Мъдростта на един човек не би трябвало да се изчерпва само с цитиране на чужди житейски проникновения.Нужно е те да се осъзнаят и умело да се използват и в собствения ни живот,ако с нещо биха го направили по-щастлив. "В дългосрочен план е далеч по-опасно да оставаш верен на една илюзия,отколкото да погледнеш в лицето това,което реалният факт е."Дейвид Бом
Бърборината,мноооого интересна логика !Първо перефразираш мисъл на Граучо Маркс(справка поста на Ококорко),а после пишеш "Само глупакът приема чуждите мисли за свои".Алекс,Адмирала,Гаджет,Клец,коментар?
За първото си прав/а. Всъщност това е моя философия. А послеписа е копиран от подпис на потребител в друг форум:)
п.п Ще ми бъде интересно да видя коментарите на хората, които призоваваш. Истината е, че попаднах случайно тук, впечатлена от грамотното писане на мислещи хора.
Това са принципите ми! И да не ви харесват, нямам други!
п.п Само глупакът приема чуждите мисли за свои!
Здравей, Бърборина! Не ми стана ясно дали имаш подписа ми предвид като плагиатство, или фразата на Г.Маркс.
Ако е подписът, ще се радвам ако ми посочиш някой велик човек да го е казал, защото това ще е признание за мен, че независимо съм стигнал до извод, признат за мъдрост.За жалост не открих друг да го е казвал..
Ако имаш предвид крилатата фраза на Г.Маркс, това че тя виси като подпис под постовете на кьораво и сакато в знайни и незнайни форуми, не означава че останалите нямаме право да И се радваме.Нея не съм присвоявал, уточнено е.
Поздрави на приятелите!Ще се обадя тези дни!
_________________ Никога не си това, за което се мислиш!
Тук е от: 15 Окт 2007 10:24 Мнения: 658 Местоположение: DreamLanD
Моята любима мисъл е "Живеят само влюбените, останалите просто съществуват." - Шекспир Падна ми се на късметче в едно кафе преди много много време...Аз дори не знаех, че се дават късметчета с кафето...Като го прочетох си помислих "Леле!Това се отнася за мен" и така до ден днешен си пазя късмета и винаги си спомням тази фраза...
Тук е от: 19 Юли 2007 10:21 Мнения: 754 Местоположение: пред компютъра
byrborinata написа:
...п.п Само глупакът приема чуждите мисли за свои! ...
То и аз съм глупак, ама поне си го казвам директно.
Приятели, позволете ми да споделя с вас не една, а няколко крилати фрази, които вярвам, че съдържат много истина. "Капката пробива камъка не със силата, а с постоянството си" "Глупакът се учи от грешките си, а мъдрецът се учи от грешките на глупаците" Китайски
"Лесно е да се жертваш за приятел, трудно е да намериш такъв приятел"
"Който обича - той не забравя, Който забравя - той не обича А който обича и после забравя Той е забравил как се обича" Гьоте
Тук е от: 23 Апр 2007 10:04 Мнения: 219 Местоположение: Шумйен, в нас
"Да си победител не зависи от това, дали си се родил с някакви умения. А от това, доколко правиш нещата със самочувствие и с вяра в себе си. Което става, когато те зашлеви реалността и ти каже - избирай: или седим на масата и 6 часа си говорим за това колко е тъп животът, или тези 6 часа сме го победили хиляди пъти." бях го прочела някъде и ми хареса, но не помня кой го е казал(написал). "Там където има дим винаги има огън."
Тук е от: 13 Яну 2007 23:28 Мнения: 566 Местоположение: 192.168.1.1
Като погледнах подписа на Добо, и се сетих за Мечо Пух: “Sometimes, if you stand on the bottom rail of a bridge and lean over to watch the river slipping slowly away beneath you, you will suddenly know everything there is to be known.”
"Понякога, ако стоиш на парапета на мост, и се наведеш да гледаш реката как изтича бавно под теб, внезапно ще узнаеш всичко, което може да се знае."
Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 16 Апр 2021 2:08
Информация за текущата активност
Регистрирани потребители на линия: Bing [Bot], Google [Bot]
Не можете да пускате нови теми Не можете да отговаряте на теми Не можете да променяте собствените си мнения Не можете да изтривате собствените си мнения