ФОРУМЪТ НА ШУМЕН

Гражданска медия номер едно в град Шумен. В този форум шуменци могат да определят реда на актуалните теми.


Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 18 Юли 2024 16:12
Добави отговор
Потребителско име:
Заглавие:
Писане на мнение:
Въведете съобщението си тук, то не може да съдържа повече от 60001 букви. 

Големина на шрифта:
Цвят на шрифта

За да качите картинка задължително вземете само кода от полето "Forum Thumbnail" и го копирайте в полето за писане.Настройки:
BBCode е Включен
[img] е Изключен
[flash] е Изключен
[url] е Включено
Усмивките са Изключени
Изключи BBCode
Недей автоматично да правиш URL адреси
Система за предотвратяване на спам
Целта на тази система е да спре автоматизираните роботи, които обикалят из форумите и пускат нежелани съобщения.
Отговорете правилно за да докажете, че сте човек: През коя година е създадена българската държава?
   

Преглед на тема - Мall of Shumen
Автор Съобщение
  Заглавие:  Re: Мall of Shumen  Отговори с цитат
Тоя ред магазини на пети полк построили пещера или бомбоубежище, наречено тоалетна. До долу има само стълби, НО долу има специализирана тоалетна за хора в количка.
Мнение Публикувано на: 20 Яну 2024 21:44
  Заглавие:  Re: Мall of Shumen  Отговори с цитат
Още една от далаверите ми отиде на кино. От тоя мол явно четат форума, или много хора са почнали да паркират безплатно. Винаги така става, когато светна тълпата за някаква далавера, същата спира да работи след време. Повече никакви далавери няма да споделям. Мълчанието е злато! :O01.gif

https://thesite24.net/parkiraneto-v-gra ... dva-chasa/
Мнение Публикувано на: 20 Яну 2024 12:51
  Заглавие:  Re: Мall of Shumen  Отговори с цитат
Моловете са едни от най-полезните открития на човечеството. Редовно ги ползвам. Като видя мол и все едно виждам безплатна тоалетна. Много пъти съм си зареждал телефоните там. Любими са ми масажните кресла, често съм спал като къпан на тях. Като имам полет от Варна, оставям колата си на безплатния им охраняем и закрит паркинг, и за 2 лева отивам до летището с автобуса. Случвало се е понякога да ми слагат бележка, когато се връщам след 2-3 седмици да я взема, че там не било паркинг, но не им се сърдя. Сега съм пак в един мол и пиша от безплатния им интернет. В Шумен не ми трябва мол, но за гости от други градове и държави може да е от полза!
Мнение Публикувано на: 01 Фев 2023 18:46
  Заглавие:  Re: Мall of Shumen  Отговори с цитат

Вие сравнявате Кауфланд и МОЛ.... Моля Ви се ! В кауфланд можеш да си вземеш само 5 кила месо и тва е. Никой няма да ти ходи там заради дрехите или играчките...най-много 100 човека да отидат за това. А в МОЛА там всичко е къде-къде по-добро...нищо че е толкова скъпо нали напрайха Чикен енд Бъргър ...Адски много хора ходят там..и си дават парите, дори и да нямат!
Мнение Публикувано на: 07 Юли 2011 17:19
  Заглавие:  Re: Мall of Shumen  Отговори с цитат
Замисъла на моловете не е лош,друг въпрос е на какво ниво са хората.
Мнение Публикувано на: 11 Юни 2011 14:59
  Заглавие:  Re: МALL OF SHUMEN  Отговори с цитат
soul написа:
БОЖУРА, не ги сравнявам изобщо, просто дадох пример.
Шумен още не е дорасъл нито като доходи, нито като манталитет до по-големите градове, за да има нужда от МОЛ.


Какъв манталитет се изисква от даден град,че да се сдобие с MALL :02_eh.gif
... и как ще е дорасъл,след като хиляди жители на нашия град са в София,Варна и Бургас... да не говорим за тези които са извън Бг.
Колкото до доходите,то си е отразено,че нашата област с още няколко са най бедни. Няма как да ходиш да пазаруваш,след като вземаш 300-450 смешни лева. (поне всеки 2-ри ми казва толкова)
На мястото на маслобойната щеше да се строи МОЛ,още преди година,но се отказаха хората.

Ще дойде време,ще видим ... кое къде и кога.
Мнение Публикувано на: 23 Май 2011 0:14
  Заглавие:  Re: Мall of Shumen  Отговори с цитат
westcamp написа:
Търговище не е за подценяване нито пък Разград.Сигурен съм че ако малко се оправят нещата и двата града ще имат Мол преди нас.

И в Самоков си имат МОЛ, обаче това не го прави град нали? :O01.gif
Мнение Публикувано на: 15 Апр 2011 18:08
  Заглавие:  Re: Мall of Shumen  Отговори с цитат
Напрао ми убиха надеждите с тез фантастични оферти... :G8.gif
Мнение Публикувано на: 15 Апр 2011 17:55
  Заглавие:  Re: Мall of Shumen  Отговори с цитат
cmk написа:
Да, Април е пълен с чудеса! :lol:

Баси, колко си прав! :D

А дано стане!

Търговският дом става МОЛ с басейн и ледена пързалка

Търговският дом става МОЛ с басейн и ледена пързалка
Международният консорциум, който преговаря за покупка на Търговския дом в центъра на Шумен, има намерение да го превърне в МОЛ. В него ще има закрит басейн и ледена пързалка. Тези свои намерения инвеститорите са разкрили при разговор с ръководството на Община Шумен вчера. В кметството пристигнала интернационална група от трима – българин, германец и украинец, каза за ШУМ.БГ зам.-кметът Митко Киров.
Припомняме, че за покупката на замразения преди повече от 20 години строеж се заговори преди месец, когато представители на инвестиционния посредник Dorsch-Eastern Europe започнаха преговори с “Автомагистрали-Черно море” АД. Шуменската фирма притежава 2/3, а Общината - останалата по-малка част. Съществува и старо решение на Местния парламент за продажбата на общинския дял за малко над 6 млн.лв.
„Проведохме общ разговор, без да стане дума за подробности и пари. Те споделиха виждането си за Търговския дом и поискаха да знаят дали не сме се отказали от продажбата“, каза Киров. Бизнесмените разкрили, че искат да направят МОЛ с кино зала, басейн и дори ледена пързалка. Обяснили, че първо искат да финализират покупката на частта на “Автомагистрали-Черно море” и очаквали това да стане до края на април.
През юли 2008-ма две английски компании проявиха инвестиционни намерения към „Търговския дом“, но тогава до сделка не се стигна.
ШУМ.БГ
15.04.2011 13:37
Бутат "Мадара"

Символът на Шумен от 70-те и 80-те години на миналия век хотел “Мадара” да бъде съборен или “редуциран” с няколко етажа предвиждат архитектурните виждания на “Дорш груп – Плиска” – инвеститорът, преговаря за недостроения търговски дом за цялостно урбанистично решаване на шуменския център около площад “Освобождение”, научи Шмоко от участници в преговорните процеси.Потенциалните намерения на “Дорш груп – Плиска” са били обсъждани на работна среща в кметството в четвъртък вечерта. От страна на общината участвали кметът Красимир Костов, заместниците му, главният архитект и специалисти от различни направления, а вижданията на “Дорш” представил основно търговският директор на компанията Костадин Костадинов.Идеята за включване на хотел “Мадара” в цялостното решаване на силуета и функционалността на централната зона била спомената от “Дорш Груп – Плиска”, което предполага, че след приключване на разговорите за Търговския дом и недовършеното високо тяло на БТК ще започнат преговори със собственика на хотел “Мадара” Николай Йонков за придобиване на сградата.Възможно е да включат във визията си и хотел “Мадара”, който е проблем за архитектите, които дават оценка на Шумен и казват, че тази сграда не е обмислена достатъчно добре да бъде точно на това място, тъй като затваря цялата перспектива на централната зона на Запад, към крепостта “Стария град”, коментира пред електронния сайт “Шмоко.бг” заместник-кметът на Шумен Иван Йонков.Сегашните и потенциалните собственици на Търговския дом били на едно мнение, че градът има нужда от сити, в което да се помещават съвременни модерни офиси за сериозни фирми, които биха желали да дойдат в Шумен или такива, които вече са в града, а също зони за отдих и развлечения. Най-общо нашата идея е мястото да се превърна в град в града, коментира още заместник-кметът Йонков.СроковетеИнвестиционните намерения на “Дорш груп – Плиска” се очакват в община Шумен идната седмица. След месец е предвидена нова среща с инвеститора, а при постигане на договорености и уточняване на техническите параметри сделка би могла да бъде постигната до края на юни със съответното решение на Общинския съвет. Ако през юни не стане, последният срок в който може да се гласува от този състав съветници е краят на юли. При успешни преговорни процеси инвестиционната програма на “Дорш” предвижда реализацията на целия проект да приключи в края на 2013.

Коридор “Север – Юг”Цялостното устройство на централната градска част предвижда “обръщане” на тунела, който се намира под пешеходната част на площад “Освобождение”. Сега комуникациите влизат откъм книжарницата на площад “Възраждане” до ОББ, продължават на юг и завиват надясно, където някога по план трябвало да излязат по ул. “Васил Левски”. Идеята е тунелът да бъде препланиран и да завие на изток, така че да излезе пред Съдебната палата, РПУ и Военния клуб. Така ще се отпуши Шумен и ще се отвори най-бързият трафик по линията Север-Юг. Подобно решение влиза и в намеренията на “Дорш груп – Плиска”.

Мнение Публикувано на: 15 Апр 2011 16:59
  Заглавие:  Re: Мall of Shumen  Отговори с цитат
Да, Април е пълен с чудеса! :lol:
Мнение Публикувано на: 14 Апр 2011 19:30
  Заглавие:  Re: Мall of Shumen  Отговори с цитат
Абе единия (westcamp) изчезва, друг (Тerry) се появява! Личи си приликата от километри - пише много, но нищо съществено не казва! :G8.gif
Мнение Публикувано на: 14 Апр 2011 19:25
  Заглавие:  Re: Мall of Shumen  Отговори с цитат
aruba_man написа:
Уффф, статистиките са за глупаците! Както съм казвал и преди, ти си докарваш 2000 лв., аз бачкам за 500 и крада от фирмата още 200! Дефакто нито един от нас не си докарва 1350 лв. :) Нормално е да има 2-3 човека в магазина през работно време, хората са на работа, не си губят времето да обикалят от магазин на магазин! Безработица има на хартия защото повечето хора бачкат в чужбина или са в сивия сектор и затова се водят безработни нищо, че средния им доход е над 1000 лв.


Най-накрая и статистиците потвърдиха думите ми. :D Ето ги истинските данни:

От две години Шуменска област е на първо място по безработица в странатаhttp://topnovini.bg/node/20050

То се видя, че Търговище е по-напред от Шумен. Почвайте да се сравнявате със Смядово или Каолиново. :G8.gif
Мнение Публикувано на: 30 Мар 2011 14:06
  Заглавие:  Re: Мall of Shumen  Отговори с цитат
Мол в Шумен,един голям мираж.
Мнение Публикувано на: 22 Дек 2010 10:55
  Заглавие:  Re: Мall of Shumen  Отговори с цитат
Благодаря ти, че ме осведомяваш за движението на немските финанси! Все пак и аз тайничко се надявам на немска социална пенсия за старост! :) Просто веригата Тенгелманн е продала магазините си в България и Румъния на Лидл, което пак е немска верига!

http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/02/19 ... bulgariia/

Както сигурно знаеш, германецът при липса на конкуренция, сам си създава такава! Както Пени Маркет и Била са Rewe Group, Лидл е на Кауфланд, Сатурн и МедиаМаркт са на Метро, откъдето и да пазаруваш печалбата отива в немско, а ниските заплати остават в България (Търговище или Шумен, все едно). Щом комшиите ти са бедни, ти няма как да станеш богат! :)

П.П. Ама за Deichmann нищо не казвате, явно турските маратонки са ви супер удобни!!! :O01.gif
Мнение Публикувано на: 26 Юли 2010 21:36
  Заглавие:  Re: Мall of Shumen  Отговори с цитат
Имаш грешка. Супермаркетите Плюс вече не съществуват, те са закрити, миналата година в Бремен имаше два в моя квартал и двата са закрити. Ела ми се обади ако видиш Плюс в Търговище...
Мнение Публикувано на: 26 Юли 2010 21:08

Часова зона: UTC + 2 часа | Сега е 18 Юли 2024 16:12


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007, 2011 и т.н. phpBB Group
Style based on FI Subice by phpBBservice.nl │ град Шумен │ Блог
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов │ Редактирано за Форума на ШуменОбяви Шумен
Съдържанието на мненията във форума, с изключение на цитатите от външни източници, е лицензирано под Creative Commons Attribution.
Използването на мненията за комерсиални или некомерсиални цели е разрешено само с хиперлинк към форума и изричното позоваване на източника.
Отговорност за мненията във форума носят само и единствено техните автори.