Вчера пуснах един пост извън темата, в тази за "Купувам нокиа 1100", днес обаче като си прочетох поста, се сетих че тук няма нужда да е офтопик.
За тази спекола има два варианта, това с тановете и смс не е възможно.
Едната доста котирана версия е, че може да се проведе разговор, без да бъде отчетен такъв, по време на сигнал свободно. Така могат да се уреждат сделки и провеждат разговори без да бъде отчетено обаждане и направено подслушване. Но това ми се струва по-скоро производно от моята лична теза, която ще изложа сега:
Имам 20-30 супер излишни боклука, които дори за да изхвърля трябва да направя разход. Обаче например съм изобретателен, решавам да спечеля добри пари от тях. Свързвам се с един - двама котирани далавераджии и им казвам
- Брато, страшна далавера излезе, един мой човек от Зимбабве, купува тая супер вещ(моят боклук) за 3000 долара, плаща веднага, а какво ги прави незнам, аз вече му намерих два, плати ги в кеш човек, пък ги купих за по 20 кинта. Единия даже го видях в едно хюмне на кристал, предложих му парите и веднага ми го продаде, баси балъка, пък аз каква далавера направих!!!
- Чесно ли ве селяк, че кво ги правят тези бе? пита далавераджията оплетен като каракуда в "парашут"
- Не знам, пък не ме е.., важното е че далаверата е страшна.
- Айде щи звънна по-късно. - И хуква рибока да търси боклуци, като съобщава на поне още 100 човека, само за един астрономически час.
На другия ден, още рано сутринта звъни телефона.
- Ало (отговарям сънено аз)
- Пич, намерих от тези една бройка, ела да видиш дали отговаря!
- Чакай ме след час на камина.
- Добре, ама айде побързай, че трябва на едно място още да отида.
През следващият час, далаверко се обажда поне още 4-5 пъти за да се увери че няма да закъснея и не съм го метнал нещо с цепията.
Кафе "Камина", пристигам с десет минути закъснение, а онзи потен и нервен, сякаш ме е чакал три часа в Мохаве.
- Айде бе, що закъсняваш, знаеш ли колко работа ме чака. - вика този нервно, ама аз си знам, че го чакат още няколко балъци, които искат да разберат резултата.
- Дай да го видя! Такааа, да пич, точно това е стоката, отговаря, ама гледай да е точно от тези, супер е, щом бързаш аз няма да сядам, че и аз съм намерил на едно място пет от тези и отивам да ги взема, давам ти 2700 долара сега, че да има и триста за мен. Броя мангизите и му ги давам.
След три дни, вече ми е писнало рибокчо да ми звъни, се срещам с него, защото вече е намерил 7 бройки и иска да ги отвърже. В същото време мълвата се е разнесла из разни среди.
- Кво става, как е далаверата, ето ти 7 броя. - вадя пари и му плащам по 4000долара, защото много хора вече научили в Зимбабве и цената почнала да скача.
След още седмица му се обаждам и го питам дали е събрал, естествено че е събрал, но този път му готвя приятна изненада, тези 6 бройки които е събрал, ще му плята по 10 000 долара, защото онзи в Африка, вече ми плащал по 12 000. Плащам му ги, и му казвам, че ще пътувам за Зимбабве, обаче първо ще мина през Афганистан, щото съм пуснал връзки там и са ми намерили два кашона и то на смешни пари. И ще се върна до месец, предупреждавам го да ми е събрал добро количество, че после само да ги взема и да се връщам пак в зимбабве, докато не е свършила жътвата.
Онзи вече е полудял от завист и треска за злато. След два дни му се обаждам от личен номер и му съобщавам, че току що съм кацнал в Кабул и много бързам, защото онзи негър ми се обадил и плаща по 20 000 и то само до края на месеца. Далаверко хуква по хора скътали черни пари за пране и ги овещава колко е печаливша сделката. Доверяват му се и започва едно лудо копуване на моите излишни боклуци на готини цени стигащи до около 15 000 долара, защото има и други хора които имат финикийски знаци в излишък и само като чуят, че нещо се купува скъпо, започват и те да здраво да пазаруват, че да не отърват далаверата евнтоално, пък без да знаят каква точно е тя. Така само след две-три седмици. Интернет, вестниците и всички клюкарници са заляти със схемата. Слухът се разпространява мълниеносно, появяват се тези: "Като имаш този боклук, и му се направи нещо си, едни марсианци кацат и започват да серат злато"; "Като си държиш този боклук под възглавницата не се остарявало" и куп други простотии родени от болните мозъци. Цените се качват и така си чакам звездния час. Продавам си моите 30 боклука плюс тези 14 които съм взел от далаверко, прадвам ги на няколко различни търговци за по 15 000 долара и дърпам чертата. Така инвестиръл съм 90 700 долара, от боклуците обаче съм взел 660 000 долара. Направил съм една хубава разлика от 569 300 долара, обаждамсе в първата срещната туристическа агенция и отивам на почивка на Мадагаскар още на момента. Лежейки на плаща му се обаждам на далаверко от Африкански номер:
- Пич, голяма помия стана, с моя човек се чакахме тука на Мадагаскар, срещнахме се, обаче стана напечено, излязоха едни пичове с пищаци и автомати и стана голямо меле, ранен съм и съм тук в болницата (не въздишам защото се правя че ме боли, а една черна к...а ми върти свирка). Не можах да си взема кинтите а онези взеха и стоката. Бързо се отървай, че сега няма кой да ни ги плаща. През това време обаче в европа пазара вече е "добре организиран", далаверко лесно си връща парите и спира със далаверата. Връщзм се след месец. А обявите за боклуците ми, още се котират, че и върви търговията. Много ми е смешно, но не ме е.. ще си почина още месец, пък после ще видя в какво да инвестирам. пък и съм си спечелил мощен приятел, в очите на далаверко.