ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 26 Яну 2025 11:42

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 191 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Против школите по английски език
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2012 11:36 
Ентусиаст
Ентусиаст

Тук е от: 06 Юни 2012 8:19
(автор на темата)
Здр,дами.Аз съм от Шумен и имам 12-годишна дъщеря.Искам да споделя възмущението си от прослувутите школи по английски. Записах дъщеря си и след солидната такса и 3 месеца посещаване ,резултат нямаше . Оценките варираха 3-4. Явно детето не е много схатливо, ще си кажете вие. Но аз открих къде е проблема...Отписах детето си от школата и го записах на частен учител(повярваите плащам по-малко от школата). След време индивидуалното обучение даде резултат и днес след втората шестица на Добромила аз не се стърпях и искам да помогна на всички . Не си хабете парите по школи -там децата не се обучават индивидуално и правилно!!!!Смятам да я оставя при учителя до края и ако се развива добре да я запиша в езиковата гимназия, защото много е трудно за децата ни в тази наша родина без този 'пусти англииски", които аз така ни не научих навремето. :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Против школите по англйски език
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2012 13:24 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Фев 2007 15:36
Ти си открила топлата вода. :) Много ясно,че индивидуалното обучение почти винаги дава по-добри резултати.... Аз научих английски и френски ходейки на частни уроци.Часовете в училище не са достатъчни.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2012 16:39 
<5™
<5™

Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
Ако въпроса е в оценката има лек. Записваш на индивидуални уроци по предмета по който искаш пълен отличен при нейния преподавател.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2012 16:46 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Не съм съгласна . Никога не съм ходила при частни учители . И френски , и английски съм научила в училище. За английския не твърдя , но за френския имам самочувствие ,че го зная много добре.
Плюсовете на организираната школа и на училището са ,че има други деца, има конкуренция на знанията ,което е голям и добър стимул за научаване на езика .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2012 16:50 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 11 Сеп 2010 13:57
Амапола, такова чудо като конкуренция вече няма.

Детето ако няма интерес към езиците няма и да научи нито един, пък ти му стой отгоре 24/7 ако щеш. Важи и обратното - ако то иска да научи нещо, ще го научи и в даскало, при целия този шум и заразен мързел.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2012 17:42 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 13 Фев 2011 8:39
Като е тъпо като галош детето чакай ти да го научи тоя език и по-добре прекарай малко повече време с детето си и се помъчи да му разбереш интересите и влеченията, че очевидно езика не е сред тях защото сега като можеш да го контролираш ще ти играе по свирката ама един ден ще ти каже "не ща да го уча тоз език повече" иди се оправяй...
Гаджет, ти не си критерий защото след уроците имаше достатъчно възможност да си упражняваш знанията и научил ненаучил знанията уж забравени се връщат много бързо :wink:
Аз от 6 годишен бях по школи, после в училище и накрая в ПМГ-то мога да кажа, че го научих езика (английски), а по математика що частни уроци имах не е истина, а файда няма никаква! То назубря зорлем нещата колкото за заветните 6-ци,лятото ги забравя и догодина пак ще трябват уроци...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2012 18:06 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Maria Dimitrova80 написа:
Здр,дами.Аз съм от Шумен и имам 12-годишна дъщеря.Искам да споделя възмущението си от прослувутите школи по английски. Записах дъщеря си и след солидната такса и 3 месеца посещаване ,резултат нямаше . Оценките варираха 3-4. Явно детето не е много схатливо, ще си кажете вие. Но аз открих къде е проблема...Отписах детето си от школата и го записах на частен учител(повярваите плащам по-малко от школата). След време индивидуалното обучение даде резултат и днес след втората шестица на Добромила аз не се стърпях и искам да помогна на всички . Не си хабете парите по школи -там децата не се обучават индивидуално и правилно!!!!Смятам да я оставя при учителя до края и ако се развива добре да я запиша в езиковата гимназия, защото много е трудно за децата ни в тази наша родина без този 'пусти англииски", които аз така ни не научих навремето. :oops:

Марийче, залудо трошиш пари, да знаеш!
Единственото, на което трябва да научиш детето в тази възраст е да мисли с главата си и да е грамотно! Да пише, да общува, да се изразява грамотно на български език.
Английският да го учи толкова, колкото може в часовете в училище, а за сертификати може да се бори в края на гимназията най-рано. Всичко останало е болна амбиция и подражание. Какви частни уроци, какви оценки, какви пет лева?
Какво значение имат оценките в училище, щом не са за кандидатгимназиален или кандидатстудентски изпит?

Точно никакво!
Като гледам струпването на удивителни си представям източника на 'радините вълнения' и много се надявам следващият ти пост да не е свързан с реклама на учителката... Имам неприятното усещане, че именно на нея искаш да помогнеш:lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2012 20:15 
Ентусиаст
Ентусиаст

(автор на темата)
Цитат:
Марийче, залудо трошиш пари, да знаеш!
Единственото, на което трябва да научиш детето в тази възраст е да мисли с главата си и да е грамотно! Да пише, да общува, да се изразява грамотно на български език.
Английският да го учи толкова, колкото може в часовете в училище, а за сертификати може да се бори в края на гимназията най-рано. Всичко останало е болна амбиция и подражание. Какви частни уроци, какви оценки, какви пет лева?
Какво значение имат оценките в училище, щом не са за кандидатгимназиален или кандидатстудентски изпит?

Точно никакво!
Като гледам струпването на удивителни си представям източника на 'радините вълнения' и много се надявам следващият ти пост да не е свързан с реклама на учителката... Имам неприятното усещане, че именно на нея искаш да помогнеш:lol: :lol: :lol:
Не мисля, че си прав. Моето дете ходеше години наред по разни школи, където се събираха по 5-7 деца. И какъв беше резултата за тях?Ами, 4е те накрая се отписваха децата от школите, понеже родителите разбраха истината,че няма смисъл да се дават пари за групово обучение при което няма резултати. По добре сами си обучавайте децата в къщи, ако имате знания по английски. Минаха онези времена, когато обучението беше на ниво в училищата. А колкото до рекламата-не рекламирам, а искам да помогна на такива"заблудени родители каквато аз бях". И не бих казала кой е учителя на дъщеря ми!Сами си го търсете!Ало, сертификата много добре ми е известно как се взема!Но детето има нужда първо от знания,а с тях ще дойде от само себе си и сертификата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2012 20:24 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата

Тук е от: 05 Фев 2007 15:55
Извън темата/подсказка:
Maria, вземи покрай детето да научиш и българския, че виж си заглавието на темата (ако изобщо го "видиш")

То темата: всички тия школи дето са из града не подпомагат овладяването на материала от училище. Затова детето ти няма успехи и резултати, които очакваш. Там се преподават съвсем други неща, по други програми и т.н.
2. Уверила съм се, че или си склонен да учиш и да научиш език, или не си. С пари и с частни учители не стават нещата. Тях можеш да ги дадеш, ако вече нещата отиват към Слаб 2 и малко мозък да му се налее на детето.
3. Същото е и с математиката (както каза Миксepa). Или ставаш, или не ставаш.
В последните години се нагледах на деца, които трошаха пари по школи и уроци (вкл. и ОДК) и резултатите им бяха плачевни.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2012 20:26 
Ентусиаст
Ентусиаст

(автор на темата)
Не си хваля детето, но много по-доволна съм от частните уроци. В школите единственото, което правят е да ти вземат парите и не получаваш адекватното обучение,което трябва да получиш за тях. Не може да искаш 5-7-10 деца да се съберат на едно място ...като в училищна обстановка и да влезе някоя току-що завършила госпожа начална педагогика с английски език и да чакаш резултати. Намерете си доказан специалист, който ще се занимава само с вашето дете и на който ще му пука за това дете.Каква ти реклама...Не бих казала къде ходи моето дете, понеже съм егоистка...Но повярвайте ми, ако имате възможност бягайте от школите и търсете частни учители-нивото на обучение е съвсем различно, а и резултатите не закъсняват :B9.gif :O02.gif

-- 06 Юни 2012 21:32 --

Аз не искам моето дете да получава само отлични оценки. Аз искам то да получи знания. Самата аз никога не съм учила само за оценка-това не го изисквам и от детето си. Не е ли по добре(независимо какъв материал се усвоява)детето да бъде само и да може да му се обърне само на него внимание?!На школите не мога да се доверя повече....Дори имаше прецедент-в едната от тях родителите масово започнаха да отписват децата и да се насочват към индивидуално частно обучение. Радвам се, че и аз постъпих така и сега не съжелявам. :A1.gif :O02.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2012 20:42 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Като те гледам, Марийке, ако щерката е взела твоя акъл обучаването и е кауза пердута...
Индивидуалното обучение е по-добре, много ясно, но аз съм ходил на групови уроци по английски преди година при учителка дето не можеш сънува, а и преди време пак групово при една млада току що завършила (учихме се един друг, беше много полезно) и пак ти казам - не търси причината в преподавателите, а в себе си!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2012 20:52 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Maria Dimitrova80 написа:
- По добре сами си обучавайте децата в къщи, ако имате знания по английски.

Сигурна съм ,че дори най-добрите преподаватели по някакъв език няма да направят глупостта да обучават децата си сами вкъщи. Добре ,ще го научат да пише ,да чете ...и толкова. А как ще го научат да общува ,да разговаря на езика и да разбира какво му говорят? Само не ми казвай ,че ще се научи като гледа филми на английски .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2012 20:54 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 02 Мар 2008 18:47
Извън темата/подсказка:
Родителски амбиции, които не се препокриват с желанията на детето.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2012 20:54 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Филмите на английски имат полза само да забравиш по-бавно вече наученото :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 06 Юни 2012 21:00 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
С тази лекота, с която отписвате "школите", заради груповото обучение току виж сте отписали и училището. Детето ви на индивидуален план ли се обучава в училище ?
Аз съм твърдо против частните уроци.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 191 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Следваща

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 26 Яну 2025 11:42

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: