Тук е от: 15 Апр 2008 2:43 Мнения: 3048 Местоположение: Centrale
В Германия и Чехия си спазват закона за бирата. Хората там не търсят цена/литър като бай Ганьо.
В Billa пуснали StaroBrno в кутии - лъха на тенекия, много рядък вкус, нищо общо с наливната. Не си давайте парите. Budweiser Budvar за 1,40 в стъкло е без конкуренция.
_________________ На босия не могат да му вземат чорапите.
Тук е от: 25 Апр 2010 8:13 Мнения: 2064
Като няма Чешка наливна бира, няма значение каква ще си купя, гледам само да е охладена, няма никаква разлика каква ще е, след като е пастьоиризирана, с консерванти и стабилизатори. Удря те бързо в главата и ти все едно.
Тук е от: 26 Яну 2007 10:08 Мнения: 656 Местоположение: Шумен
Loveca_ написа:
Мама ми подари печеливша капачка [ Изображение ] ама не знам от каква бира е и съответно откъде да взема бирата. Може ли малко помощ?
Така като гледам логото е отгоре демек отвън,но това не е показател че е печеливша,важното е какво ти пише отдолу под капачката ? Запознай се с играта на Шуменско пиво - http://www.shumensko.bg/actualno
Тук е от: 15 Дек 2009 14:28 Мнения: 494 (автор на темата)
Здравейте. Преди десет години започнах тази тема, само като добър пияч на бира. След много и различни опити, спрях Каменицата и вече се чуда как съм я пил. В момента карам на корем с пиринското, но....ходих два пъти до Прага и разбрах разликата! Днес пак щях да съм там, ама короната (не бирата), ми обърка плановете. И последната разлика, която има от преди десет години, е че сега съм запознат с подробност относно варенето на бира, технологии, типове и т.н. И следва изненадата: снимки на мои сварени бири!
Тук е от: 25 Апр 2010 8:13 Мнения: 2064
Преди години бирата ми е била горчива и неприятна. В Чехия много ми хареса точената Гамбринус. След това ми харесваха почти всички наливни бири защото са без консерванти. И така разбрах че има два вида бира наливна и бутилирана . В момента ми харесват всички ако са добре охладени.
Тук е от: 15 Апр 2008 2:43 Мнения: 3048 Местоположение: Centrale
wpw написа:
Здравейте. Преди десет години започнах тази тема, само като добър пияч на бира. След много и различни опити, спрях Каменицата и вече се чуда как съм я пил. В момента карам на корем с пиринското, но....ходих два пъти до Прага и разбрах разликата! Днес пак щях да съм там, ама короната (не бирата), ми обърка плановете. И последната разлика, която има от преди десет години, е че сега съм запознат с подробност относно варенето на бира, технологии, типове и т.н. И следва изненадата: снимки на мои сварени бири! [ Изображение ] [ Изображение ]
Наздраве на всички и бъдете здрави!
Браво! Продаваш ли от тая бира?
_________________ На босия не могат да му вземат чорапите.
Тук е от: 22 Окт 2007 16:57 Мнения: 12384 Местоположение: The O.C.
Едно момче, което обикаляше из Европата с товарен автомобил, ми подари е таз бира . Аз не смеех да я пия, защото един приятел ми беше казал, че е много силна и му се доспало, ама след някой друг месец я отворих. Изпих 2 чаши и нищо. Само малко главата взе да ме боли, но не се замаях алкохолно.