Тази сутрин минах през пазара.....тъкмо докараха 30-тина шарана по около 2-3 кг.По това време само там ходя за риба:)))А сега сериозно....имам инфо от баластерната в Радко...не бутва:))),на реката също като на баластерната.....само май на езерото излизал костура на рибка и някоя друга кьорава щука, но това е непотвърдена информация:)))
Тук е от: 23 Сеп 2007 21:41 Мнения: 529 Местоположение: Пред микрофона
Вярно е, че през този сезон, рибата кълве единствено на портмоне. Но все пак, място където можеш да направиш качествен риболов е в Рила и на река Дунав. В Самоков има перфектно развит риболовен туризъм, аз лично се накъсах да ловя риба там, за около два часа извадих над 20 пъстърви (декември месец). До развъдника има културно хотелче, рибата която си уловиш, можеш да си сготвиш сам в градината на хотела.
_________________ Колкото и да си пудриш задника, той лице няма да стане!!!
Много се заинтригувах за риболовния туризъм, особено пък ако всичко е уредено както трябва. Нещо като сайт имат ли или някакви координати. Пъстърва не съм ловил- сигурно пише из нета, но старите ни въдици ще послужат ли?
_________________ This is the Internet, it literally makes you post brainless things in every shape and form. Sadly true.
Тук е от: 23 Сеп 2007 21:41 Мнения: 529 Местоположение: Пред микрофона
http://www.zodiac-bg.com/zanas.html - това е един от хотелите, в повечето случеи осигуряват въдици и стръв, общо взето можеш да тръгнеш само с два чифта гащи и две тра фанели. Цената никак не е скъпа, ако се организира по-голяма група имайте впредвид и мен.
_________________ Колкото и да си пудриш задника, той лице няма да стане!!!
Тук е от: 26 Яну 2007 10:08 Мнения: 656 Местоположение: Шумен
Според мен засега никъде не става за риболов,реките са високи и мътни,някой язовири още не са се размразили,но за Баластриерата може да излезе нещо,ако не е замръзнала.
Тук е от: 20 Май 2008 11:24 Мнения: 473 Местоположение: Шумен
Не е препоръчително да се ходи на Шуменския язовир,казвам го от личен опит.Всеки петък нарочно пускат мрежите около позволената за риболов ивица(тая от към орехите и втората половина на стената),рибата се плаши,дръпва се в другия край и при най-добро стечение на обстоятелствата хващаш някоя червеноперка и някой заблуден костур.Щуката по принцип не се държи в тая част на водоема,която е позволена-трябва да си наемеш лодка от пазачите и да идеш в папурите....Зле е там. Още няколко месеца ще почакаме арендатора да се махне и ИАРА да го вземат и зарибят.Тогава ще е супер,но сега е трагедия!
_________________ The chance you've got comes never twice do your best and do it right. Your time will come but don't you hide you are on your way!