ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 03 Окт 2024 16:42

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 657 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Кой ви ядоса днес?
МнениеПубликувано на: 16 Авг 2019 12:15 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
Един стол имаше на парк лентата пред мебелен магазин. И да не бях да бързам, пак щях да го съборя. Все пак го съборих с ниска скорост. После го изместих на тротоара с краката нагоре да си чака собственика. Връщам се при колата и там ме чака един мъж с въпроса "Кой ми премести стола". Без да му обръщам много внимание, влизайки в колата, му отвърнах: "Аз, ама първо го бутнах с колата".
Аз съм платил данък за общинския път. Тоя като иска място, може да си го заяви в общината и по банков път.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2019 12:42 
Титан на мисълта
Аватар

Същото начало, само че тоя път не го съборих заради караваната Изображение. Тоя път същия мъж явно беше подготвен какво значи тоя шум и още преди да отворя вратата, той беше до нея. Обясних му, че правя доставка, а оня взе да ми се обяснява, че чакал стока, каза да не се бавя и ме пита там ли живея.
Като тръгвах вече преместих стола на тротоара, за да не се налага да потеглям с него или да давам назад в кръстовище.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2019 7:45 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Ей, Ловец, като гледам как си търсиш поводи за ядосване /и ти се получава/ , чак се чудя как ти минава денят.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: .: Кой ви ядоса днес?
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2019 12:24 
Титан на мисълта
Аватар

Не се случи в един ден, ама е някаква поредица от случаи с еднакво съдържание на различни места. Понеже поплавъка ме лъже, един познат ми разклати колата и каза, че ще мина 300 километра и пак нямало да мисвърши горивото, реших да пробвам да не зареждам. Само че като ме видя, че като запаля стоя на място и чакам да загрее, каза, че не 300, а 280 или 270 км ще мина. Тогава реших, че той се отмята и реших да заредя. Както обикновено, отидох на Шел.
-10 литра.
-За 10 ле'а?
-ЛИТРА.
Излизам и гледам на бележката около 10 лева.
Викам си да им дам още един щанс на веригата и отидох в другият им клон. И там за малко да ми сложат за 10 ле'а, ама в последния момент ме питаха пак и тоя път ме чуха.
Вчера ще излизам от града и малко преди квартал "Дивдядово" взе, че свърши. На около 390 км, понеже не нулирах от предния път. Веднага аварийни, жилетка, туба и вече пътувах към Ал и Ко. Добре, че минаха едни добри нарушители, та ме качиха и ме стовариха на бензиностанцията. Там касиера ме пита дали имам карта и като казах, че нямам, той прекара една негова и така платих. От 5 литра мисля, че вкарах 4.5 в колата :D Отивам в същата бензиностанция и казвам "10 литра" и пак ми сипали за 10 лева. И пак с неговата карта си натрупа пак бонусите.
Пак вчера ме ядоса и един нарушител на ЗДП, чийто рег. номер се състоеше само от буквата Н.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Юни 2020 15:46 
Титан на мисълта
Аватар

Тоз Еконт не се наяде. Нашия, не другите. Получих една пратка до офис от София с куриерски разход 4 лева. Препратих я до Варна и ми взеха 5 и нещо. Пак до офис, пак с SMS, както беше като я получавах аз. Друг пример - пращам от тоя до другия офис в града малка пратка - причината е, че получателят, мой приятел, ми се сърди. 4 лева от офис до офис, дето са на около 2 километра.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Юли 2020 18:00 
Титан на мисълта
Аватар

Не беше точно днес, ама ще разкажа. Попаднах на обява за кола на части, в която се оказа, че има част, която търся отдавна. Предлагащият все ме подканяше да ида на място да си харесам частите. Аз пък все гледах да поръчам и още нещо, за да закръгля сумата. В един момент му казах, че няма да ходя, пратих му данни за Еконт и му казах, че искам само тази част. Питах го каква е схемата, т.е. защо ме кани - дали трябва аз да разглобявам. Той ме увери, че не е така. Казах му, че вместо да дам 20 лева за гориво, по-добре да дам 10 за Еконт, а той продължи да настоява да ме кани, като каза, че той щял да ми даде 10 лева. Накрая му казах, че няма как да отида и той ми каза, че нямал време за Еконт.
Сигурно иска да идем с колегите да видим защо не иска да си дава данните в куриерска фирма - дали има някакво законно основание за контрол над тази кола...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Авг 2020 20:42 
Титан на мисълта
Аватар

Днес реших да си направя малка обиколка на околностите или, както казва oksimoron, на околовръстните пътища. За целта тръгнах да излизам от града. Както знаете, между табелата за начало на града и първите жилищни сгради, понякога има километри. Затова много от водачите не са склонни да изпълняват изискванията на закона за движение в населено място скоро, след като са напуснали главен път.
Та тъй, движа се към напускане на града. Зад мен не се движи никой, кьоравите гадове са пред мен. Сигурно беше на поне 500 метра пред мен и ме заслепява. Присветнах му веднъж, присветнах втори път, няма промяна. Спрях вдясно, закрих очи от лявата страна и пуснах аварийни. Много близо, малко преди разминаването, видях, че все пак включва къси. Продължих. Може би по-следващата кола пак така. Дадох му само един шанс с превключване, защото ми беше писнало от купени книжки, пуснах ляв мигач и дълги светлини и лееко се отклоних наляво. Така леко, че да помисли, че искам да се блъсна в него. Тоя се усети много по-бързо.
Не знам защо присвятването на дълги не върши работа.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Окт 2020 15:13 
Титан на мисълта
Аватар

Българската правосъдна система, оказва се, не е като по филмите. Никой не се заклева да казва истината и като си доведеш повече приятелчета, с които предварително сте се уговорили, няма проблем. Ходих на дело - Loveca_ срещу КАТ. Отидох сам, без адвокат, без свидетели. До залата имаше една жена говореща с двама мъже - цивилен и полицай. Те обсъждаха някакво паркиране и колкото повече ги слушах, толкова повече ми приличаше на моят случай. Помислих, че са адвокат, полицай, който да е приятел на невинния и самия невинен. Оказа се, че са прокурор и двама полицаи. После дойде още един цивилен полицай.
По принцип знам, че полицейските шефове защитават подчинените си, ама тези тук отричат всичко, което съм казал и едва ли не аз за тях съм виновен, а не невинен до доказване на противното.
Да идем на същината - кой ме ядоса. Ядоса ме, че 2/3 от полицаите в това дело поизлъгаха. А аз съм сам и не искат да ме чуят нито съдията, нито прокурора. Така например на самото кръстовище между уличката на кафе Ниагара и края на "Цар Иван Александър" като се спускаш от кафенето към Еконта, да речем, вдясно на завоя трябва да видиш знак Д4 ( ако вярваме на "честния" полицай ). Казах на съдията, че знака разрешава да се отиде наляво или надясно, ама, както казах, аз отидох сам, а другите се бяха наговорили.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Дек 2020 10:35 
Титан на мисълта
Аватар

Не бил прокурор, а адвокат на полицаите. Не осъдиха полицаят за лъжесвидетелстване. Странно. А аз го доказах на второто дело.
Снощи се спускам от кръговото на Херсон към училищата и гледам някакви лапета се движат напред назад по пешеходната. Вървяха по такъв начин, все едно ми правят номера с невидимото въже. Като наближих още малко им свирнах, защото пешеходеца няма право да се връща назад или да спира на пешеходната пътека, докато пресича.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Фев 2021 16:01 
Титан на мисълта
Аватар

Някакъв бус, на който пише ДАИ и трима със светлоотразителни жилетки се напъхали вътре. Изучавам си аз околовръстните пътища и влизам към града от пътя за Бургас. Имам стоп и много криво кръстовище. Тез ИААА-джии вместо да застанат зад мен, през цялата отсечка, свързваща единия с другия главен път сякаш се опитваха да ме изпреварят през непрекъснатата линия. И тъкмо съм се обърнал на стопа, за да видя дали от Ивански идва МПС, тез почват да бибиткат. А аз нямам видимост от тях. Давам още малко напред, за да виждам и потеглям. Малко след входа на града има една малка бензиностанция, на която се кара с до 40 км/ч. Намалям аз, за да спазя ограничението и те ме изпреварват.
Е, зад тях имаше още 2 тира и не съм сигурен кой бибитна, ама тях си набелязах за виновни :)
По-нагоре по пътя, където обикновено спират тирове в една бус лента, видях буса. Даже имаше водач в него и щях да се разправям, ама нямам ел. стъкла и им се размина.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Фев 2021 22:46 
Гастарбайтер
Гастарбайтер
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2008 2:43
Не се ядосвай с тия глупаци, Loveca_. Те са роби. Те ако бяха умни щяха да работят за себе си, вместо да стоят вързани по 8 часа на ден. Никога не могат да стъпят на дори и на малкия пръст на свободен човек като теб. Карай си мерцедеса и не се ядосвай с малоумниците. :A1.gif

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Фев 2021 0:21 
Титан на мисълта
Аватар

Някакъв шофьор на черен джип Мерцедес с номер 9999 влязал от 5 км и се движи в лентата направо/надясно все едно да продължи към автостъкла Кобра. Аз съм в обратна посока и отивам към Арената. Изчаквам на стопа тия от главния път и тоя джип както си е в лента за направо, пуска ляв мигач и ми сече пътя. Изображение Значи тоя тарикат се движи в дясна лента, а аз съм където е синия бус. Изчаках тия от пътя с предимство и гледам тоя си пуснал ляв мигач и минава на малко пред мен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Мар 2021 17:28 
Титан на мисълта
Аватар

Някакъв с яке "охрана" на входа на Кауфланд в Ж.К. "Тракия" не искаше да ме пусне в магазина, без количка. Нещастника даже си позволи да ме бута, когато отказах да възприема абсурдните му указания. Едва се удържах да не го пребия и после като влязох в моята количка да не вляза с нея в магазина. На горния Кауфланд пак същото, макар, че там стоях на паркинга и наблюдавах входа. Двама или трима човека си излязоха с покупки, но без колички. Тогава се надъхах и аз да вляза, ама същата работа. Тоя поне каза, че количките били отключени. Там, обаче, има високи, анти-паркинг колчета и ми дожаля за колата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Мар 2021 0:00 
Титан на мисълта
Аватар

Водачът на Изображение. На предния светофар аз съм в лява лента, той в дясна. Почти обичайно, след светофара имаше паркирано МПС в дясната лента. Човека си пусна мигач и започна да се минава в моята лента, все по-приближаващ се към моят автомобил. Не му направи впечатление и клаксона ми.
Да му отнемат лиценза дано!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Мар 2021 15:13 
Гастарбайтер
Гастарбайтер
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2008 2:43
Докато продължаваш да отстъпваш ще продължаваш да се ядосваш. Трябвало е да го удариш и другият път няма да прави така. Предполагам, че няма да е трудно да се издири къде си оставя колата. Спукай му гумите, изкърти му чистачките или нещо друго измисли. Варианти много. Нещата се оправят единствено с действия. С празни приказки нищо няма да постигнеш. Като няма ефект от законите и правилата, ти ставаш законът и правилата.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 657 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44  Следваща

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 03 Окт 2024 16:42

Информация за текущата активност

Регистрирани потребители на линия: FaceBook [Боц], Google [Bot]

Не можете да пускате нови теми
Не можете да отговаряте на теми
Не можете да променяте собствените си мнения
Не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: