Зная, че червеният пипер е задължителен при овалването с подправки, за да не ги кацат мухите. Така съм чувала.
Филе Елена е оваляно само с чубрица.А може и черен пипер да има ама не се усеща.
_________________ Изхвърли циганите, и ще въскръснат реките, гората, вилните зони, Енергото, железниците, селата, малките градове, пазарите за зеленчуци, мелиоративното стопанство на страната и паметниците на великите българи и героите. Сигурно и още един куп неща.
Аз си направих рибици с подправка за кайзероване - станаха невероятни.Първо ги държах в сол 24 часа,после 6 часа под течаща вода,увалях ги обилно в подправката и след това да се сушат.На 10тия ден бяха готови.
При мен повече от 10 дни стоят и още не са готови.
_________________ Изхвърли циганите, и ще въскръснат реките, гората, вилните зони, Енергото, железниците, селата, малките градове, пазарите за зеленчуци, мелиоративното стопанство на страната и паметниците на великите българи и героите. Сигурно и още един куп неща.
Тук е от: 18 Май 2009 9:58 Мнения: 2161 Местоположение: Шумен
А да споделя и аз малко опит, миналата година правих телешко. 1кг месо нарязано на парчета с размери 2 на 5 пръста горе, долу, покрива се добре със сол, но не повече от 1 кг. и се оставя да преседи 24 часа (пуска доста сос) след което се кисне 4 пъти по половин час в хладка вода, и се овалва в смес от червен, черен пипер чубрица, съхне за седмица...
Виж ся, туй зелиту не е кат винуту, има си ини тънкусти, да знайш. Кату наридиш зелкити, тряя ги затисниш с ино паве утгоре. После се притака секи ден да са умеши султа - дан забрайш да сложиш сол. Аи успех и да тий сладку.
_________________ До общината: Улиците преди бяха зле! Сега станаха по зле, ае ако може направете така, че пак да бъдат зле...