Повод за тази нарочна тема е излизането на свобода на един непълнолетен убиец. Може би нямаше да се стигне до писането й, ако не бях чула лигаво-истеричните одобрителни възгласи, на едни непълнолетни простакеси- съученички на убиеца, в коридорите на съда.
Фактите: миналата година един 15 годишен ученик от софийско строително училище, без повод, напада в гръб и пребива 16 годишен младеж от друго училище. Не пропуснал да се похвали във фейсбук:
„Аз му ударих един и от там такова мятане... имах чувството, че асфалтът се пукна. После два шута в главата..."
На зрелището са присъствали очевидци- негови връстници.
Резултат: Андрей загуби бъбрек и далак.
Подкрепа за убиеца:
- родителите, възпитали изрод- той ми каза,че не е виновен
- адвокатите на убиеца, за които признанието му във фейсбук не е достатъчно, а търсят грешки във фактите.
- ученически съвет, с подкрепата на ученически червен кръст на строителното училище- училището на убиеца- инициатива за помирение с елитното 35-то и за събиране по едно левче от всяко дете, съученик на същия този убиец, за подпомагане на лечението.
-кифлите-простакеси , фенки на убиеца- сълзливи сцени на радост и гушкане с майката на убиеца
-задочна подкрепа на държавата, която може и да не осъди убиеца и ще се наложи нея да я осъдят в европейски съд.
Подкрепа на потърпевшия
- роднините и приятелите
-лекарите-корифеи от държавно лечебно заведение
Мечтите: Андрей имаше мечта- искаше да бъде пилот на самолет. Сега, по медицински причини това няма да му се случи. Заради
Вината
- на родителите, отгледали своя изрод
- на директорката на училището, която все още е на този пост и продължава да се изявява като дежурен глашатай срещу недостатъците на образователната ни система- откровен цинизъм
- на кифлите-тройкаджийки , на родителите им, на обществото, което ги търпи..
Андрей ще продължи някак живота си- с подкрепата на лекарите-светила, които спасиха живота му. На чудесните му родители и приятели. Ще се радва на приземени самолети и, може би ще има друга мечта..Може би..
източник:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1583591Интересно какво мислят децата за убийците между тях. И родителите на тези деца. И учителите, които вдигат безпомощно рамене, докато си прехвърлят топката с 'отговорността е в къщи.' Какво мисли Чопър, който ще възпита децата си в расизъм:)
Или оня сладур Жан, лидерът на псевдостачката за ваканциите..
Сигурно съм зла и прекалено критична. В случая съм пристрастна /казвала съм го/, но всеки можеше да е на мястото на потърпевшия.