ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 07 Юни 2026 13:26

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 882 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 59  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007 12:08 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата

Тук е от: 05 Фев 2007 15:55
Какво наложи изнасянето на темата за подаръците на видно място. Все пак не сме благотворителна организация. На мен лично не ми харесва този вид.
И другото - не смятам за удачно да се кепази герба на Шумен по този начин.

Последна промяна hope на 04 Дек 2007 12:13, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007 12:11 
Focken' Koko Bryce
Аватар

Тук е от: 06 Фев 2007 22:23
Подкрепям.
привържник съм на идеята за благотворителност, дадох своя дял, ама не приемам за нормално форума да изглежда като форум специализиран за набиране на средства.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007 13:18 
Ветеран
Ветеран
Аватар

Тук е от: 03 Юли 2007 18:17
Тъй като тук изразяваме лично мнение, не обвързвам своето с никого и нищо, и не бих искала то да се приема като опорочаващо идеята, която се обсъжда.
Поради факта,че ми се набива в очите, винаги щом се зареди страницата на форума, бях предизвикана да споделя, че не всеки подкрепя такива благо-творителности. Аз, още по- малко. Причината..? че по този начин се "утвърждава" и "узаконява" абсолютната безотговорност в обществото ни. В този смисъл може да се стигне до извода, че такъв тип кампании са дори анти-социални:

1. родители, неинтересуващи се от децата си,
2. недостатъчното действие на отговорните органи за нормалния живот на тези дечица
...и накрая ние/ обществото да се грижим за това всичко да изглежда нормално, когато всъщност не е. И децата- сити, и родителите- спокойни и държавата- "оправена". Това е все едно да запълваш черна дупка. Винаги ще има някакви обекти около нея, които ще бъдат донори, и ще изглеждат "божествено" мили в очите на околните и на децата. Но дупката запълване няма, особено щом редовно се "подхранва".

Ако имах възможността да се грижа за деца, то те щяха да бъдат моите собствени. За момента нямам такава/ такива, затова и не бих участвала в тази акция.
И все пак, за да не бъда чак толкова лоша, ДА, бих подкрепила идея за развитие на отговорност в родителите, чисто човешка и гражданска, че децата са не, за да бъдат отглеждани от някой друг, а от тях самите. Нека решим първия проблем с родителската отговорност, да се разбере защо има Майка и Татко, какво се очаква от тях, за да има бъдеще. Ако това бъде решено, едва ли ще се налага да се правят опити за запълване на дупки всеки Великден, всяка Коледа, а само дни след това децата пак ще бъдат сами в този свят, макар и с някой друг подарък на малкото си шкафче.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007 13:23 
Баш майстор
Баш майстор
Аватар

Тук е от: 08 Яну 2007 18:46
Благотворителност има в ЦЕЛИЯТ свят,както в най-бедните държави,така и в най-богатите.Това НЕ Е български проблем!Нямам какво повече да кажа.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007 13:30 
Велосипедист
Велосипедист

Тук е от: 11 Фев 2007 14:04
Това ще е само до Коледа. Може ли за 20-на дни да загърбите личните си предпочитания и вкусове?
Разбира се, включването в инициативата е въпрос на личен избор, не е нужно тук да се дават обяснения защо го правя или защо не го правя.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007 15:22 
Форумен дух
Форумен дух
Аватар

Тук е от: 22 Яну 2007 9:58
Нямам нищо против благотворителността.
Против съм обаче проявата и само и единствено на празници - най-често Коледа. Ужасен е призива "нека да бъдем добри поне за малко". В останалото време пак може да сме безчувствени и безразлични, така ли?
Същото е с ходенето на църква и паленето на свещ по празниците. Вече се е превърнало в почти свещен ритуал. Хора, които нито са религиозни, нито вярват в Бог, нито пък ще стъпят по друг повод в църква, освен ако се заженят - още един абсурд :shock:
По темата - не ми харесва показността на призива и подхода да се предизвика съжаление!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007 16:23 
Администратор
Аватар

Тук е от: 07 Яну 2007 4:15
(автор на темата)
Оценявам мненията на хората, които не подкрепят благотворителността или изнасянето на темата на челно място, но мненията им няма да бъдат взети под внимание, тъй като засега са малцинство.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007 16:44 
.
Аватар

Тук е от: 19 Фев 2007 7:18
Грозничко е, дума няма.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007 17:25 
Велосипедист
Велосипедист

Beatfan, не мисля че достатъчно познаваш всеки един от нас, за да кажеш когато точно проявяваме благотворителност. Това, че познаваме домовете и техните ръководства може да те доведе до една мисъл - и друг път сме ходили там. Не е само по празници. Мога да ти дам документация от други мои инциативи, както и примери на кого и как точно съм помогнала. Ако те интересува, пиши ми на лични да се свържем и ще ти предоставя информацията.
Доколко сме безсърдечни през останалото време... не знам, постове като твоя понякога ме правят безсърдечна.
Не виждам връзка с ходенето на църква. Не ходя на църква, нито имам църковен брак, но пък нямам нищо против да правя добрини за хората. Едното няма нищо общо с другото и не знам как ти хрумна просто сравнението.
И какво значение има как изглеждат нещата във форума, като че ли всичко в живота ни е красиво и прекрасно. В момента гледаме да сме практични, за да стигне посланието до повече хора, които не мислят като теб.
Още нещо важно, отново ще повторя специално заради теб: участието не е задължително. Също така е анонимно, няма никаква показност!
Весела Коледа!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007 17:46 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Фев 2007 15:36
Бих се включил в акцията на драго сърце ,но си мисля , че ще е по-ползотворно да отидат за раздаване на кондоми на ромското население. 8) Така мероприятието ни ще има превантивен ефект , за да не се налага да се правят други такива.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007 19:17 
Велосипедист
Велосипедист

Инспекторе, аз пък бих подкрепила твотята инициатива! Както и предполагам други съфорумци. Хайде, с теб сме! :B9.gif

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007 20:28 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата

Тук е от: 05 Фев 2007 15:55
SecondShoe написа:
...тъй като засега са малцинство.

Преброй ги отново!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007 21:23 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 26 Сеп 2007 21:54
Излиза, че за да си позволи човек лукса да заеме определена позиция по даден въпрос, трябва да рискува да го обвинят в липса на постоянство, защото не е бил забелязан да заема същата позиция и друг път. Много мъдро... В такъв случай, всеки, който направи нещо и поддържа горната теза, държа да обяви на всеослушание какво е направил, че да съм в течение и аз. Сакън да не би някой да помогне на тези, които имат нужда от помощ- ако не може да е за постоянно, по-добре изобщо да го няма, защото слабите съвсем ще се изтънчат и ще чакат само наготово. Всичко трябва да си е по правилата- мисленето за определени работи е дело на държавата, не на отделните граждани, тъй че дайте да не изземваме прерогативите на държавата, понеже не е наша работа. Ама ако някой друг се сети за това- я да го вкараме в правия път, че да не вземе да излезе нещо-по от нас... Човек като иска да намали един кусур, това не следва да значи, че се опитва го докара като нещо нормалмо- то пак си е кусур, макар и с минус отпред.
'Айде стига толкова, че нещо взе да ме хваща...
P.S. Герба на Шумен го кепазят по толкова много други начини, че това е направо комплимент за него. Аз на герба му козирувам и стоя по 1 минута мирно, като го видя; тъй че отношението към него ми прилича малко на "войнската чест и слава", дето им постна линка към тях снощи...
http://dreal.net/wiki/index.php/%D0%92% ... 0%BD%D0%B8

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007 21:43 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 09 Яну 2007 0:04
Нищо не разбрах, г-н с-на ш-к о.р. Найсфелов. Каква ти е програмата? Може ли аргументи if и end.
П.П. Драсканици в духа на тая от линка имаше и по-рано - за ролята на учителите в обществото.
Поздрав най-сърдечен

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2007 22:01 
Персона грата
Персона грата

Тук е от: 31 Мар 2007 11:03
InspectorGadjet написа:
Бих се включил в акцията на драго сърце ,но си мисля , че ще е по-ползотворно да отидат за раздаване на кондоми на ромското население. 8) Така мероприятието ни ще има превантивен ефект , за да не се налага да се правят други такива.

Да, ама философията на Манго е:
"Да чу*аш с презерватив е като да ближеш шоколад през витрината."
Тайничко си мисля, че има нещо вярно.. ;)

Последна промяна okokorko на 04 Дек 2007 22:02, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 882 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 59  Следваща

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 07 Юни 2026 13:26

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Не можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: