ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 17 Ное 2019 21:40



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Издънки в кухнята
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2011 15:30 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 26 Авг 2009 9:08
Мнения: 2232
Към Коледа ще ходя във Варна до тогава трябва да издържиш :D

_________________
Доктор Радева к а т е г о р и ч н о ми е забранила да пия вода .


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Издънки в кухнята
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2011 16:03 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 10 Яну 2007 21:18
Мнения: 3169
Dobo написа:
П.П. Пропуснах - става с каквото си искаш риба. Аз лично съм правил със сафрид и скумрия. Не е добре ако е била замразявана рибата преди. Т.е. с прясна най-добре.


Да. Аз съм пробвал с херинга. Ама ти писва по едно време все с нея да замезваш докато пиеш.

_________________
This is the Internet, it literally makes you post brainless things in every shape and form. Sadly true.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Издънки в кухнята
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2011 17:49 
Персона грата
Персона грата

Тук е от: 31 Мар 2007 11:03
Мнения: 7277
Аз го харесвах най-много с чесън, докато го пробвах с друго. :wink:
Копър и кориандър, разбира се и дафинов лист, по-малко бахар. Задължително трябва да се отстрани черната ивица по гръбнака отвътре. Правим го задължително с морска сол. Нея, месото я поема по-бавно и се осолява равномерно и в дълбочина. С каменната сол се пресолява до кожата, а навътре е безсолно. С морска сол трябва да престои повече от 24 часа. Някои пък го държат и седмица и се чудя как го ядат после. Един ситно нарязан воден лук и лимон в добавка при консумирането иии... ще олигавя клавиатурата! :O01.gif

_________________
Никога не си това, за което се мислиш!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Издънки в кухнята
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2011 18:12 
Дълбоко в матрицата
Дълбоко в матрицата
Аватар

Тук е от: 26 Авг 2009 9:08
Мнения: 2232
Изображение

_________________
Доктор Радева к а т е г о р и ч н о ми е забранила да пия вода .


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Издънки в кухнята
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2011 18:42 
<5™
<5™

Тук е от: 23 Фев 2007 16:15
Мнения: 6427
Местоположение: Шумен,Центъра на света
Skype: d.draev
Морската сол се начуква в хаванчето и е добре. Пробвай ококорения. :)

Направо омазахме темата за издънки и я превърнахме в уникална тема за маринова риба... вкусноооо

_________________
Сръчкай съветника
Намери ме във Facebook


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Издънки в кухнята
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2011 20:28 
Персона грата
Персона грата

Тук е от: 31 Мар 2007 11:03
Мнения: 7277
Ееее... Ама наистина се опитвам, и все не мога да се съглася с теб на никаква тема. :(
Морската сол, има тези качества именно поради това, че е на едри кристали образувани бавно. Като я смелиш, я правиш близка до обикновената готварска сол. Увеличаваш контактната повърхност хиляди пъти. Какъв смисъл има тогава?
Освен това, много от рибарите замразяват паламуда преди да го изчистят. Ставало супер, макар че аз считам всяко замразяване за похабяване при рибите и без да имам опит в това, предпочитам да не хабя рибата. Трябва да опитам за лакердата.

-- Сря Дек 07, 2011 8:31 pm --

Направо и разказахме играта на хубавата тема за прецаканата манджа! Ае да дадем паламуда на котката! :O01.gif

_________________
Никога не си това, за което се мислиш!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Издънки в кухнята
МнениеПубликувано на: 19 Дек 2011 21:06 
№14
№14
Аватар

Тук е от: 15 Дек 2007 13:00
Мнения: 13175
Местоположение: винаги на №14
Днес преживях голямо разочарование. :(
За пръв път през живота си направих кекс ,който стана много сполучлив. Досега съм се пробвала десетки пъти да направя кекс и все не става и не става, и не става . Днес взе ,че стана. :(
Преди години имах една колежка ,вече пенсионерка /Чакърова/ , която беше царица на кексовете. Обяснявала ми е стъпка по стъпка как да направя хубав кекс , правила съм всичко както трябва и все не се получаваше. Или го изгарям , или е клисав , или оставаше суров , сплескан...Чакърова всеки път ме успокояваше като ми казваше "Не се ядосвай .....кексът на една жена става хубав ,когато тя започне да остарява". И такааа:((( , днес кексът ми стана хубав :( :( Всички казват ,че е много хубав , но на мен ...ми горчи... :D

_________________
http://okazion21.com/


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Издънки в кухнята
МнениеПубликувано на: 03 Яну 2012 22:17 
Форумен инвентар
Форумен инвентар
Аватар

Тук е от: 10 Яну 2007 21:18
Мнения: 3169
Първо изтървах торбичката с току що купените яйца в колата. Резултат: 3-2. Та се наложи спешно да изпържа едни яйца. В хладилника намерих увяхнало парче кашкавал с наченки на благородна плесен (синичка). Сложих нарязания кашкавал в тигана при яйцата и тогава разбрах, че плесента всъщност не е от най- благородните. Напомни ми на аромата на кубинките ми в казармата. :G9.gif

_________________
This is the Internet, it literally makes you post brainless things in every shape and form. Sadly true.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Издънки в кухнята
МнениеПубликувано на: 20 Яну 2012 12:31 
Опитен
Опитен
Аватар

Тук е от: 12 Май 2010 8:24
Мнения: 223
Местоположение: Шумен
Аз имам две грандиозни по моя преценки издънки.
Първата като си правих палачинки - печката беше на терасата, таман се научих да ги обръщам с подхвърляне и се кефих как се обръщат във въздуха :O02.gif . Реших да се самоусъвършенствам и да се науча да ги завъртам във въздуха по 2-3 пъти, уж по-ефектно щяло да бъде... Засилих се, метнах палачинката във въздуха и в същия момент осъзнах величието на простотията, която забърках. Вече беше късно за каквито и да било мерки - не ми оставаше нищо друго освен да гледам как палачинката се омотова на въжето от простира... :oops:
Втората - веднъж през лятото се прибирам в къщи жабясал. Тъй като от половин час в съзнанието ми се въртеше една голяма купа с таратор реших да я материализирам. Речено-сторено! Сипах млякото, счуках чесъна, посолих... И след 5 минути свещенодействие в кухнята, си седях подпрян на печката, хапвах таратор направо от купата с черпак, наслаждавах се на усещането от студения таратор в голямата жега и гледах измитата краставица на мивката... Едва след третия черпак се замислих какво му липсва на таратора, че не е баш наред... :D3.gif

_________________
ако съдбата ти обърне гръб не се отчайвай - просто я изчакай да се наведе!


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Издънки в кухнята
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2016 13:33 
Нов потребител
Нов потребител

Тук е от: 01 Яну 2013 19:06
Мнения: 12
БОЖУРА написа:
Паламудът само пържен! Има едно поверие, че като ядеш паламуд ти се обаждат стари болежки.

Няма такова нещо, паламуда само маринован го ям
http://wizardnote.com/marinovan-palamud/


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Бърз отговор
  


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 17 Ное 2019 21:40


Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]


Не можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.