ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 25 Яну 2025 13:51

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Децата-убийци!
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2012 20:58 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
От мен не очаквай да искам някакво съдебно наказание. Оня горе си знае работата. Не говоря празни приказки. Преди години синът ми беше нападнат с метална тръба от трима пияни цигани в Дивдядово с цел да му оберат парите, дето ги нямаше. Беше на 10-11 години . Върна се с 6 предни избити зъба,счупена ръка и синини. Даваха ми съвети да ги съдя , да водя дела и тъй нататък. Не, мерси. Пари и нерви за подобни дела нямам. Рано или късно всеки си получава наказанието.
Имаше един много хубав филм, но не помня името му. 6 или седем мъже убиват една жена. Сестра й след време започва да им отмъщава. Един по един, бавно, с течение на времето ги измисля. Не ги докосва,не се показа пред тях, не ги заплашва.Така подрежда нещата, че отмъщението им идва като че ли само,някъде отгоре, без нейна намеса.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2012 21:05 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 10:07
Бърби написа:
Нали не очакваш да кажа:' 200 пръчки публично, на голо, за законотворците '?

Предполагам, че знаеш нещичко за наказанията в Китай- на стадиона, преди футболен мач, разстрел и разписка на куршума за плащане от близките на престъпника. От това по-добра превенция няма!:)

Да живее демокрацията :) Нямам какво повече да кажа .
amapola написа:
. Даваха ми съвети да ги съдя , да водя дела и тъй нататък. Не, мерси. Пари и нерви за подобни дела нямам. Рано или късно всеки си получава наказанието.

Дала си страхотен пример на сина си ! Това ли ни е гражданското общество ? "Нямам нерви и пари" ... нищо повече от едно добро оправдание.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2012 21:23 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
ME4O_TURIST написа:
Дала си страхотен пример на сина си !

Първото и може би най-важното е, че нито аз, нито той щяхме да се чувстваме по-добре и по-приятноовъзмездени, ако някой беше влязъл в затвора, заради случката.
Освен това, да чакаш обезщетение от циганин е безсмислено.
Трето- нека се научи, че трябва сам да се защитава и "разбира", включително с биячите си и да не разчита винаги на близки и на съда.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2012 22:15 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 12 Сеп 2008 10:46
amapola написа:
От мен не очаквай да искам някакво съдебно наказание. Оня горе си знае работата. Не говоря празни приказки. Преди години синът ми беше нападнат с метална тръба от трима пияни цигани в Дивдядово с цел да му оберат парите, дето ги нямаше. Беше на 10-11 години . Върна се с 6 предни избити зъба,счупена ръка и синини. Даваха ми съвети да ги съдя , да водя дела и тъй нататък. Не, мерси. Пари и нерви за подобни дела нямам. Рано или късно всеки си получава наказанието.

Eдва ли "оня горе" е имал нещо общо с възмездието, което ги е сполетяло :G8.gif

аmapola написа:
Трето- нека се научи, че трябва сам да се защитава и "разбира", включително с биячите си и да не разчита винаги на близки и на съда.

Ееее, съмнявам се, синът ти на 10-11 години сам да се е "разбрал" с биячите си. По-скоро мама е намерила някой да се разбере с тях. И това, което е научил от цялата работа е, че ако имаш родители с достатъчно средства и подходящи контакти не е нужно да очакваш съдът да въздаде справедливост.
п.п. Не мисли, че те обвинявам. В тази държава това е единственият начин да получиш справедливост.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2012 22:16 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Спирам да ти отговарям, няма смисъл :) Няма да успееш да ме убедиш, че уличното правосъдие е решението ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2012 23:00 
<5™
<5™

Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
Извън темата/подсказка:
Мечо,
не си виновен ти, че си такова чудо на чудесата. Системата е.
По повод съдебната система : За съжаление учиш право, но хабер си нямаш от съдебната система в България. Как да ти го кажа по-просто ? Съдът си играе на съд, прокуратура си играе на прокуратура и т.н. Ще дойде време и ще има game over ама дано да стане в близките 20-30 години, че да си дойде всичко на мястото.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 13 Окт 2012 23:53 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

И има едни форумни капацитети , които разбират от всичко , включително и съдебен процес :) Всъщност прав си, познанията ми за съдебната система са чисто теоретически , все пак главно практиката учи . Никога не съм твърдял, че съм свръхкомпетентен, за разлика от повечето тук

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Окт 2012 11:52 
Ветеран
Аватар

Тук е от: 06 Юни 2008 1:42
Че той съдебният процес е ясен. Тва е финансов процес (обменят се едни пари), протичащ в рамките на съдебните система и зала...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2012 11:06 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 12 Сеп 2008 10:46
Пореден пример за безпричнна агресия и садизъм проявени от "деца"

Деца малтретират пазач до смърт, дават му бира с пепел
.... Пристигат към 20,30 ч при язовира, построен от Татово време за нуждите на ТКЗС-то.
Край него има 2 дървени къщички. С Бобо влизат в едната отляво на язовира. Вътре са Коки и Дамян. Ток няма, свети газова лампа. Сядат, приказват, черпят се с бира.
По едно време две от момчетата излизат на вратата. Викат Иван по име и сипят попръжни. Капчин пристига оцапан, със скъсани дънкови бермуди. Влиза в къщата и присяда на дъска вляво от вратата, мърморейки нещо.
След минути без причина две от момчетата го нападат с шутове и викове: "Излез навън, влез вътре, донеси дърва!"
Капчин излиза и пак влиза. Насочва се към ъгъла, ляга на дюшек на пода и се завива до шията с одеяло. В очите му приплъзва страх.
Момчетата сядат на две пейки, сипват в чашите бира. 15-годишният Коки отива до Капчин и се надвесва с крясък: "Кой съм аз?!" Рита човека на пода. Капчин отваря уста да каже нещо, но получава втори удар.
Изневиделица друг от го халосва отзад с права лопата, а после с дръжката почва да го удря по гърдите. Докопва летва от сачак и почва да го млати. С всяка секунда момчетата се ожесточават. Един рита Капчин, където свари, друг го удря с тояга. Коки се засилва и скача върху човека, който не сдържа вика си от болка. После сяда върху него и се подрусва.
"Оставете ме, моля...", стене 54-годишният мъж, докато се превива под одялото. Не оказва съпротива - дали от страх, или от отчаяние, че силите са неравни - момчетата не само са повече, но са по-жилави и здрави. Единият е син на човека, пуснал го да обитава къщичката до язовира.
Капчин едва диша, от гърлото му излизат хрипове. Моли за чаша вода.
"Ще ти дадаме бира", казва му един от биячите. Взема чаша с фасове, изважда ги, сипва в пепелта малко вода и долива бира. Капчин отказва да пие. Едва тогава му дават чиста вода, която човекът изгълтва. След 22,30 ч младежите си тръгват.
Капчин остава на земята, трепери. Умира в мъки. Ребрата - от второ до пето вляво, и от четвърто до шесто вдясно, са счупени. Челото, тялото и краката са осеяни с червено-сини петна.
Смъртта е настъпила бавно и мъчително от тежка гръдна травма и развили се вследствие на побоя затруднения в дишането, сърдечно-съдова недостатъчност и травматичен шок.
Убийството е извършено от младежите с пряк умисъл, пише в обвинителния акт по делото.
За прокуратурата смекчаващи вината им обстоятелства няма, а отегчаващите са - жестокостта към пострадалия и безпричинния побой. Няма отговор на въпроса какво е предизвикало насилието.
Момчетата не са били зависими от наркотици, няма доказателства да са били пияни. Изпитата бира може да им е повлияла, но не дотам, че да загубят задръжки. Не е известно Капчин да ги е предизвикал с нещо. Имало съмнения, че върху него е оказван системен тормоз и по-рано, с участие на други ученици, но доказателства не са събрани.

И нормалното (за BG) развитие на случая:

Младежите вече са пълнолетни, пуснати са на свобода под "надзор от родител". Делото срещу тях веднъж е внасяно в съда, но е върнато заради процесуални нарушения. В началото заподозрените и обвинените за побоя са повече, но част от тях няма да са на подсъдимата скамейка - не са събрани достатъчно доказателства срещу тях

....

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 25 Яну 2025 13:51

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: