Тук е от: 23 Фев 2007 16:15 Мнения: 6357 Местоположение: Шумен,Центъра на света
Не съм съгласен с така поставената от Бърби тема. Не одобрявам квалификациите по такава сериозна тема. Също така абсолютно не мога да приема в темата хора, които се правят на интересни и много умни и задават грозни въпроси.
Тук е от: 06 Апр 2008 8:12 Мнения: 12792 (автор на темата)
Dobo написа:
Не съм съгласен с така поставената от Бърби тема. Не одобрявам квалификациите по такава сериозна тема. Също така абсолютно не мога да приема в темата хора, които се правят на интересни и много умни и задават грозни въпроси.
Мен не ме притесняват тия, дето се правят на умни, но за другото има една умна приказка- за мечката в двора на комшията. Освен това- всеки има право на лично отношение и на квалификации. Не го приемам за невинен и за мен този младеж е убиец! Няма значение дали е осъден или не! Той е престъпник!
Лошото е, че мечката не е в двора на комшията а нашия двор. Не искам да разглеждаме дали според закона е престъпник или не, това в случая няма значение. Аз не бих искал да бъда на мястото нито на едните родители, нито на другите. Въпроса е търпимостта към такива прояви от страна на обществото.Насилието м/у деца и младежи е на много високо ниво и за това вина обществото. Осъжда виновния и забравя.Същото прави и държавата ( не визирам ничие управление ). Всички забравят, че децата ни са улицата.... темата е дълга, сега е рано и ще заминавам за далеко.... и няма смисъл.
amapola написа:
Много ти е рано, за да бъдеш толкова циничен. Дипломирай се, поработи десетина години... та чак тогава ще е оправдан цинизма ти.
Amapola, той е отличен пример за младите и кой е виновен за това, което се случва с тях. Дете произлязло от страхотни родители доколкото ги познавам, финансово стабилно, уредено, работещи хора, грижовни. В крайна сметка резултата е на лице, след години може и да стане нещо добро, но към момента толкова типичен пример. Циничност, арогантност, неуважения и т.н. и после Бърби пише в началото на темата.
Тук е от: 08 Яну 2007 10:07 Мнения: 2599 Местоположение: Шумен
Добо, хайде да не си поставяме подобни квалификации , става ли ? Уважавам тези, които са достойни за това. Точно ти си един ярък пример за циничен и арогантен тип . На амапола отговорих по този начин ,защото ми омръзна да и чета глупостите , мислейки се за компетентна по всяка една тема , а и самото и мнение беше провокативно . Съдебната система ще си свърши работата- ще наложи някакво наказание . Всъщност проблемът не е в т.нар система, а в самите нас .
Тук е от: 15 Дек 2007 13:00 Мнения: 12483 Местоположение: винаги на №14
Извън темата/подсказка:
Виж какво, Мечо. Като всеки нормален човек имам мнения по много въпроси , но за компетентност не съм претендирала /освен в областите, в които работя/. Щом толкова ти е омръзнало да ми четеш глупостите - прескачай ме , игнорирай ме...има начини бол. За да продължа мисълта си от по-предния ми пост ще ти кажа, че не ти преча да си вярваш, че притежаваш цялото познание , но понякога ми идваш в повече с менторския и лозунгарския си тон. В споровете приемам за "оръжия" аргументите и фактите, а не клишета, лозунги и обиди. Вкарването на тон на всезнайко ми докарва колики, а имам нервен стомах. Свястно момче си , умен си, но често пъти започна да губиш мярката.
А ти какви аргументи очакваш да изложа срещу заядливото ти мнение ... "Нека Ме4о да оправдае сега съдебната система" . Счупи тъпомера с това изказване . По какъв друг начин очакваше да ти отговоря ? Опитваш се да ми обясниш, че съдебната система е виновна за ликуването на фенките ? В никакъв случай не оправдавам въпросния младеж , но и ти и Бърби трябва да се позамислите малко - на негово място можеше да бъдете вие или вашите деца . Никой не е застрахован
ME4O_TURIST написа:
В никакъв случай не оправдавам въпросния младеж , но и ти и Бърби трябва да се позамислите малко - на негово място можеше да бъдете вие или вашите деца . Никой не е застрахован
Я пак! Аз или близките ми на мястото на този убиец???? Виждаш ли се какви ги пишеш?
Да , виждам се ! Престъпленията се извършват от всякакви хора - такива като мен , теб и който и да е член на този форум. Никой не е застрахован , Бърби . Монетата винаги има две страни .
Бих се съгласила с тезата ти, когато става дума за убийство по невнимание, птп или нещо подобно. Но за нападение в гръб, за побой с такива последствия- няма начин! Това същество е живяло в семейство без ценности, без възпитание, без обич! Не си прав- някои сме възпитавани и научени , че животът, не само нашия, е благословия и ценност и , че не можеш да отнемаш нещо, което не си дал, не можеш да увреждаш, да причиняваш болка и страдание. Не си прав! Монетата има две страни и винаги може да си потърпевш, но убиец...айде недей...
Сложно нещо е човешката психология . Едва ли и най-хладнокръвните убийци стават с мисълта , че ще колят и бесят. Любопитно ми е ,ти и Бърби какво наказание предлагате ?
Нали не очакваш да кажа:' 200 пръчки публично, на голо, за законотворците '?
Предполагам, че знаеш нещичко за наказанията в Китай- на стадиона, преди футболен мач, разстрел и разписка на куршума за плащане от близките на престъпника. От това по-добра превенция няма!:)