™

Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
Всичко, което си написала е вярно и затова има само един виновен. Родителите!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 26 Мар 2014 17:10 
Нов потребител
Нов потребител

(автор на темата)
Добо, предложи как да навия децата си момче на 14 и момиче на 12 почти да се запишат в твоя скаутски клуб? Какво да им разкажа, за да се впечатлят и да искат да идват? Имаме нужда от приятели, от среда....да излизат навън, не само пред компа, както казах по-горе. В училище не намират такива приятели, които да ги мотивират да спортуват или да се занимават с нещо друго...

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 26 Яну 2025 11:50

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения