ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 25 Яну 2025 14:33

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Харлем шейк или имитация по български
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2013 17:14 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
(автор на темата)
Случая сме го споменавали, но едно предаване по тв преди малко ме провокира да му пусна специална тема. Помните- учител в 'елитно пловдивско училище' снимал клип, заедно с учениците си в двора на училището. Последвало искане за оставка, родителски истерии, учители, небедени за психически тормоз над децата им след случая, среща с министъра и т.н..
Подобна история имаше и в библиотека в Оксфорд, но там не последваха потресаващи тъпотии, характерни за българската действителност.

Поразена съм и от факта, че в защита на нашенчето има написани десетина есета:

Тук пишат преподаватели, родители, понякога се отбиват и деца.
Ще ми се да поразнищим случая и да говорим за границата в отношенията учител-ученици, за мярката и морала, за слободията и псевдодемокрацията, за откровената лиготия.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Харлем шейк или имитация по български
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2013 17:52 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 18 Фев 2012 10:59
С тези есета наистина са пресолили яденето.
В конкретния случай директорката си е вкарала автогол.
Първият непедагогически ефект идва от това, че учениците ще героизират даскала си. Което се случва в момента - есета, ревове, сополи в негова защита. В същото време ще продължат да си друсат хармел шейка по дискотеки и то още по-настървено.
Вторият отрицателен ефект е, че уволнението създава в учениците чувство за несправедливо осъждане, което води до загуба на доверие, обезверяване.

А иначе харлемшейка ми е много готин танц..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2013 17:54 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 12 Сеп 2008 10:46
Потресаващите тъпотии започнаха с уволнението на учителя ("помолването" да напусне) от страна на директорката, която явно има същите морално остарели възгледи като автора на темата. :wink:
Сравнението с Оксфорд е нелепо. Не заслужава коментар.
Извън темата/подсказка:
btw. К'во стана с Тийчъра от Шумен? Работи ли някъде като учител?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2013 18:03 
~~~~
~~~~

(автор на темата)
FOWLER написа:
Потресаващите тъпотии започнаха с уволнението на учителя ("помолването" да напусне) от страна на директорката, която явно има същите морално остарели възгледи като автора на темата. :wink: ......

Явно не можеш да се справиш с личните си сърбежи и хапеш напосоки, но това, вече, не прави впечатление.
Директорката го помолила, той , пък, взел ,че напуснал по свое желание! :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2013 18:07 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 13 Фев 2011 8:39
Бе не знам ама втора тема вече се занимава с тоя "проблем"...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2013 19:43 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Извън темата/подсказка:
Фаулър, не е добре, когато всеки прецедент от типа на Харлем шейка, става повод за злобни подхвърляния, вместо да се получи нормален разговор.

Може би е старомодно мисленето ми, но смятам, че мястото на подобен танц не е в сградата на училището, нито е нормално учител да играе този танц с децата. Което не значи, че е трябвало да бъде уволнен.
Тази случка ми напомни на една друга случка със сина ми. По случай завършването на 5-ти клас учителката им събра всички деца в едно барче. В нейно присъствие хлапетата празнували завършването с джин и тоник. Моят синковец така се беше напил, че за малко да стигнем до болница. Така бях набрала на класната им тогава, но премълчах. Да е жива и здрава, още е учителка в същото училище. Пък и всяко зло за добро - от този случай до днес синът ми се отврати и досега не близва алкохол. Но не е в това работата.
Работата е там, че всяко нещо си иска мястото, времето, възрастта.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2013 20:05 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Абе танца като такъв е безобиден, нищо кой знае какво!
Я да попитам аз моралистите: вие що не направихте забележка поне на идиотите с чалга помияри на тетрадките - тая простащина чалгата е много по-вредна и аморална от харлем шейк-а и се шири из училищата със страшна сила!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2013 20:13 
~~~~
~~~~

(автор на темата)
Не знам кои моралисти визираш, но аз нищо не съм казала за танца!
Извън темата/подсказка:
А, като питаш за чалгата- имала съм няколко инициативи, които, през училищно настоятелство, са наложили правила в две училища, които забраняват чалгата, чалгарското поведение и облекло. Подсказвам, че в тези училища има видеонаблюдение и камерите са монтирани не само на входа, а и във всяка класна стая.

Танц като танц. Дунавското хоро , обаче, е малко по-интересно. Ти как си с хората? Надявам се, че поне едно право можеш да изкараш, щото аз познавам едни сладури, на които им се наложи да ходят на курсове по народни танци преди сватбата си.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2013 20:17 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Така и не можах да науча никакво хоро...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2013 10:52 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 06 Юни 2009 18:44
Ганкиното на бос крак е най лесно :G8.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2013 11:41 
~~~~
~~~~

(автор на темата)
Ганкиното ми е от любимите, но ми се струва, че министърчето заигра ситно влашко. Егати нещастния човечец- седнал да се грижи за работата на сгафилия и през ум не му мина да разбере защо 60 учители от същото училище дума не дават въпросния да остава между тях.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2013 13:56 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 15 Яну 2007 14:01
На министъра това му е работата, ами на нас? :A7.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2013 11:00 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Тези дни прочетохме доста мнения по случката. Не, че съм изненадана, защото и при други случаи съм забелязвала същото- някак елементарни са представите ни за добро и зло, за вина и за невинност ; също така, колко е лесно да бъде пренасочвано отношението на обществото в дадена посока.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2013 12:12 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 10 Яну 2010 2:42
Учениците правят далеч по-неприлични неща и сами! Да сте чули някой ученик да е изгонен от училище? Същото това видео, можеха да си го снимат и сами и да го ,,качат" някъде из нет-пространстовото. Тогава как щеше да се окачестви? Истината е, че учениците имат права, а учителите само задължения! Във всички ,,по-особени" случаи, ако има замесен учител-той Е виновен. Ако ли не, учениците са оневинени. Нали все ги оправдаваме с ,,трудната" възраст, семейни проблеми и тем подобни глупости! В случая аз съм ,,за" комунистическите приоми! Да се въведе отново оценка за поведение! Веднага! Който не спазва правилата-вън! Да чисти улиците!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 24 Мар 2013 18:51 
~~~~
~~~~

(автор на темата)
Тоя вече почва да ми става смешен - танцът му изпращал позитивни послания към децата. Дано да съм чула грешно, че ме хваща срам от такива нещастници в образователната система и загрижените за тях нищонеправещи и неразбиращи назначени министърчета. Още малко и национален герой ще го направят с това разхождане по телевизиите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Бърз отговор

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 25 Яну 2025 14:33

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot], RogerInalo

Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: