ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 10 Сеп 2024 3:09

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Как ще се оправи България?
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2019 7:51 
~~~~
~~~~

Тук е от: 06 Апр 2008 8:12
Нов отговор- същия като стария:

По темата- нещо, дето съм споменавала и преди- незабавно отваряне на всички досиета. На всички! Иначе държавата, т.е остатъците от нея никога няма да се оправят. Не може по една национална телевизия да пробутват интервюта с престъпници като иво недялков, прокопиев, г-жи мулти и т.н комсомолска паплач, каролев, ганчев.. извайвайки им кристален образ. ...Егати долнопробните медии, тоталното опростачване, доброволното зомбиране и чалгията, дето ни заливат отвсякъде.
От колко месеца пада цената на петрола, що чак сега тиквите се сетиха да се разшумят? Щото пак идат избори и трябва да демонстрираме активност. Ще се оправи държавата само, ако всички тия влязат в затвора, но с изгнилата съдебна система няма как да се случи..

+ време е да се върнат емигрантите, поне тези в работоспособна възраст.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2019 12:27 
Титан на мисълта
Аватар

Тук е от: 22 Окт 2007 16:57
(автор на темата)
Снощи разглеждах профила на някой от съфорумниците, но не помня на ssr ли беше, на oksimoron ли...та там един дядо беше на гости на бай Слави и каза, че може да се оправи, ако се дадат жертви да се оправи. Да не разберете грешно, ама тоя старец даде пример как след втората световна всички държави били сринати. И хората се обединили, за да ги направят, както ние ги виждаме - уредени.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2019 20:00 
Акварист
Акварист

Тук е от: 25 Апр 2010 8:13
Южна България и София, вече са много по добре след изграждането на автобаните и всички пътни артерии. След довършване на магистралата до Варна започната от бай Тошо и ние може би ще живнем, след оживление ма чуждите инвестиции,но няма да е скоро. Иначе сега имаме неизползвани резерви в селското стопанство където зеленчукопройзводството не се датира, а там могат да се създадат много работни места, и да се завърнем на европейският пазар. Иначе каквото си направим това ще имаме.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2019 11:24 
aruba_man написа:
България не може да се оправи никога, понеже самият народ е много прост. Все едно циганите да станат германци! :O01.gif

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2019 16:43 
Акварист
Акварист

Хайде сега, едно време искахме да надминем американците, но един дядо казваше.
- Само трябва да ги доближим, защото ако ги изпреварим ще видят закърпените ни гащи.
А сега ще се сравняваме с германците.
Напротив нашенците работещи в Германия се справят много добре, защото там няма лабаво. Циганите работещи в Германия са коренно променени и нямат нищо общо с нашия манталитет. Къмпингувахме с една циганска фамилия, колата им беше с немска регистрация, и когато си тръгнаха събраха всички отпадъци в района. Всички зяпаха и не вярваха, на този факт.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2021 10:18 
Титан на мисълта
Аватар

(автор на темата)
https://www.facebook.com/georgi.velichk ... 286607282/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2021 2:43 
Акварист
Акварист

Като се замисля........Слави печели малко повече от двайсет процента но не иска да влиза в коалиция, а да командва еднолично в сянка. Само ще дърпа конците без никаква политическа ангажираност, и всички трябва да са с него, защото има добри намерения....
Бате Бойко го усраха защото направи много повече от всички които много обещаваха и си заминаха безславно. Както и някои величия на които егото и алчността им за власт са много повече от възможностите. Митингите по оплюването ми приличаха на тези от прехода, когато народа бе излъган тотално.
Да Бате Бойко допусна грешки, но добрите и положителни неща са много повече. И това е важното. Няма безгрешен човек и ако търсим такъв ням да го намерим. Трябва да започнем да оценяваме хората по това което оставят след себе си.
Да намираш кусури е лесно. Но когато трябва да се решават важни проблеми си трябва умение. Какво могат да направят протестиращите когато не могат да се разберат и съставят правителство.
Президента също вярва, че служебното правителство, което е съставил и не е избирано от народа е най добрият път към успеха. Парламент, Президент и главен Прокурор са в конфликт.
ЕС, НАТО, Америка и Русия не одобряват отношението ни към С.Македония
Никой не поглежда надписа Съединението прави силата. Всички сме велики и безпогрешни не искаме акъл от никой и от никъде, искаме безгранична власт да командваме........
Показваха ни колко сме били зле с Бойко, но сега работите се влошиха тотално, затъваме неконтролирано и не знаем докога...... Ще гласуваме докато парите свършат.......Знае ли сега някой как ще се оправим? На протестите на всички ни беше ясно.....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2021 19:01 
Нов потребител
Нов потребител

Тук е от: 13 Дек 2019 19:01
Очаква ли се да има трети вод в края на тази календарна година или началото на следващата. Така като гледам служебното правителство няма да се задържи много.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: .: Как ще се оправи България?
МнениеПубликувано на: 31 Май 2022 10:45 
Титан на мисълта
Аватар

(автор на темата)
Мисля, че правото на имунитет трябва да се махне от всеки.
Като се има предвид колко са честни изборите, най-хитрите и най-богатите получават този имунитет и после народа не спира да говори за политиците, че били крадци. Крадец с имунитет няма да влезе в затвора, нали?
Освен политици, с имунитет се ползват НАТОвците, дипломатите и други, които са на наша територия. Дори водачите с чужди регистрационни табели са недосегаеми. Например тоя индивид се престрои пред мен от лентата за наляво ( аз бях в първа кола в лента за направо/надясно. Май точно там стана ПТП наскоро. ) Изображение . И катаджията ми казва "не можем да го намерим".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Яну 2023 22:27 
Компютърджия
Компютърджия

Тук е от: 17 Юли 2009 21:04
aruba_man написа:
България не може да се оправи никога, понеже самият народ е много прост. Все едно циганите да станат германци! :O01.gif

Любим цитат!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2023 11:47 
Акварист
Акварист

Сега на дневен не е как ще се оправим това не е важно, въпроса е Русия да е зле. Целият ЕС и Америка са впрегнали цялата си икономическа мощ да задушат Русия. От друга страна Русия се чувства живото застрашена, защото НАТО е разположила оръжията си до границата и. И ще воюва до последният патрон за да премахне тази заплаха. Със всички възможности с който разполага. Те нямат избор при тези обстоятелства. При тази философия световната криза се задълбочава. Пропагандните клишета за енергийна независимост от Русия е утопия. Както и заплашване сигурността на Русия няма да доведат до нищо добро, за нас и всички останали. Очевидно е че най голямата заплаха е на тези които са близо до конфликта. Когато си далеч е лесно да даваш акъл.
Ние ще вземаме всяка година по 15 милиарда заеми и ще се пъчим колко сме независими. Въпроса е докога ще ни дават? Проблема ще е и когато трябва тези заеми да се връщат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2023 20:43 
Гастарбайтер
Гастарбайтер
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2008 2:43
Целта никога не е била да се оправите. Целта е да се въртите като хамстерите в клетката! Блажени са вярващите! :O01.gif

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 11 Фев 2023 8:07 
Акварист
Акварист

Ще се подобри ли здравеопазването с медицинските хеликоптери?
Да си призная не знам. Преди известно време се нуждаех спешно от бърза помощ. Прикован за леглото не можех да помръдна тялото си защото при всяко най малко движение ми се завиваше сват и загубвах съзнание за момент. Когато се обадих за помощ, най напред питат на колко години съм, след което ме посъветваха да си измеря кръвното и ако не е добре да се обадя пак. След три часа полека лека бях пред кабинета на личният лекар.
- Да влезе следващият.
Административен подход, лишен от милосърдие и внимание към неотложните случай.
Вторият път бях паднал с рана на главата. В най близкият пункт на бърза помощ ми направиха превръзка и ме пратиха да отида с колата си до болницата да ми направят снимка на главата със съмнение за счупен череп. С голям зор пристигнах но те бяха заети. След малко изкараха един пациент , но никой не ме извика. Вътре цареше голяма глъчка, смях и оживление явно беше много забавно. След двадесетина минути плахо почуках на вратата и настана пълна тишина. Когато отворих видя че, няма въобще пациент и групата нямаше вид на спешен кабинет..........
И още една подробност хеликоптерите трябва да имат площадка за кацане върху сградите за бърза помощ, такава е практиката по света.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 19 Фев 2023 22:02 
Гастарбайтер
Гастарбайтер
Аватар

Тук е от: 15 Апр 2008 2:43
Супер е здравеопазването в България. Българските болни са най-здравите болни в света. Пак е добре, че има хора, които са се съгласили да се занимават с толкова много малоумници. Аз щях да дезертирам след час! Ядат боклуци, пият ракии, пушат цигари и бягат по доктори да се оправят! Аз правя като Кристиано Роналдо. Ако имам нужда от лекар, отивам при някого, който работи най-скъпо. Хубаво и евтино само в Кауфланд. Много ясно, че някой в държавна болница ще се учи на теб. Никой кадърен специалист няма да си губи времето за слава и някой глупак да го похвали в интернет. Системата така работи. На робите им се дава малко почивка, уж безплатно здравеопазване, право да си избират чобани и т.н., иначе ще скъсат синджира. Евала на пичовете! Супер са го измислили. На такива глави, такъв бръснач. Блажени са вярващите!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 15 Мар 2023 10:42 
Титан на мисълта
Аватар

(автор на темата)
Мисля, че трябва да се разреши транзитното прекарване на бежанци през територията на България към друга държава. Може да се легализира както проституцията, за да печели държавата. Като спрат бус с бежанци, полицаите могат да им дадат по един сандвич и вода, да ги пуснат да се изходят край пътя и пак да влизат в буса да се махат от страната, а не да ги прибира в лагери и да ги храни.
Друг вариант - да ги заселва в обезлюдени села. Тъкмо и училищата там ще заработят, и за младите учители ще има работа, защото някои мигранти знаят английски, а повечето млади учители също знаят.
Не мога да разбера икономически мигранти ли са или бягат от някаква война като богати украинци.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 87 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Бърз отговор

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Как ще се оправи света

в Политика

barbus

10

1931

22 Фев 2023 9:27

50-то юбилейно рали ''България''

в Спорт

Loveca_

0