След напрегнатата седмица когато тук се работи яко , човек се нуждае преди всичко от смяна на обстановката за да може да изкара следващата работна седмица.И фактически това се вижда с големият контраст в поведението и действието на всички.За разлика от нас както и Испания и някой други страни тук работният ден започва обикновено в 6 чеса или в 7.Така че пътуващите тръгват още в 5 .Става на въпрос за работната седмица.Значи още от 5 до 6 чеса улиците са препълнени от работещите , бързащи да се доберат по рано да работното място и си направят по едно кафе преди да започнат работа.След седем чеса улиците са пълни с учениците отиващи на училище.След 8 чеса плъзват пенсионерите тръгнали да пазаруват въодушевени от големите намаления в суперите.След 10 чеса улиците се запълват от младите маики с детските колички и деца ходещи на пазаруване и разходки.
Около 15 ч. улиците са най пълни, повечето от работещите са излезли от работа и понеже са изморени от тежкият ден бързат по най бързият възможен начин да си купят хляб нещо за ядене и да се приберат във къщи.В суперите има страшни опашки.Но въпреки тарапаната е много тихо.Градските автобуси и тролей са претъпкани.Около 16,33 улиците почти опустяват.В 17оо почти няма хора по улиците.В супер маркетите оставят да работят по няколко каси останалият персонал зарежда отново щандовете.Просто няма какво да правиш и се връщаш също в къщи.
Но през почивните дни всеки прави това което е планирал през седмицата.Улиците са почти празни.Гарите и автогарите се пълнят за момент с хората, организирали си излети и различни пътувания,облечени спортовне или туристически .Събират се бързо радостни и бързо заминават.Всичките изложби на риби също се провеждат през почивните дни и често ги посещавам.Там се пускам в дълги разглеждания и снимане трещи 4-5 часа.След това се връщам сядам пред компа и пиша по някой пост в раздела на Шуменските акваристи.Хората през почивните дни са облечени по съвсем друг начин от работните дни, в зависимост от мястото където отиват, дали сред природата или на някое културно мероприятие,и това е драстично и очебийно.Като видиш как са облечени разбираш къде отиват.Дамите отиващи на среща са облечени екстравагантно и крещящо секси.Кавалерите костюмирани,младежите спортно. Всички са по спокойни радостни и в очите им виждаш блясък.Това е рая и за влюбените и по нетърпеливите още в петък са отишли за своите любими.Викендовите приятели тук са доста популярни.Много от хората живеят сами а през викенда са заедно.Голяма любов или ласка както тук я наричат.Седмичните проблеми са зад нас и те се пускат в една романтично проживявания без нерви и проблеми.
Така, че улиците са пусти от време се появяват пешеходци и бързо изчезват.
За хоркохолиците като мен не можещи без да работят се отваря възможност да направят нещо в къщи.Леношите могат да си позволят пиенето на бира и водки в къщи и безкрайно дългите кафета, на който сме свикнали ние да пием всекидневно. Жените който страдат от манията за чистота се пускат във седмичното си основно почистване лъскане на целят дом.
В края на краищата както вече споменах всеки е забързан да направи това което е планирал и въобще няма време за излишни неща.Не можеш да отидеш да му звъниш и да му отнемаш свободното време.На това са доста чувствителни.Винаги трябва предварително да си договорите среща.
Та аз като хоркохолик, най големият ми проблем през почивните дни са сутрешното ни кафе с жената.Тъй като аз не мога да се издържа дълго на едно място без нищо да правя и го изпивам доста бързо според нея и не мога да и правя компания.За мен тези неща са излишно губене на време защото почивният ден е кратък.И в повечето случай имам някакви планове.Пробвал съм различни варианти през почивните дни , които мога грубо да разделя на активни и пасивни.Мен специално ме удовлетворяват активните.При пасивните или опита ми да си отпочина имам големи проблеми в понеделник та чак и вторник.При активните почивни дни но разбира се с по малко натоварване отколкото през работните дни навлизам в работната седмица с голяма скорост и фактически без проблеми.Така, че винаги поддържам почти една и съща форма и се чувствам за сега добре даже и след шестдесетте.?Организма ни е като бърз влак проблемите са при тръгването и спирането.
От друга страна живота е кратък и в нас остава това което сме преживели и видяли, но като леношим от това спомени нямаме и много от годините са загубени и единствено остаряваме.Но вече трябва да привършвам защото сутрешното кафе и закуската е готова ,приятно изкарване на почивният ден.Бъдете здрави и весели.