ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 16 Окт 2021 4:26
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: Искате да пишете във форума на кой град?
   

Преглед на тема - Нещо интересно ми се случи днес
Автор Съобщение
  Заглавие:  .: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Пресичам си по зебра и зад мен минава кола. Чувам зад гърба си "оглеждай [съ] малко".

Днес успях да си сменя термостата съвсем сам. Тез дни един майстор ми каза, че трябва да го сменя. Един друг познат пък ми каза да развия само долния маркуч да се излее течността и после имало няколко болта. За всеки случай гледах няколко клипчета в тубата как се прави и ми оставаше само едно нещо - да си намеря леген. Понеже бронята ми е ниска, а системата съдържа голямо количество течности, отпадна варианта да режа 10-литрова туба. Обиколих няколко магазина за домашни потреби за да си купя леген, но бяха затворени и се отправих към един сервиз, дето наскоро го научих. Не за да ми сменят термостата, а да ми услужат с леген. Нямаха нищо против, даже работеха след 18 часа, когато отидох.
Почнах да развивам скобата за долния маркуч, развих я, ама маркуча не излиза. И тогава ми хрумна гениална идея - на радиатора съм чувал, че има кранче. Като го развих, доста бързо взе да излиза течността. Докато тя пада, отидох до гидорчето ми и се оказа, че нямам десятка. Отидох при комплекта ми с гаечни ключове, ама и там нямаше десятка. Влязох при майсторите и те ми услъжиха с гаечен ключ. С много опити, най-сетне успях да го нанижа на гайката, ама не върти - опира в някакъв колектор, а не влиза в друго положение. Влязох с гидорчето, върнах гаечния ключ и казах, че ми трябва друга десятка. Човека ми даде някакви удължения, но му казах, че аз нямам приставката. Той си уточни на глас, че ми трябвало камачи 10 и ми даде приставката за развиване.
Пъхнах първо удължителя в моето гидорче, после и приставката в удължителя и почнах да напъвам. Не ще и не ще. Взех да се вайкам наум, че съм източил антифриза и трябва да си ходя, но продължих да опитвам с различни пози на тялото да напъвам. И накрая стана - тръгна болта. И долния тръгна. Смених термостатите, тръгнах да завивам и един приятел ми звънна да чуе докъде съм стигнал. Аз тъкмо бях започнал да завивам. И като пипнах пак да видя дали тея болтчета стягат нещо, тя гарнитурата на термостата паднала и се заклещила там, където съм почнал да стягам. Айде пак развивай, пак намествай. Не става и не става. Проблема е, че слагам гарнитурата и термостата в един метален съд, който завивам към шасито. Да, ама металния съд се блъска в един маркуч, даже стягам леко термостата, за да влезе в дупката си и така се разбутва местоположението на термостата и на гарнитурата. Накрая извадих стария термостат и взех новия с гарнитурата и отидох при майстора да го питам дали може да ползвам старата гарнитура. Той ми разреши. Старата обвива целия диаметър на термостата отвътре и отвън, а новата е като т.нар. о пръстен. Старата беше малко по-широка, ама заспа. С един опит го монтирах и после като стегнах всичко развито, започнах да наливам антифриз. Като спря да пие запалих и пуснах парното. Стана 80, стана 85, ама парното не дойде. Звъннах на моя приятел и той ме посъветва да я покарам. Като я изкарах на околовръстното, като задържах педала на газта и като започна да ме топли...
Досега 80 градуса му беше работната температура, ама сега май стана 90.
Да е жив и здрав майстора, дето ми даде инструменти и леген!
Мнение Публикувано на: 21 Сеп 2021 21:43
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Какъв е този твой Мерцедес, Loveca_! Ти само по сервизи ходиш и търсиш. Аз на моя само бензин от 50 стотинки за литър слагам.
Мнение Публикувано на: 12 Авг 2021 17:20
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Днес на излизане от кръговото на Херсон, можех да блъсна бързащ да се включи в движението. Въртя се във вътрешна лента и трябва да изляза на центъра. От пазара един се включва във външна лента, докато излизам от кръговото. Ама то там трябва в последния момент да пусна десен, щото ако го пусна по-рано, ще мислят, че ще излизам към пазара и тогава и в другия ще се натреса. По съвет от barbus нито си отворих устата, нито натиснах копчето на мултифункционалния си волан.
Обиколих няколко сервиза, ама имат много коли да правят и не съм ги занимавал.
Бях на магистралата за Варна. Там държах волана много силно, защото всяка новоасфалтирана неравност кара Таратайчо да ме прави несигурен в ситуацията.
Мнение Публикувано на: 11 Авг 2021 20:22
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Днес научих нов квартал в Шумен. Той май е под-квартал на Боян Българанов. Нарича се Топ Хане. Той е в ниската част на ББ и за да го открия първо влязох в едно междублоково пространство, което се оказа добре асфалтиран паркинг, за съжаление без изход. Затова трябваше да обърна и да продължа да търся новия квартал. На излизане от Топ Хането видях странна котка. Вървеше в кръг по шосето. Тъй като беше в моята лента, наложи се да я заобиколя през насрещното. А как мразя изпреварването.
Мнение Публикувано на: 22 Юни 2021 15:19
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Неска като карах, взех да чувам някакъв шум. Все едно нещо се върти, ама е с изместен център на тежестта - симетричен шум като направи един оборот. Вечерта пак запалих и тъкмо реших да я закарам на един приятел да я чуе ( че той ме кара да му обяснявам как точно звучи ) и ми светнаха лампите в движение. Изгасих, запалих и пак светят. Звъннах му да го питам и той каза, че може да съм скъсал ремък. И наистина - по-трудно вземах завоите.
Спрях. Отворих капака и ремъка наистина го няма. Увиснал. Тъкмо почнах да си мисля лоши неща за евтиния китайски Дайко и установявам, че той си е здрав, но, някак си, е паднал. Авера каза, че някаква шайба се разхлабила. Как се саморазвиват 3 болта, че да ми падне ремъка от тая шайба?
Мнение Публикувано на: 14 Май 2021 23:18
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Снощи за втори път видях един самоделен джип. Отпред няма никакви фарове ( или поне не ги пуска )... да не говорим за регистрационен номер. Прилича много на тез от поредицата филми "Смъртоносна надпревара" - заварили няколко ръждясали ламарини за купе, малко стъкла и толкова. Поне отзад светеше.
Ако някой полицай се интересува къде са местата, където съм го виждал, нека се свърже с мен, че ми трябва услуга :)
Мнение Публикувано на: 01 Май 2021 14:27
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Извън темата/подсказка:
Може да не е било същият ден. Аз по принцип не бъркам, Мерцедес 124-ка, номерът почва с 22?


Браво, Loveca_! Много интересни неща ти се случват. Днес (оня ден май се пада) карах след Loveca_! Най-накрая да видя някой добър шофьор като мен. За никъде не бързаме. Караме макс с 30 в града. Спокойно и мазно, като германски пенсионери. Робите, които се връщаха от работа нервно ни изпреварваха. Чудно ми е за къде бързат тия галфони и създават предпоставки за ПТП. Те пък, ако имаха акъл, нямаше да са слуги на някой друг. Голям кеф беше да карам след Loveca_. Дано да има повече спокойни и ерудирани шофьори като него.
Мнение Публикувано на: 30 Апр 2021 13:25
  Заглавие:  .: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Извън темата/подсказка:
Него ден Таратайчо беше на ремонт. Не знам как сте ме видели.

Днес денят ( вчера май вече се пада ) беше изпълнен с интересни случки. Най-сетне се наканих да сменя зимните гуми. Понеже летните са на отделни джанти, взех си 20 лева за смяната. Да, ама се оказа, че съм имал 2 криви джанти и така се разделих със 70 лева.
Взех ядене от някакъв "стол" и реших да спра пред нас само за да го оставя горе и пак да слизам да карам. По принцип на улицата сутрин спира една дама и цял ден ѝ стои колата там. Сега като паркирах само видях един джип на една съседна фирма. Не ми се искаше да паркирам зад него, ама си казах, че ще е само за малко :) Оставих храната и слизам. Шофьора на въпросния джип се обръща към мен, хем ме вижда, че бързам:
- На кого е ( и казва марката на колата )?
- Мой е.
- ( взе нещо да припира и преди да съм му казал, че аз там живея, а той там само работи, вече беше влязал в джипа си ).
Преди да успея да затворя вратата на колата, тоя с въпросния джип вече даде назад почти до предната ми броня. Запалих и даже фарове не пуснах от бързане. След джипа на заден ход даваше една грозна G класа. Грозни са ми тез G класи, защото прозорците им са като на джипки от втората световна война. И след него и колата, дето седи по цял ден. От тея всичките, по пътя настигнах само G класата... за има няма 300 метра. Тоя като ме видя, чак не спря на стопа.
Отидох да си видя авто ел. техника. Имаше 2 коли в гаража и 3 пред гаража. Питах го кога ще може да ме приеме и ми даде един дълъг срок. Казах му какъв е проблема и той го реши за по-малко от 10 минути. Чак се зарадва, че не му нося дълъг списък с проблеми, както друг път.
Вечерта отидохме на някакъв мост. От него се вижда някаква магистрала, която водела до някакъв диамант. Понеже МПС-тата се движеха много бързо, облякох си светлоотразителната жилетка и почнах пак да ги гледам. Да ги видиш колко кротички станаха. :O01.gif Чак в далечината се виждаше вече преминалите под моста как присветват на приближаващите моста :lol: . Доста ТИРове ни пускаха дълги, за да ни виждат по-добре. Единия май и тромби пусна. Един автобус като пусна дълги, като се обърнах с гръб към него, се виждаха стотина метра след моста напред пред него.
После един заслон набързо - огън, без ядене. По време на заслона май заваля и установих, че имам нужда от друго перо. След заслона обиколих Ром, Еко, Лук, Шел не продавал и о ем ви, ама баш за Таратайчо не открих подходящо.
Мнение Публикувано на: 29 Апр 2021 0:27
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Видях Loveca_ в един черен Мерцедес. Много ти е хубава колата, Loveca_. Като генерал стоиш вътре.
Мнение Публикувано на: 15 Апр 2021 20:40
  Заглавие:  .: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Днес, в далечината, видях пешеходец, който тръгна с бърза крачка да пресича отляво надясно. Реших, че няма нужда да свалям предавка ( бях на трета ). Направи ми впечатление, че постоянно гледа към мен или към колата и се мръщи. Обикновено пешеходците са предмети, с които трябва да се разминавам и не гледам да ги разпознавам или оприличавам на познати хора, а и не съм с добро зрение, за да го правя. Тъкмо като минаваше пред траекторията ми се наложи да намаля, за да мине. Като стъпи на тротоара продължи да гледа към мен, все така намръщен. И тогава го разпознах. Един преподавател от казармата, който ... какво да Ви кажа ... да речем, злоупотребяваше със служебното си положение.
На първия изпит при него, след предаване на писмената част, той четеше някои писания и авторът им седеше до него да отговаря за тях. При единия колега, за когото се чудеше колко да му пише ( между 3 и 4 или нещо такова ) каза нещо, което е написал. Колегата усети, че е неправилно и каза "знаех си, че не трябва да го пиша" такъв един засмян и въпросния преподавател го щипна по бузката. После имаше погален по лицето колега и така за повечето си избираше какво да направи.
Когато дойде моят ред, като го видях да вдига ръка ... е, избрах да бъда човек, преди да му разбия главата и направих крачка назад. Той само каза нещо от рода на "няма, бе, спокойно" и не е посягал.
Няма да Ви разказвам как прегръщаше колега в час и после го е заплашвал на консултация, че няма да си вземе изпита, ако не :N5.gif

Ако го бях разпознал по-рано, щях да дам на втора да форсирам малко и да спра с ABS в последния момент пред него, ама уви. Та, като го разпознах и му махнах, ама не получих поздрав. Може би някой му е казал каква кола карам и той е искал да ме види само.

-- Сря Мар 31, 2021 21:46 --

Неска 3 пъти ме запушиха. С десетина маневри тъкмо се наврях на най-вътрешното парко-място на улица "Янко Сакъзов", при положение, че имаше и коли напреки на разчертаните парко-места Изображение. Слязох до поликлиниката. Върнах се и някакъв с малка червена кола с надпис savex паркира пред мен. Излиза и учтиво му обясних, че излизам и пречи, а тоя ме пита коя е моята кола...
На обед се прибрах пред къщи да хапна и да погледам монитора. Излизам на терасата и гледам някакъв джип паркиран зад мен.
Вечерта отивам на паркинга край Примекс и пред мен паркира ТИРче.
Обаче пък после мина някакъв с джип, каза нещо за рожден ден и даде жетони за някаква автомивка с нацистко име. После го срещнах на центъра - обикаля паркингите, гледа къде има хора край колите си, спира, заговаря ги и вероятно раздава милостиня.
Мнение Публикувано на: 28 Мар 2021 20:34
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
След дълго обикаляне в борсата, на втората обиколка най-сетне открих къде купуват пластмасови шишета. За съжаление в същото място не купуват друг вид пластмаса. Купуват PET за 15 стотинки на килограм, найлони ( не запомних колко пари ) и хартия за 5 ст./кг. Понеже ги натъпках в багажника и го затворих със сила, сега багажника се затваря само като го засиля. На връщане реших да чакам на 1-2 коли разстояние от светофара да светне зелено, защото там имаше сянка. Понеже се появи един джип зад мен и реших да се дотъркалям до стоп линията на светофара. Застана тоя зад мен и по едно време реши да пресече вече двойната линия и да отиде първа кола в лентата за направо/наляво. Отдясно имах пешеходка, която си гледаше телефона и в първите секунди зелено ( на мен и на нея ) тя не видя, че трябва да тръгне. В един и същ момент тя тръгна и чичкото с джипа реши, че на тоя светофар ще завие надясно. Пресече ѝ пътя докато вече пресичаше. Момичето сигурно се чудеше дали и аз няма да потегля и да я блъсна. За мой късмет лявата лента беше много натоварена, а моята беше почти свободна. С кеф се изфорсирах на втора покрай тоя чичко. После забелязах, че оксиморона чака на стоянката.
Мнение Публикувано на: 23 Фев 2021 14:31
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Само 19 часа след като съм написал идеята си и вече са я откраднали. Това е поредното доказателство, че каквото и да кажа, дори и в изблик на откровение след 2-3 линии с бяло кафе е само и единствено истината! :O01.gif

"Трима души оцеляха 33 дни на самотен остров само с кокосови орехи"

https://m.dnes.bg/usa/2021/02/12/trima- ... ehi.479673
Мнение Публикувано на: 22 Фев 2021 18:29
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Карам си аз по пътя между Примекс и едно кръгово със знаме в него, минавам покрай сгазеният от няколко дена пешеходец и по едно време гледам в огледалото, че съм минал край патрулка от онез, дето са с жълта лепенка, че имат камера, демек катаджийска. Понеже се бях изнервил, че трябва да изчакам целият трафик от лявата лента, за да се престроя в нея, малко бях изфорсирал, ама едва ли да е за това. Та тая патрулка като я видях, направи ми впечатление, че малко, след като съм минал край нея и я забелязах, направи обратен завой ( беше от страната на многото бензиностанции ) и тръгна след мен. Пуснах мигач да се отбия в сервиза и те продължиха нагоре. Все 1 играх "Need for speed".
Мнение Публикувано на: 20 Фев 2021 0:03
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Влязох нелегално в парка Тайрона. Голям живот. По земята е пълно с кокосови орехи, банани, папаи и още много цитрусови плодове. Баламите в България пари дават за тях. Вече съм спокоен. Открих философския камък. Каквото и да стане - ще емигрирам в парка Тайрона и ще чакам да падне някой кокосов орех. И отоплението е безплатно тук. Всичко отгоре пада. :O01.gif
Мнение Публикувано на: 11 Фев 2021 23:02
  Заглавие:  Re: Нещо интересно ми се случи днес  Отговори с цитат
Днес като запалих Таратайчо, все едно чух, че имам състезателна кола. Имам един познат, който имаше 300+ коня с права генерация, затова ми дойде идея да видя дали не са ми откраднали катализатора. Слязох, погледнах и като че ли всичко си беше на мястото. Потеглих и се чуваше що годе добре когато не натискам педала на газта. Научих се да сменям предавки с по около секунда натискане на педала на газта и после по инерция. Един приятел погледна и веднага ми посочи заварчик, който свърза 2 от тръбите на ауспуха.
Другото интересно беше като излязох на един главен път. В учебника за шофьор пише, че товарните автомобили не се движат бързо, затова реших, че ще мога да се включа в главния път и да не го забавя много. Включих се аз и по едно време гледам на средното огледало въпросния товарен автомобил иска с висока скорост да се забие в колата ми. Добре, че главния път имаше още една лента. Веднага се изместих да не му преча.
Мнение Публикувано на: 04 Фев 2021 23:23

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 16 Окт 2021 4:26


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.