Откак въведохме новите правила в раздела се оказа, че правилото за задължителен телефон за връзка при обява тип Продава ме вкарва в безкрайни дискусии.
Правилото го предложих аз, целта ми е това да е някаква бариера срещу измамници. Знам, че всеки може да си купи карта за 5 лв. и т.н., но по-добре малка, отколкото никаква защита.
hope реши да продава лаптоп и поиска от мен да отменя правилото заради нея. Казах и, че няма да направя изключение. Тя сложи телефон и на 25 Ноември го изтри като лаптопа все още се продава. Темата и е за триене, но тя в същото време е и модератор.
Shaggy реши да продава мобилен телефон без да си даде номера. Предупредих го на ЛС, даже не благоволи да ми отговори. Проведохме дискусия в чата, която пускам тук:
Цитат:
SecondShoe Шаги трия обявата ти ако не сложиш телефон за връзка
Shaggy телефон няма да сложа
Shaggy не искам да ми дрънчат идиоти
SecondShoe ок тогава
Shaggy а ти си помисли в/у правилата СИ
SecondShoe няма изключения
Shaggy ако се зачдеш за това - ще ме проищаваш шу, и то много
Shaggy телефон давам след офертите на ЛС
SecondShoe като предлагах правилото за телефон никой нямаше против
Shaggy никой??
Shaggy помисли малко, за какво е тоз телефон директно в страницата
Shaggy ако се опасяваш от измами - ще ти го дам на ЛС, за да можеш да ме предадеш
на полицията ако измамя някого
SecondShoe телефона е за да се защитят купувачите от измами
Shaggy чети по-горе Smile
SecondShoe поне някаква защите е минимална
Shaggy нали ако искам да го излъжа, ще сложа една предплатена бе,Шу...Wink
SecondShoe ако не искаш да ти седи телефона си редкатирай мнението след продажбата
и вече няма да го има
Shaggy един номер на прима....и готово ROTFL
SecondShoe да, ще сложиш предплатена, но поне ще се затрудниш малко
Shaggy хайде, холан....жив и здрав
Shaggy гда, страшно ще се затрудня = 10 лв срещу 200лв
Shaggy не те упреквам, разбирам те Smile
SecondShoe Шаги въпроса е обсъден в темата и е взето решение
Shaggy хубу де Smile
SecondShoe едно изключение и се губи смисъла от цялата работа
Shaggy ок.... живот и здраве - в пълен ред и радост Smile
Shaggy но мисленето,Шу, е по-добрия избор от ''реда''
Shaggy и от ''културата''
Shaggy и от ''смисъла'' Smile естествено
Shaggy не те напътствам, но все някога някой трябва да ти ги каже тези
неща....нека съм аз и то по този начин
SecondShoe ако има много недоволни от изискването за телефон, напишете тема и се
оплачете, ще го махна, дотогава няма изключения
Shaggy дотогава ме затрудняваш да го продам Smile
Shaggy което ще ми коства време и пари Smile
SecondShoe ами напиши си ноемра в темата и ще се улесниш страшно много Smile
Shaggy а докато се нароят недоволни, при това осмелили се да ти го кажат ще дойде 2009-та
Shaggy Smile хайде хайде
SecondShoe не знам някой да ми е спестил нещо досега
SecondShoe има си и теми за илюстрация
SecondShoe привилегировани няма
SecondShoe всичко е позволено в рамките на правилата
Shaggy много се страхуваш че минавам за ''връзкар'' ли?
SecondShoe няма връзкари, мъча се да потушавам такива явления
Shaggy това че имам наистина много приятели не е повод
Shaggy добре,Шу....радвам се че поговорихме Wink
Ако на някого не му харесват правилата тук има отворена тема за дискусии. Не видях нито hope нито Shaggy да са пуснали предложение тук, камо ли да има някакви аргументи.
Имам няколко въпроса:
1. Одобрявате ли тактиката ми да няма деление на "наши хора" и на "други хора" в настоящия форум?
2. Правилно ли смятате, че съм постъпил като съм изтрил(всъщност още не съм) темите на hope и Shaggy?
3. Да има ли задължителен телефон в обявите тип Продавам? Очаквам аргументирам отговор.
Оставям обявите на hope и Shaggy, за кратко, неизтрити за да са илюстрация към сегашното мнение, друга причина няма.
P.S. Шаги ми каза да помисля върху правилата "СИ". Единственото правило, което аз съм наложил, без да питам и да се интересувам от вас, е максимална част от работата на форума да зависи от обикновените хора. Затова модераторите не ги избирам аз, а ги избирате вие, а всяко нещо подлежи на промяна ако бъде подкрепено от достатъчен брой аргументирани потребители. Разрешено е да обсъждате модератори, админи, как си вършат работата, защо и т.н. Това не е толкова правило, колкото принцип и за неговата защита си запазвам правото на еднолични, силови действия, когато е необходимо.